Fogadalmak vagy célok?

Nagy átlagban elmondható, hogy az újévkor fogadkozók lelkesedése a napok múlásával szépen lassan átalakul „nemszeretem” kényszerhelyzetbe, majd néhány hét után a megunt fogadalom a kukában landol. De mi lenne, ha a hangzatos fogadalmak helyett inkább konkrét célokat tűznénk ki magunk elé? Első gondolatra megpróbáltam néhány nagyobb csoportra osztani a legsűrűbben ígért fogadalmakat. Ha jól kalkuláltam, akkor elég csak erre a három dologra összpontosítani, a többi talán már jön magától! 😉

1. Egészséges életmód

Megszabadulok a felesleges kilóktól!
Leszokom a dohányzásról!
Többet sportolok!

Az egészséges életmód betartásával a legtöbb „fogadalmas” problémától megszabadulhatsz. Na persze nem azt állítom, hogy ez olyan egyszerű, de azért tanulható és néhány (a TeszVeszen is beszerezhető) eszköz segítségével bárki számára megvalósítható. A főző- és párolóedényekkel gyerekjáték az ételek elkészítése és néhány receptes könyvvel változatossá, izgalmassá tehető a reformkonyha. Az egészséges életmód másik fontos kelléke a napi mozgás. Ha nincs időd edzőterembe járni, akkor egy jó otthoni kardiogép vagy egy fitness DVD is megteszi, a lényeg, hogy használd! A dohányzás elhagyása nagy kihívás, de állítólag aktív sporttal lényegesen könnyebb leszokni a füstölgésről.

2. Rend a lelke mindennek!

Gyakrabban takarítok!
Kidobom a felesleges cuccaimat!
Megpróbálok spórolni!

Tartsd rendben a környezeted! Legyen szó az otthonodról vagy a kapcsolataidról, ha rend van körülötted, akkor sokkal könnyebben boldogulsz a hétköznapokban is. Fordítsd a feje tetejére a lakást és szabadulj meg a számodra már nem fontos dolgoktól! A nagytakarítással két legyet üthetsz egy csapásra! Olyan lakásban, ahol mindennek megvan a helye, villámgyorsan lehet takarítani, ráadásul a pozitív energia is jobban áramlik. Sőt, ha nem voltál rest felpakolni a felesleges, de még használható cuccokat a Teszveszre, akkor még a pénztárcádat is megtömheted!

3. Szeresd önmagad!

Jobban odafigyelek a külsőmre!
Többet foglalkozom a szeretteimmel!
Nyitott leszek az újdonságokra!

Örök igazság, hogy csak akkor tudsz másokat szeretni, ha önmagadat is szereted. Családanyaként és dolgozó nőként talán a legnehezebb feladat, hogy minden nap szánj egy kis időt magadra! Elég naponta néhány nyugodt perc, akár a kádban vagy esténként egy röpke óra a kedvenc könyveddel, a lényeg, hogy feltöltődj energiával! Ha jóban vagy magaddal, akkor sokkal könnyebb nyitni a világ felé. Valósítsd meg, amit már régóta szerettél volna! Tanulj nyelveket vagy vesd bele magad egy új hobbiba, a lényeg, hogy élvezd az új önmagad! A változásnak legjobban a számodra legfontosabb emberek fognak örülni, tölts velük minél több időt!

Kívánom neked, hogy sikerüljön az új évben megvalósítani azt, amit szeretnél! Neked mi volt a fogadalmad 2012-re?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.