PEP sorozat: Gensz és 1-Ramszesz

Anna (Gensz) és Zsuzsa (1-Ramszesz) több oldalas terméklistájáról annyit érdemes tudni, hogy régen nem láttam ennyi szépet egy helyen. Mindketten új és márkás termékekkel foglalkoznak, így ha minőségi baba- vagy gyermekruhára, esetleg különleges lakberendezési tárgyakra lenne szükségetek, mindenképpen nézzetek be hozzájuk! Tovább nem is ragoznám, beszéljenek helyettem inkább a Profik! 🙂

1. Mit jutott először az eszedbe, amikor megkaptad a PEP meghívót?

1-Ramszesz
Amikor megkaptam a PEP meghívót akkor arra gondoltam, hogy úgy látszik, itt megbecsülik, ha az ember lelkiismeretesen dolgozik. Úgy éreztem elismerik a teljesítményemet és végre nem magányosan dolgozok egy laptop mellett, hanem figyel rám egy “nagytestvér”, azaz a TESZVESZ, köszönöm. Igaz, hogy az értékelések napi szinten szolgálnak visszajelzéssel, mégis igazából a vásárlóimnak köszönhetem, hogy idáig juthattam.
Fontos, hogy a 3 manókám mellett itthoni munkát végezhetek és hivatalosan is van belőle jövedelmem. És nem utolsó sorban, a sok itthon töltött év után valaki újra komolyan vesz, ez most abban mutatkozott meg, hogy Profi Eladó lehetek.

Gensz
Az érzéseim elég ambivalensek voltak, mert valóban presztízs növelő ugyan, ha az ember felhasználóneve mellett ott áll a “Profi Eladó” címke, ugyanakkor szerintem a szabályzatban leírt elvárások sok szempontból irreálisak. Az ezzel kapcsolatos félelmeim részben igazolódtak is, amikor például a moderátorok megrovásban részesítettek, amiért nem az ő elvárásaiknak megfelelő értékelést adtam egy-egy adás-vételről. Véleményem szerint akár Profi Eladó az ember, akár nem, fontos, hogy a valódi véleményét írja le az értékelésben, és ne udvariaskodjon amikor azt a tapasztalatai nem indokolják.

2. Tapasztaltál valamiféle pozitív, illetve negatív változást azóta, hogy Profi Eladó lettél?

1-Ramszesz
Igen, próbálok még tudatosabban minőségi és gyors szolgáltatást nyújtani. Léptünk a férjemmel és vállalkozók lettünk. A profi eladói ikon ráébresztett arra, hogy érdemes belevágnunk. Világ életünkben csak alkalmazottak voltunk és csak másnak dolgoztunk, de ez szuper érzés! Végre magunknak dolgozunk és nincs főnökünk, és ha épp a játszótéren vagyok a gyerekekkel, a TESZI akkor is teszi a dolgát.

Gensz
Valójában nem tapasztaltam változást. A partnerek részéről semmiképp. Szerintem ez nem is meglepő. Egy értelmes, korrekt ember akkor is tisztességesen viselkedik egy adás-vétel során, ha a másik fél még kezdő, a tisztességteleneket pedig nem tartja vissza egy ikon a felhasználónév mellett.

Abból a szempontból természetesen könnyebb lett a dolgom, hogy alacsonyabb a listázási díj, és az operátorok gyorsabban reagálnak, ha valami problémám akad. Bár úgy gondolom, ez mindenkinek kijárna.

3. Mennyire tudtad eddig kihasználni azokat a plusz lehetőségeket (statisztika, kiemelt ügyfélszolgálat, TOP keresőszó), amiket nyújt a Profi Eladó Program?

1-Ramszesz
Napi szinten használom a statisztikákat, hiszen marketing vezető voltam a Porsche Hungáriánál és tisztában vagyok ezek fontosságával. Élvezem, hogy egy gombnyomásra minden információt megkapok. Ha ezeket nekem kellene kigyűjtenem elég hosszadalmas lenne, pedig a visszajelzés elengedhetetlen, főleg ha csökkenő tendenciát mutat (pl: váltani kell).

TOP listán pedig látom, hogy mit keresnek a legjobban és tudok azonnal lépni. Ez felér egy közvélemény kutatással, ami igen csak drága lenne, hogyha az eladónak kellene ezt fizetni. Ez ráadásul szinte kivitelezhetetlen, mert ugye ebbe a rendszerbe behatolni külsős nem tud.

Mivel kevés időm van a 3 pici mellett, és nem szeretem, ha a munkám során valami akadályba ütközök, ezért nagyon nagy segítség a gyors probléma elhárítás, azaz a kiemelt ügyfélszolgálat.

Gensz
Mint említettem a kiemelt ügyfélszolgálat párszor már jól jött nekem, de a többi lehetőség számomra nem túl releváns.

4. Tényleg több a vásárlód, amióta PEP-es vagy?

1-Ramszesz
Igen, de várj megnézem a statisztikám, ott azt is tudom követni! Hát igen dupla annyi az eladásom, mint fél évvel ezelőtt. Persze ez nem csak profi státusznak köszönhető, hanem a szemléletváltásomon, amire a PEP vezetett rá.

Gensz
Szó sincs róla. Semmiféle kimutatható összefüggést nem észleltem az ikon megléte és a vevők száma között.

5. Ha lenne lehetőséged rá, akkor mit írnál le mindenképpen egy rövid üzenetben a kezdő eladóknak?

1-Ramszesz
Vegyék komolyan a Teszveszen való értékesítést! Először nekem is csak jó hobbinak indult. Örültem, hogy a növekvő gyerekeim ruháit, babakocsiját, használt cuccait eltudtam adni és az árából újakat tudtam venni nekik. Álmomba sem gondoltam, hogy vállalkozók leszünk, és a 3 beteges pici gyerekem mellett itthonról is tudok majd dolgozni, hisz 3 kisóvodással egyetlen munkahely sem állt volna szóba velem.

Figyeljenek arra, hogy ne kapjanak negatív értékelést! Azokat a kezdőket sajnálom a legjobban, akik még az elején elvesztik annak az esélyét, hogy egyszer jövedelmező legyen számukra a Teszvesz. És nem tudják még, mit veszítenek…

Gensz
Talán a legfontosabb a türelem, amire egy eladónak szüksége van.

Természetesen elengedhetetlen, hogy az aukciók leírása minél pontosabb és részletesebb legyen annak érdekében, hogy a reménybeli vevők a lehető legjobban megismerjék a terméket, de tény az, hogy a többség nem szeret olvasni. Megnézik a képet és ha eszükbe jut kérdés, felteszik, függetlenül attól, hogy a leírásban szerepel-e a válasz. Sokan pedig szemérmetlenül, és gyakran nem is túl udvarias stílusban alkusznak. Ilyenkor az ember nehezen állja meg, hogy ne válaszoljon valami csípőset, mégis sokszor az idegesítő vevők bizonyulnak végül a legjobb vevőknek.

Ha szeretnétek kérdezni az illetékesektől vagy csak leírnátok a véleményetek, nyugodtan tegyétek meg. Korábbi interjúk:

PEP pro és kontra (szunda és kriszko-78)
PEP sorozat: A nagyágyúk (mucli és neszta)
PEP sorozat: A fórumozók (leposacsilla és zsani7702)
PEP sorozat: Profizmus a kezdetektől (domper27 és krisztina1971)
PEP sorozat: Minden ami gyerek (Babavar_hu és sutipok)
PEP sorozat: A vállalkozók (MiskeyS és olcsonmindent)
PEP sorozat: Fórum angyalai (hupisz és Barack36)

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: PEP

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.