PEP sorozat: A vállalkozók

Sorozatunk legújabb részében két olyan eladót ismerhettek meg, akiknél a Profi ikon mellett találhattok egy-egy táska ikont is. Ez annyit jelent, hogy mindketten cégként működnek itt a TeszVeszen, éppen ezért nagyon komolyan veszik az aukciózást. Csak új termékeket árulnak és minden egyes eladás után számlát adnak. Nem is szaporítom tovább a szót, olvassátok a tapasztalt vállalkozó Profik válaszait.

 

1. Mit jutott először az eszedbe, amikor megkaptad a PEP meghívót?

 

MiskeyS
Röviden: VÉGRE. Örömöm felhőtlen is lett volna, ha az előzmények teljesen simák lettek volna. Mik is ezek? A PEP indulásakor egy hónapban szűk ezer forint hiányzott a limit eléréséhez. Emiatt kimaradtam az elsők közt a megtisztelő “Profi eladó” címet elérő eladók sorából. Hozzátartozik, hogy ugyan szó sem volt akkor még a PEP-ről a szabadságos időszakkal kapcsolatban, tanácsokat kértem az ügyfélszolgálattól az esetleges kellemetlenségek és félreértések elkerülése érdekében. Ezt sajnos a “rendszer” nem tudta akceptálni, bár előtte folyamatosan meg lett volna a limit összege. Hab volt a tortán, hogy a limit második nekifutásra történő teljesítése után másfél hónap elteltével sem kaptam meg a meghívót csak akkor amikor elkeseredésemben levelet írtam az Ügyfélszolgálat részére (TeszVesz Csapat), hogy mi az oka, hogy nem kaptam meg a meghívót. Erre a levélre nagyon gyors és kedves választ kaptam és azonnal megkaptam a meghívót, aminek tényleg nagyon örültem, mert vártam és számítottam rá! Remélem mások is úgy látják “beletartozok” a PEP-es csapatba.

olcsonmindent
Mielőtt megkaptuk volna a meghívót, már tudatosan hajtottunk a címre, mert tudtuk, hogy ezzel csak jól járhatunk. Nagy örömmel olvastuk a felkérést tartalmazó levelet a TeszVesztől. Azt gondoltuk a kemény munka végül meghozta a gyümölcsét. Azonban azt is tudjuk, hogy ez egy komoly megpróbáltatás, azáltal hogy van minden hónapban egy elvárt limit, amit teljesíteni kell, és hogy ezt a címet nem adják ingyen. Ennek köszönhetően van egy ösztönző is, ami arra sarkall, hogy igenis tegyük, amit tennünk kell, és ne adjuk fel egy-egy nehezebb hónap után sem.

 

2. Tapasztaltál valamiféle pozitív, illetve negatív változást azóta, hogy Profi Eladó lettél?

 

MiskeyS
A státusz elérése óta állandóan használom a “Profi Eladó” ikont és úgy érzem negatívumot nem tapasztaltam. Pozitív változásként észleltem, hogy vásárlóim visszajelzésükben gyakran említik pozitív értelemben a profi jelző meglétét, melyet összekötnek a kapott szolgáltatás minősítésével. Pozitívumként tapasztaltam, hogy a feltett kérdéseimre lényegesen gyorsabban kaptam választ a TeszVesz Csapatától, még akkor is ha vitatkozni próbáltam elvi dolgokkal kapcsolatban. Régebben is sokszor kaptam segítséget amikor valamit elrontottam(pl. termékek törlése), de amióta ebbe a csapatba tartozok rengeteg ÖNZETLEN segítséget is kaptam ami nagyban megkönnyítette a munkám, ezért külön köszönet mindenkinek. Tényleg sokat segítettek!

olcsonmindent
A változásokat nem a cím megléte okozza. Mióta létezik a TeszVesz sok minden változott, és még sok minden fog is. Itt főleg az emberek mentalitására gondolunk. Ami nem tetszik például, hogy a vevők felelőtlenül, meggondolatlanul licitálnak, a vásárlásoktól különböző indokokkal elállnak, vagy szimplán nem jelentkeznek, s ez pár éve még nem volt így, akkor valahogy komolyabban vették az egészet. Olyan indokkal adnak semleges vagy negatív értékelést, amire előtte felhívtuk előre a figyelmet. Sokan nem olvassák el a leírásokat, össze-vissza kattintgatnak, és utána jön a levél, hogy “nem tudom miért több db-ot ütöttem le, én csak 1 db-ot szeretnék”. Mivel vállalkozásként működünk, és számlát adunk mindenről, ezeket a félreütéseket nem tudjuk csak úgy elengedni, amire utána jön a nem tetszés, vagy rosszabb esetben a bosszúértékelés. Ezeket sajnos kikerülni nem lehet.

 

3. Mennyire tudtad eddig kihasználni azokat a plusz lehetőségeket (statisztika, kiemelt ügyfélszolgálat, TOP keresőszó), amiket nyújt a Profi Eladó Program?

 

MiskeyS
A kibővült statisztikai adatok elérhetősége jelentősen megreformálta feltöltési szokásaimat. Teljesen más alapokra helyeztem az akciók indításának idejét, amit az eladási statisztikák böngészése alapozott meg. Ez talán idővel éreztetni fogja hatását, de a tökéletes átálláshoz idő kell. A kiemelt Ügyfélszolgálatról az előző kérdésnél már írtam… A keresőszavas rendszert még nem nagyon használtam. Biztos sokaknak segít, de a játékpiacon nincs akkora jelentősége, mert kínálatom úgyis a nagykerekben kapható termékek határozzák meg. A PEP-fórumot, mióta tagja vagyok a csapatnak gyakran olvasom és hozzá is szólok több topikhoz, amit előtte nem tettem meg. Szerintem erre szükség volt, mert a sok hozzászólásból, sok okos dolog szűrhető le. Biztos a jövőben is majd minden nap benézek, hogy milyen témák és hozzászólások vannak.

olcsonmindent
A statisztikát folyamatosan figyelemmel kísérjük, már csak a limit miatt is, hogy tudjuk, hogy állunk. Ennek köszönhetően egyébként rájöttünk, hogy az eddig alkalmazott borítékos korlátozás révén mennyi eladástól esünk el. Reméljük az új felhasználókba vetett bizalmunk megtérül, s jól döntöttünk, amikor változtattunk ezen.
Az ügyfélszolgálattal ezelőtt se volt gondunk, eddig is gyorsan kaptunk választ a felmerülő kérdéseinkre.
A TOP keresőszavakon jókat derülünk, az ember nem is gondolná, hogy milyen szavakra keresnek rá a legtöbben.
A fórum olyan, mint az összes többi, “szakmai” dolgokról nem sok szó esik, baráti, közösségi a hangulat. Ami persze nem gond, de javasolnánk a többi PEPesnek, hogy ezt a fórumot ne zsúfoljuk tele olyan témákkal, amiknek nem ott van a helye, és amikre a Közösségi fórum megfelel, mert akkor így semmi értelme nincs. Gondolunk itt a megjelenő “Szavazz kérlek” topikokra. Mindemellett több aktivitást várnánk az adminoktól is a PEP fórumban, amiből tanulhatunk, okulhatunk, tovább fejlődhetünk.

 

4. Tényleg több a vásárlód, amióta PEP-es vagy?

 

MiskeyS
Erre a kérdésre konkrét egyértelmű választ nem tudok adni. Ennek az oka, hogy élve a kedvezményes lehetőségekkel (feltöltési díj) sokkal több termékem fut, mint annak-előtte. Közel annyi, mint a feltöltési díjmentes időszakban. Biztosan az ország gazdasági helyzete és jelenlegi természeti csapások következtében a figyelem és a pénzügyi lehetőségek korlátai is befolyásolják az eladási adatokat, de ezt előremeneküléssel kínálatbővítéssel próbálom ellensúlyozni. A statisztikákat elemezve arra azért rá kellett jönnöm, hogy nem minden esetben egyenesen arányos a feltöltött termékek darabszáma az eladott termékek számával. Persze ez is változhat a fentebb is említett feltöltési szokások módosulásával. Remélem még javul az átlag, mert ez egy hosszabb folyamat, illetve úgy tapasztaltam sokan rákeresnek addig még kevésszer látott termékekre.

olcsonmindent
Itt is csak azt tudjuk mondani, hogy a vásárlókat nem főleg a cím hozza. Ha az embereknek van pénzük, akkor vásárolnak, ha nincs akkor nem. Mindemellett igyekszünk kedvező árakat kialakítani, hogy még postázással is megérje vásárolni tőlünk. Sokan sokallják a postát, valóban nem olcsó, azonban nem is sejtik a vevők, hogy ha több dolgot vesznek egyszerre mennyivel olcsóbban meg lehet úszni egy-egy vásárlást (például ismerősnek is megmutatja, honnan vásárol, és lehet neki is megtetszik valami, egybe postázva így megoszthatják a postaköltséget).
Nem beszélve arról, hogy ha valaki bizalmatlan az egész internetes vásárlással, előre utalással kapcsolatosan, akkor óvatosan jár el. Volt például olyan vevőnk, aki először csak 1 db terméket vett meg, amikor megkapta rendben a csomagot, már mert több terméket is vásárolni egyszerre. Bízunk benne, hogy vannak olyan vevők, akik a profi státusz miatt minket választottak, vagy fognak választani, amikor mérlegelnek. És annak is nagyon örülünk, hogy egyre több visszatérő, elégedett vevőnk van.

 

5. Ha lenne lehetőséged rá, akkor mit írnál le mindenképpen egy rövid üzenetben a kezdő eladóknak?

 

MiskeyS
Az aukciós portálokon történő üzletkötéseket lehet szórakozásból csinálni, vagy csak azért, hogy egy-egy feleslegessé vált terméket, használati cikket értékesítsen az ember. Ha valaki üzletszerűen végezné annak fel kell készülnie arra, hogy rendkívül időigényes, folyamatos figyelmet és időt igénylő munka. Ez már nem szórakozás, mert a vásárlóknak igényük van a gyors és pontos kommunikációra, és a lehető leggyorsabb zökkenőmentes kiszolgálásra. Aki komolyan csinálja sok időt, munkát és pénzt kell befektetnie, de idővel meghozza a gyümölcsét.

olcsonmindent
Először is arra hívnánk fel mindenki figyelmét, hogy az ember könnyen megfertőződhet, függő lehet. De komolyan! Pont emiatt nem árt utána járni még az elején az ingó-, és vagyontárgyak értékesítésére vonatkozó törvényeknek, jogi szabályoknak, mert ami egy kis pluszt jelent eleinte, utána komoly gondokat okozhat, főleg most, hogy minden csapból ez a téma folyik. Utána pedig kár, illetve felesleges is lenne okolni a TeszVeszt, hogy erre miért nem figyelmeztették az eladókat, amikor regisztráltak, hisz ez nem az ő feladatuk. Bár lehet, hogy hamarosan szükségszerűvé válik az erre való figyelmeztetés is. Eladás fokozása szempontjából pedig az a fontos, hogy pontos adatokat, méreteket, postaköltségeket, illetve jó minőségű fotókat tartalmazzon az aukciós leírás. Érdemes körbe nézni eladás előtt, hogy valaki árul-e hasonlót, illetve milyen áron adja azt, vagy a lejárt termékek között kutakodni egy kicsit, hogy mennyire volt az adott termékre kereslet. Ez egy jó kiindulópont lehet.

 

 

Kíváncsi vagy a korábbi interjúkra is?

PEP pro és kontra (szunda és kriszko-78)
PEP sorozat: A nagyágyúk (mucli és neszta)
PEP sorozat: A fórumozók (leposacsilla és zsani7702)
PEP sorozat: Profizmus a kezdetektől (domper27 és krisztina1971)
PEP sorozat: Minden ami gyerek (Babavar_hu és sutipok)

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: PEP

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.