PEP sorozat: Minden, ami gyerek

Végre folytatódik a PEP sorozat! Ebben a részben két olyan Profit szeretnék Nektek bemutatni, akik gyermek- és baba termékekkel foglalkoznak. Szilvi (Babavar_hu) aukciói között találsz kismamaruhákat, illetve több száz babával kapcsolatos terméket, legyen az ruha, játék vagy akár babakocsi. Eszter (sutipok) oldalán a nagyobb gyerekeknek válogathatsz sok ruha közül, valamint a bő választék miatt könnyedény spórolhatsz a postaköltségen is. Olvassátok végig az interjúkat, mert több hasznos tanácsot is találhattok a válaszokban!

 

1. Mit jutott először az eszedbe, amikor megkaptad a PEP meghívót?

 

Babavar_hu

Végre:-)))))
Nagyon örültem neki, mert mindenképpen egy olyan titulus ami csak előnyökkel járhat. Jó érzés, ha a vevőkön kívül a TeszVesz csapata is elismeri a munkámat.

sutipok

Nagyon vártam a PEP meghívót, mert amikor kihirdette a Teszvesz ezt a lehetőséget, fontos célul tűztem ki a PEP státusz elérését. Magam felé szerettem volna bizonyítani, hogy jól végeztem (végzem) a munkámat. A pozitív értékelések száma és aránya nem annyira mérvadó számomra, hiszen sokan, ha nincsenek megelégedve valamivel inkább nem is értékelik az adásvételt, mert bosszúnegatívra vagy semlegesre számítanak.

 

2. Tapasztaltál valamiféle pozitív, illetve negatív változást azóta, hogy Profi Eladó lettél?

 

Babavar_hu

Elsősorban pozitív változást éreztem, sok törzsvevőmtől is kaptam gratulációs levelet.
A vevők megelőlegezett bizalmat adnak egy Profi Eladónak, ezért az eladónak figyelni kell arra, hogy ennek megfelelően bánjon a vevőkkel. Bár szerintem az az igazi Profi Eladó, aki nem csak a titulus miatt bánik a vevővel korrekten.

sutipok

Számottevő változást nem tapasztaltam, sem árbevételben, sem vásárlószám növekedésben. Igaz a Profi ikont sem használom túl gyakran. Sok visszatérő vásárlóm van, de ők már a Profi státuszom előtt is többször vásároltak. Szerencsére negatív megkülönböztetés sem ért, mint ahogy több Profi társamtól hallottam. Igyekszem megbízhatóan és profin aukciózni vevőként és eladóként is! Nekem ez hobbi, azt hiszem kijelenthetem, hogy “teszveszfüggő” vagyok. Legalábbis a családom szerint!

 

3. Mennyire tudtad eddig kihasználni azokat a plusz lehetőségeket (statisztika, kiemelt ügyfélszolgálat, TOP keresőszó), amiket nyújt a Profi Eladó Program?

 

Babavar_hu

Párszor megnéztem a statisztikákat, de megmondom őszintén a napi munka (levelezés, postázás, feltöltés) és a háztartással, családdal való törődés mellett nem sok időm marad ilyeneket bújni. Leginkább az eladási statisztikákat szoktam megnézni.

sutipok

A statisztika nagyon jó, és mivel matematikus lélek vagyok, és az egész életemet Excel táblákban vezetem, így rengeteget nézegetem a statisztikát. Bár messzemenő következtetéseket nem igazán sikerült levonnom, amikor megállapítottam egy-egy tendenciát, az élet a következő héten keresztülhúzta. Egy érdekesség azért van: korábban meg voltam győződve, hogy esténként adom el a legtöbb dolgot, közben kiderült, hogy inkább délelőtt és kora délután licitálnak a vásárlóim. A kiemelt ügyfélszolgálattal meg vagyok elégedve, bár szerencsére nem sok dolgom akadt velük. A TOP keresőszavak egy része hétről-hétre állandó, sajnos, ha nincs olyan eladni való dolgom, akkor nem is tudok feltenni aukcióra. A Fórumot nagyon szeretem, gyakran olvasom, esetenként írok is bele.

 

4. Tényleg több a vásárlód, amióta PEP-es vagy?

 

Babavar_hu

Szerencsére előtte is volt sok eladásom, nem figyeltem még ezt, de biztosan. Remélhetőleg egyre több vásárlóm lesz majd, sokat dolgozok rajta, és ebben a Profi Eladó ikon is sokat segíthet. Nem beszélve azzal az előnnyel, ami ezzel jár. Gondolok elsősorban a feltöltési jutalék kedvezményre. Azóta bátrabban töltök, hiszen olcsóbban hozzájutok a hirdetésekhez.

sutipok

Mivel zömében gyerekruhát árulok, az időszakos fellendüléseket a szezonváltások okozzák. Nekem szerencsére, anyukák szerencsétlenségére a gyerekek nőnek, mint a gomba és mivel nálam minden méretben több ruhát találnak, így postaköltség spórolás miatt több tételt vesznek. Nem igazán vettem észre, hogy a PEP miatt lenne több vásárlóm, inkább a megbízható jó minőségű termékek miatt, valamint a kérdésekre gyorsan válaszolok. Mindent mérek, és minden nap postázok. Több bankszámlaszámmal rendelkezem, így könnyebb a befizetés, és rózsaszín csekket is elfogadok. Az utalásokra következő hónap 13-ig várok, egyszóval maximálisan rugalmas vagyok, szerintem ebben rejlik a siker kulcsa.

 

5. Ha lenne lehetőséged rá, akkor mit írnál le mindenképpen egy rövid üzenetben a kezdő eladóknak?

 

Babavar_hu

Eladóként és vevőként is a legfontosabb a korrektség, őszinteség és emberségesség minden esetben. Találkoztam már olyan vevővel akiből ezek közül valamelyik hiányzott. Mi eladók is emberek vagyunk. Ha egy vevő elvárja, hogy megértő legyél vele, akkor szerintem mi eladók is elvárhatnánk azt. Az egész a kölcsönösségről szól. Akkor lehet sok sikeres aukciót lebonyolítani, ha ez mind a két oldalról megvan.

sutipok

Először is legfontosabb a Felhasználási Feltételek alapos átolvasása. Ezt sokan hajlamosak “elfelejteni”. Szerintem fontos lenne előbb néhány dolgot vásárolni, hogy gyakorlatban lássák, hogy is megy ez. Ezen kívül mindent mérni kell, mert nagyon sokan tovább lépnek az olyan aukciókról, ahol nincs pontos méret. A pontos postaköltséget is meg kell adni, mert a postai díj elég nagy százalékát teszi ki az adásvétel költségének. A pontosság, kedvesség, gyorsaság, jó kommunikáció pedig alapkövetelmény. Ja, és még valami! Mindenkinek ajánlom a postakész borítékok használatát! A rekord: a kicsibe 193 gramm, a nagyba 351 gramm ruhát sikerült elküldenem, ügyesen hajtogatva és folpack-kal a levegőt kinyomva. Ez sokszor 160 Ft spórolás a vevőnek.

 

 

Ha szeretnétek kérdezni az illetékesektől vagy csak leírnátok a véleményetek, nyugodtan tegyétek meg.

 

Korábbi interjúk:

PEP pro és kontra (szunda és kriszko-78)
PEP sorozat: A nagyágyúk (mucli és neszta)
PEP sorozat: A fórumozók (leposacsilla és zsani7702)
PEP sorozat: Profizmus a kezdetektől (domper27 és krisztina1971)

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: PEP

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.