Diéta matek, mert sosincs késő…

blog_tv_dieta3

Milliószor hallottuk már azt az elcsépelt mondást, miszerint “A bikini alak télen készül!”. Oké, de mi van akkor, ha valaki tavasszal ébred arra, hogy sürgősen meg kell szabadulnia az úszógumitól? Szerintem sosincs késő elkezdeni, a lényeg hogy ne dőlj be semmilyen fogyibogyónak és teának, használd a józan eszedet és inkább számolj!

Az egészséges súlycsökkentés a konyhában kezdődik, az emberi test (ha egészségügyileg rendben van) alapesetben nem túl bonyolult számtanilag. Számold ki, mennyi kalóriát használ fel alapjáraton a szervezeted és kezdd el a kalóriaszámlálást akár már holnap reggeltől.


Alapanyagcsere kiszámítása:655 + 9,6 x testtömeg (kg) + 1,8 x magasság (cm) – 4,7 x életkor (évek)

Az egészséged érdekében a kiszámolt kalória alá nem tanácsos menni, tehát ha az alapanyagcseréd pl. 1400 kcal, akkor még max 100 kalóriát számolj rá, de 1400-nál kevesebbet semmiképpen!

Szerezz egy konyhai mérleget és tervezd meg, mit fogsz enni az elkövetkezendő néhány napban. Hagyd el a cukros-zsíros-fehérlisztes cuccokat, szerezz új recepteket, számoláshoz pedig használj kalória kalkulátort. Az első napokban kicsit idegőrlő lesz az állandó matekozás, de néhány nap elteltével már rutinból, ránézésre is be tudod majd saccolni, hogy mennyi kalóriát rejt az tányérod.

Legyetek kemények, csak semmi nutellás elhajlás! A napok így is úgyis eltelnek, csak rajtunk múlik, hogy ez alatt karcsúvá (t)esszük-e magunkat vagy sem. 😉

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.