Kezdd a sulit kreatívan!

Már tényleg csak nyúlfarknyi időnk maradt arra, hogy felkészüljünk az újabb tanévre, így bizony előfordulhat, hogy az utód kicsit jobban ráfeszül az első napokra, mint kellene. Rosszabb esetben mi szülők is stresszesen várjuk a becsengetést, így érdemes oldani a hangulatot néhány óra közös kreatívkodással. Az alkotáshoz alant adunk némi inspirációt, de használjátok bátran a fantáziátokat. Ha ügyesek voltatok, az eredmény sok-sok különleges füzet és egy mosolygós kiskamasz, aki elégedetten zsebeli be az elismerő pillantásokat az osztálytársaktól.

blog_tv_kreativsulikezdes01

Szinte biztos, hogy a tavalyi rajzdobozban találtok megmaradt festéket és ecseteket. Használjatok fehér rajzlapot vagy fénymásolópapírt, találjatok ki valami vicces mintát és kezdődhet az alkotás! Az elkészült műveket egyszerű papírragasztóval bármilyen füzetre vagy könyvre felragaszthatjátok. Ha ügyesen bántok a tűvel, egy jópofa keresztszemes mintával csodát művelhettek egy unalmas füzetborítóval is. Ha a trendiség mellett szeretitek a praktikusságot is, akkor keressetek egy régi farmert (ha nincs, akkor vegyetek 1 Ft-ról a TeszVeszről) és ragasszátok rá a zsebbel együtt a könyvre, így a strapabíró borító mellett az írószereknek is lesz hely.

blog_tv_kreativsulikezdes02

Ha nincs túl sok kézügyességetek, akkor hívjatok segítségül néhány geometriai formát. Készítsetek alapsablont (háromszög, ötszög stb.) egy vastagabb kartonból és divatmagazinokból vágjatok össze sok-sok darabot, majd összeillesztve ragasszátok fel a borítóra. Türelmetleneknek szívből ajánljuk a formalyukasztókat, ezekkel már tényleg pofonegyszerű lesz az alkotás. Az elkészült műveket dobjátok fel néhány szív alakú gemkapoccsal, a képen látható villám mozdulattal.

Vidám iskolakezdést kívánunk minden TeszVeszes kisdiáknak!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.