Fessünk tojást okosan!

Húsvét hétfőjén két fajta hölgy létezik. Az egyik igyekszik észrevétlen maradni és elbújni a szagos kölni elől, a másik pedig örömmel fogadja a locsolókat. Ha az utóbbiak táborát erősíted, akkor van néhány tippünk, hogyan gyárts gyönyörű tojásokat anélkül, hogy vásárolni kelljen.

Tojásfestés a konyhából

Tegyük fel a lábasokat a tűzre és mikor már forr a víz, tegyük bele az adott zöldséget vagy fűszert. Forraljuk kb. 60 percig majd szűrjük le az elegyeket. Mindegyik színhez tegyünk egy kanálnyi ecetet, majd 12 órára mehet bele a főtt tojás. Az eredmény: lila káposztából kék, kurkumából sárga, vöröshagyma héjából narancs, a céklából pedig pink színű tojások lesznek.

 

Selyemtechnika régi nyakkendőből

A recept szerint végy néhány már nem használt selyem nyakkendőt vagy zsebkendőt. Finoman bontsd szét az anyagot, csomagolt bele a tojásokat, kötözd őket körbe szorosan cérnával, hogy mindenhol rásimuljon az anyag, majd mehetnek a 4 csésze víz, 1/4 csésze ecet elegyébe. Lassú tűzön 30 perc kell a tökéletes eredményhez.

Kellemes húsvétot és sok locsolót kívánunk!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.