Nyuszit húsvétra?!

blog_nyuszi

Sokan gondolják úgy, hogy mennyire fantasztikus ötlet egy igazi babanyuszival köszönteni a húsvétot. Hiszen a gyerek teljesen beleszeretett, lehet simizni, finom puha és különben is annyira cuki… És ez tényleg így van, nem vitatjuk. Viszont az ünnep után a nyuszi nem fog köddé válni, sőt meglehetősen gyors cseperedésbe fog kezdeni. Egészséges élelemre, biztonságos pihenőhelyre és folyamatos foglalkozásra van szüksége. Nem csak néhány hétig, hosszú-hosszú éveken keresztül. Ugye te sem gondoltad, hogy jó megoldás leadni az állatkereskedésben vagy ne adj úristen az állatkertben, ahol jó eséllyel végzi egy hüllő vagy nagymacska eledeleként? Ha mégis egy hús-vér tapsifüles mellett döntesz, tudnod kell róluk néhány dolgot!

  • Egy nyuszi átlagosan 6-8 évig él, de elképzelhető akár a 10-12 év is.
  • Felejtsd el a csomagtartókból és kiskosárból árult nyuszikat! Csak leinformálható helyről (tenyésztőtől) vegyél nyuszit vagy fogadj örökbe.
  • Biztosíts neki a fejlődéséhez és pihenéshez szükséges dolgokat (nagyméretű ketrec, golyós itató, alomtálca, táp és széna, nyuszihám, játékok). Kattints ide értük!
  • A nyuszikat ugyanúgy, mint a kutyát-macskát látnia kell állatorvosnak és be kell adatni a szükséges oltásokat.
  • A nyúl is szereti a társaságot és a játékot, tehát fontos, hogy minden nap legyen ideje futkározni és játszani a ketrecen kívül is.
  • Foglalkozz vele minél többet, hidd el meghálálja! ♥

Ha még mindig úgy gondolod, hogy szeretnél egy puhafülű társat, akkor töltsd le a Törpenyúl Klub ingyenes nyúltartási és egészségügyi tájékoztatóját és csatlakozz a Törpenyúl Oldalhoz, ahol rengeteg segítséget kaphatsz ahhoz, hogy boldog nyuszit nevelhess. 🙂

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.