Nátha elleni házi praktikák

blog_natha

Az elmúlt napokat sikerült talpig náthában végig kínszenvedni. Na ne gondoljatok nagy betegségre, csak a szokásos nem kapok levegőt, nincs hangom, depis hangulat… Alapjáraton egyszerű a képlet, de kizárt, hogy influenzajárvány idején beüljek órákra egy szimpla náthával a háziorvoshoz. A patikákat ha lehet, messziről kerülöm, ezért két hörgés között átvizslattam a netes házi praktikákat.

Ismételten nem kellett csalódnom, hihetetlen mennyiségű kipróbált és bevált praktika olvasható a neten. Az elsődleges jó tanácsok minden esetben a pihenésről és az izzadásról szólnak, ami nálam egyet jelent a kalapkúrával… Tehát készíts egy csésze forró teát, önts mellé egy kupica házi pálinkát, hajtsd fel mindkettőt, majd irány az ágy reggelig, dupla takaróval. Az élmény brutális, viszont általában beválik. Akinek ez durva, főzhet gyömbérteát (2 cm gyömbért forráz le, hagyd állni 20 percig, majd ízesítsd citrommal és mézzel) vagy kapj be egy kanálnyi mézes fokhagymát (egy gerezd préselt fokhagymát keverj el két teáskanál mézzel), a hatás biztosan nem marad el. Sokan dicsérik az infralámpát is, felmelegíti a letapadt váladékot, így gyorsabban megszabadulhatunk tőle. Nemcsak a nátha idején, de úgy általánosságban is erősen ajánlott a C-vitamin és a D-vitamin szedése, ez megelőzésre is remek. Fontos! Magas láz, erős izomfájdalom és erőtlenség esetén mindenképpen forduljatok a háziorvoshoz!

Jobbulást mindenkinek! ♥

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.