TeszVesz tippek – Speciális termékek meghirdetése

Folytatjuk segítő sorozatunkat, amelyben ma arról lesz szó, hogy milyen módon lehet speciális termékeket meghirdetni a TeszVeszen.

SIM kártyák

 • Telefonhoz tartozó SIM kártyák meghirdetése esetén teljes telefonszám nem adható meg (az aukcióhoz mellékelt fotókon sem). Még akkor sem, ha a kártya nincs aktiválva. Legalább 2 számjegyet az abc-ben egymást követő betűkkel ki kell „maszkolni”, illetve a fotókon ki kell takarni. A betűk nem utalhatnak a számjegyre.

Járművek, ingatlanok meghirdetése

 • A jármű és ingatlan kategóriákban egyedi feltöltési díj van érvényben, mely a díjtáblázatunkban megtekinthető.
 • Az egyedi feltöltési díjak mellett jutalék nem terheli az Ingatlan és egyes Jármű kategóriákban meghirdetett aukciókat, tehát nem kell attól tartani, hogy a magas áron elkelt termékek után magas jutalékot kell fizetni.
 • Nem megengedett csak megtekintés céljából alacsony árú aukció meghirdetése, az ingatlanokat és járműveket is minden esetben a valós áron kell meghirdetni.
 • A személygépkocsi (és alkategóriái), haszongépjármű (és alkategóriái), a motor (és alkategóriái) kategóriákban; illetve az Ingatlan főkategória alkategóriáiban indított aukciók esetében nem áll fenn ajánlati kötöttség, vagyis ezekben a kategóriákban meghirdetett és megvásárolt terméket az eladó nem köteles eladni az aukció nyertesének, a vevő pedig nem köteles megvásárolni.

Szállások szabályos meghirdetése

 • Szállás meghirdetésekor nem elegendő az aukcióban az egy főre, illetve egy éjre vonatkozó árat szerepeltetni.
 • Amennyiben választható a szálláson eltöltött éjszakák illetve a szállást igénybe vevők száma, fix/villámáras és több darabos aukción lehet meghirdetni. A Darabszám rovatban a rendelkezésre álló kapacitást kell feltüntetni: x főre vagy x éjszakára vonatkozóan, ennek pontos részleteit a leírásban feltüntetve. A vevő arra a mennyiségre licitáljon, amennyit igénybe szeretne venni.
 • A szállás csomagáron is meghirdethető, ekkor a leírásban szerepelnie kell, hogy az ajánlat pontosan hány főre és hány éjszakára szól.
 • Ahogy más aukcióknál, felárak feltüntetése itt sem lehetséges, vagy felárral együtt, vagy a külön igénybe vehető terméket, szolgáltatást külön aukción meghirdetve lehet értékesíteni, kivételt képez az üdülőhelyi díj (adó).

Egyéb szolgáltatások meghirdetésére vonatkozó szabályok

 • Szolgáltatás csakis részletes leírással bocsátható aukcióra, amelyben szerepel például az adott szolgáltatás időtartama, vagy az elvégzett szolgáltatás darabszáma, amennyiben ilyen típusú tevékenységről van szó.
 • A meghatározott árnak a részletesen ismertetett szolgáltatásra kell vonatkoznia.
 • A szolgáltatás jellegéből fakadóan az aukció általában nem csak egy adott időpontra, illetve mennyiségre vonatkozik, ezért a több darabos aukció meghirdetése ajánlott, mely fix/villámáras értékesítés keretén belül elérhető.
 • A leírásban ajánlott feltüntetni, hogy egy adott mennyiség (darabszám) leütése pontosan milyen szolgáltatásra vonatkozik, valamint azt, hogy a vevő vásárláskor a darabszámhoz az igénybe venni kívánt mennyiséget írja be. Előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások nem alkalmasak aukciós értékesítésre.

Köszönjük a figyelmedet!

További jó aukciózást kíván

a TeszVesz Csapata!

Az előző részeket az alábbi linken érheted el:
1. rész – Termékek szabályos meghirdetése
2. rész – Kapcsolatfelvétel
3. rész – Több termék meghirdetése
4. rész – Szállítás és egyéb költségek
5. rész – Árakkal kapcsolatos tundivalók
6. rész – Keresőszavak

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Összes, TeszVesz tippek

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.