TeszVesz tippek – Árakkal összefüggő tudnivalók

Folytatjuk segítő sorozatunkat, amelyben ma az árakkal kapcsolatos tudnivalókról olvashatsz!

  • A terméklapon feltüntetett árak minden esetben bruttó áraknak minősülnek. Ebből következően számlaadás esetén a meghirdetett ár minősül a bruttó vételárnak.
  • Sikeresen zárult aukció esetén az eladónak a terméket vagy szolgáltatást azon az áron kell biztosítania, amely az aukció zárásakor érvényes volt. Nem határozhat meg más eladási árat, illetve olyan limitet, amely alatt nem adja át a nyertes részére a vásárolt árut, sem az aukció leírásában, sem az ahhoz kapcsolódó üzenetváltásokban.
  • Amíg az aukció fut, de nincs rajta licit és a felek a kikiáltási, illetve fix/villámártól eltérő árban állapodnak meg, az eladónak lehetősége van az árat módosítani és zárt aukciót beállítani a vevő számára.
  • Már licitált aukciónál nem megengedett a licit állásánál magasabb vételárban megegyezni. Ez akkor sem megengedett, ha a vevő rálicitál a megadott összeggel, hiszen az ár csak a licitlépcső összegével ugrik és a többi levédett ajánlatnak számít.
  • Az eladó a termékleírásban a terméklapon lévő árnál nem jelölhet meg magasabb “csereárat”.  Ha az eladó elfogad csereterméket, akkor a termékleírásban nem állapíthatja meg a termék (csere)árát a licitálható vagy fix árnál magasabban.

Köszönjük a figyelmedet! A következő bejegyzésben a termékleírásban elhelyezett keresőszavakról lesz szó.

További jó aukciózást kíván

a TeszVesz Csapata!

Az előző részeket az alábbi linken érheted el:
1. rész – Termékek szabályos meghirdetése
2. rész – Kapcsolatfelvétel
3. rész – Több termék meghirdetése
4. rész – Szállítás és egyéb költségek

Szerző: TeszVesz Tünde

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.