Állatok világnapja – október 4

Lehet szobacirkáló vagy óriás, fajtatiszta vagy keverék, elég a szemébe nézned és tudod, hogy nagy szükséged van rá. Legalább annyira, mint neki te rád. A csendes barát, aki mindenben és mindig melletted áll, teljes szívből és őszinte, szűnni nem múló szeretettel.

A csütörtöki világnap igazából minden állatra érvényes, de engedd meg, hogy most mégis elsősorban a kutyákról szóljak! Ők azok, aki a legközelebb állnak a szívünkhöz, éppen ezért sokat szenvedhetnek, ha nem figyelünk rájuk megfelelően.

  • Nagyon fontos, hogy csak akkor vállaljunk kutyát, ha tudunk rá megfelelő mennyiségű időt szánni! Egy kiskutyának (vagy nagynak) nemcsak kiegyensúlyozott táplálékra, hanem biztonságos otthonra és szerető gazdira is szüksége van.
  • Tény, hogy egész nap árnyékként követ téged, mégis kell, hogy legyen egy kényelmes és nyugodt alvó(búvó)helye, ahová bármikor elvonulhat pihenni.
  • Láttál már unatkozó kiskutyát? 😉 A rongálós ügyek általában ebből a problémából fakadnak, így nem árt, ha beszerzel néhány mókás játékot az ebnek.
  • A pihenés és a játék mellett kötelező a mindennapos séta, így vértezd fel magad, mert esőben, sárban, hóban és bizony szélviharban is helyt kell majd állnod!  Szeretett négylábúdat is készítsd fel a szélsőséges időjárásra, manapság már alapvető felszerelésként beszerezheted a vízhatlan kutyaruhát, miegymást.
  • Ne feledd, hogy a kedvencednek nemcsak a kiadós séta után van szüksége az ápolásra!

Együtt élni egy kutyussal vagy más házi kedvenccel rengeteg feladattal és felelősséggel jár, de úgy gondolom megér minden erőfeszítést a szeretetük! ♥ Éljenek az állatok!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.