Pinterest mánia 1. rész

Néhány hónapja egy újfajta jelenség tűnt fel a hölgyek körében, amire egyszerűen képtelenség nemet mondani. Ez a Pinterest, egy közösségi képmegosztó oldal, ami igazi táplálék a szemnek és az elmének. Gyönyörű fotók, hasznos információk és néha olyan ötletek, hogy az embernek leesik az álla. 😀

Mi ez az egész és mire tudod használni?

  • A Pinterest egy virtuális parafatábla, ahol saját gyűjteményed lehet az általad készített vagy az interneten található képekből. Néhány hete már minden teszveszes terméklapon is megtalálható a Pinterest ikon, amellyel egy gombnyomással kitűzheted a termékfotókat.
  • A kitűzött képeket (pin) témák szerint táblákba (board) pakolhatod, így mindig kéznél lesznek, ha egy kis gyönyörködésre, információra vagy inspirációra van szükséged.
  • A fotók egy gombnyomással megoszthatóak a Facebookon és a Twitteren, de egyszerűen beágyazhatod weboldalba vagy elküldheted levélben is. A legnagyszerűbb, hogy minden kép mögött ott a forrásoldal linkje, így neked már nem kell foglalkoznod a szerző külön feltüntetésével.
  • Hihetetlen mennyiségű kép áll rendelkezésre. Nézelődhetsz a teljes fotóállományban, de válogathatsz témák (33 kategória) vagy legnézettebb fotók (popular) szerint is.


Regisztráció

  • Elsőként regisztrálnod kell! Ehhez használhatod a Facebook vagy a Twitter fiókodat, de a szokásos módon e-mail címmel is megoldható (1.kép). Fontos, hogy minden esetben aktiválni kell a regisztrációt! A Pinterest által küldött levélben kattints a Verify Email gombra (2.kép)!
  • Ha mindezzel megvagy, akkor a rendszer tovább léptet a következő oldalra, ahol személyre szabhatod a kezdőlapodat (3.kép). Ne gondolj semmi bonyolult dologra, egyszerűen csak válaszd ki a sok-sok képből azt az ötöt, amelyik éppen megtetszik. Katt a Continue gombra és már készen is vagy (4.kép)!

Kitűzés és megosztás

  • Kezdődhet a gyűjtögetés! Ha találtál egy neked tetsző képet, akkor három lehetőség adott (1.kép). A Repin gombra kattintva kitűzheted az egyik tábládra. A Like gombbal lájkolod a képet, a Comment lehetőséggel pedig hozzá tudsz szólni az adott fotóhoz.
  • Ha a képre kattintasz, akkor azonnal megoszthatod (2.kép) a fentiekben már említett módon (Fb, Twitter, e-mail). A Follow gombra kattintva pedig követheted a kép feltöltőjének majdani új fotóit.
  • A Repinre kattintva nyisd meg a táblákat (Új táblának adj nevet!), majd a Pint it gombbal kitűzheted a fotót (3. kép). Ha a Facebook doboz pipálva van, akkor ez a fotó megjelenik az Üzenőfaladon.
  • Íme így néz ki a kezdetleges gyűjteményem (4.kép), van még mit fejlődnöm! 😀

Hirtelen nem is mondanék többet a Pinterestről, kezdetnek elég lesz ennyi infót megemészteni. Ha valami nem megy, akkor tedd fel a kérdésed itt vagy a Facebookon és segítek!

Jó gyűjtögetést kívánok a hétvégére!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.