Kánikulai tippek

A júliustól már megszokhattuk a meleget, de ez a mindennapos hőségriadó és melegrekord döntögetés már egy kicsit túlzásnak tűnik. A legszerencsésebbek ilyenkor vízparton nyaralnak, de a többség most is munkába jár és küzd a városban eluralkodott sivatagi helyzettel. Jó lenne egész nap a szobában „hűsölni”, de mivel ez nem lehetséges, íme néhány tipp a városi kánikula túléléséhez.

  • Öltözz lazán! A szűk, szintetikus anyagok helyett keress vékony, pamutból vagy lenvászonból készült ruhadarabokat!
  • Ha a munkahelyed engedi, akkor válassz szandált vagy sarut!
  • Induláskor ne felejtsd el a fejfedőt! Viselhetsz szalmakalapot vagy vászon sapkát, az előbbi elegánsabb, nőiesebb, az utóbbit viszont simán begyűrheted a táskádba, ha éppen nincs rá szükséged. A nagyon érzékenyek próbálkozhatnak egyszerű esernyővel is.
  • A napszemüveg ma már szinte kötelező. A szemüveghez vásárolj jó minőségű tokot, így nemcsak a lencsét fogod kímélni, hanem nagyobb eséllyel fogod megtalálni a táskád mélyén elbújó szemüveget is. 😉
  • A gyors frissítéshez tarts a táskádban nedves törlőkendőt. Extrém esetekben segít a tarkóra tett benedvesített, kicsavart textil. Ehhez használhatsz textilzsebkendőt vagy (lehet furán hangzik…) textilpelenkát is, mindkettő kis helyen elfér.
  • A veszélyes UV-sugárzás ellen használj naptejet vagy napkrémet! Érdemes észben tartani, hogy a védelemhez szükség van némi időre (kb. 20 perc), így ne közvetlenül indulás előtt kend fel őket!
  • Az utolsó és egyben a legfontosabb tipp, hogy mindig legyen nálad víz! Teljesen mindegy, hogy kulacs vagy 0,5 literes ásványvizes flakon, de létkérdés, hogy mindig tudjál inni. Ha olyan helyen jársz, töltsd fel újra a palackot!

A fentiek betartásával egy kicsit enyhítheted a hőség miatti szenvedést, de a legjobb mégis csak az, ha 11-15 óráig otthon maradsz. És hogy mit lehet csinálni ez alatt a néhány óra alatt? Ebédelni, pihenni, teszveszezni…

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.