Aki keres, az talál? – Az egyedi termékleírás fontossága

Egy vérbeli teszveszesnek nem szükséges magyarázni, hogy működik az online vásárlás, viszont ez a folyamat egy eladó szemszögéből már sokkal érdekesebb lehet. Végig gondoltad már, hogy milyen lépésekkel jutnak el hozzád a potenciális vásárlók?

  1. Ha konkrét elképzelése van a termékről, akkor biztos, hogy rákeres a TeszVeszen.
  2. Ezután tovább szűkíti a kört a keresőszó alapján kilistázott aukciók címe és képe alapján.
  3. Kiválasztja a legszimpatikusabb aukciót és megnézi a termékleírást, szállítást, termékfotót stb.
  4. Ha minden fontos információ a rendelkezésére áll, akár azonnal létrejöhet a vásárlás.

Tulajdonképpen ez mind nagyon egyszerűnek hangzik, mégis érdemes komolyan venni. Azoknál az aukcióknál, ahol nincsenek vagy hiányosak az adatok, a keresési folyamat megszakad, és a sikeres adásvétel lehetősége minimálisra csökken. Nézd meg mit tehetsz azért, hogy minden lépésnél megfeleljen az aukciód!

Cím
Az egyik leglényegesebb eleme az aukciónak, mindig tüntesd fel benne a termék legfontosabb tulajdonságait! Ha van, akkor a termék márkája mindenképpen szerepeljen, és ha még futja az 50 karakterből, akkor jöhet a mérete, színe, plusz az egyéb információk.

Specifikus tulajdonságok
Termékfeltöltéskor semmiképpen se hagyd üresen a rendszer által felkínált dobozokat! Ha precízen beírod a méretet, márkát, színt stb., a kereső könnyebben megtalál, nagyobb az esélyed az eladásra.

Képek
Az aukció elmaradhatatlan része. Minél több, megfelelő méretű és részletes fotó készül a termékről, annál könnyebb a vásárló dolga. Kép nélkül szinte lehetetlen az eladás.

Termékleírás
Sajnos hajlamosak vagyunk elbagatellizálni a termékleírást, pedig fontos szerepe van! Rengetegen landolnak a keresőkön keresztül az oldalra, így a Google motorja is szemmel tartja az aukciókat. Minél egyedibb és informatívabb egy termékleírás, annál jobban kedvelik a keresők. Ha copy-paste (másol-beilleszt) szöveg helyett saját magad állítod össze a leírást, akkor jobb helyezést érhetsz el a találati oldalakon.

Gondolj csak bele, hogy milyen eladásokat produkálhatnál, ha az első oldalon dobná fel az aukciódat a google.hu! Szerintem igazán megéri befektetni egy kis pluszmunkát. Mit gondolsz, megpróbálod? 😉

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.