TeszVesz Vasárnap – K.O. jelenti

Fotós: Koronczi Endre

Nehéz egy olyan eseményről utólagosan írnom, amiben nyakig benne voltam, ráadásul amiről folyamatosan tudósítottam is. Visszaolvastam a Facebook posztjaimat, visszahelyezkedtem a hangulatba. Egy biztos: számomra nagyon pörgött a nap, mert folyamatosan figyeltem, és amikor végre nem figyeltem, akkor a megfigyeléseimet rögzítettem. Ez akár szét is darabolhatta volna az egésznek a lendületét: de pont nem ez történt. Szerencsére mindig akadt olyan beszélgetés akár a színpadon, akár a standok között sétálgatva, ami vitt tovább és tovább.

Meggyőződésem, és ez tegnap megerősíttetett, hogy nagy potenciál van az aukciós site-okban. Nem titok, hogy én magam is regisztrált felhasználó vagyok, amit csak lehet, innen szerzek be: a nagy gardróbomtól a legkisebb fülbevalóig. Egy ár érzékeny és környezettudatos embernek ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Nem beszélve a licitálgatás, keresgélés, véletlen kincsekre bukkanás lehetőségétől. Én, aki élőben is vezetek aukciókat, ismerem az érzést kívülről-belülről: tudom, mit jelent a vonal mindkét végén lenni. A teszvesz napon persze nem így zajlottak a dolgok, de nem is ez volt a cél. Hanem az ismerkedés és a tapasztalatcsere. Én például pocsék eladó vagyok, kétszer futottam neki, kevés sikerrel, így maradtam a vásárolgatásnál. Pedig megvannak a titkai, módszerei annak, hogyan lehet nagyobb nézettséget elérni, miképp lehet kelendőbbé tenni a portékánkat. Meg lehet tanulni, hogy nem mindegy, milyen fotót töltünk fel, hogyan kommunikálunk, miképp lőjük be az árat úgy, hogy mi magunk is, és a vevő is jól járjon. Külön öröm nekem, hogy a csere funkcióval is egyre többen barátkoznak meg. Ezt tegnap is leírtam, és ma is hangsúlyozom: ami nekünk lim-lom, másnak még érték lehet!

Fontos tapasztalat volt az is, hogy végre átjött nekem is a site zöld üzenete. Nagyon szerencsésnek tartom, hogy ott voltak a meghívottak között például a Tudatos Vásárlók, vagy az organikuskert.hu-tól Szanyi Erika, vagy akár a Szimpla Divat képviselői… A környezetvédelem fontosságáról nem lehet eleget beszélni, nem lehet eleget mutatni. Nekem is sok előadás és jó példa kellett ahhoz, hogy ma már ne éljem meg nyűgként, hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet, és főleg ahhoz, hogy igyekezzek kevesebb hulladékot termelni. Szanyi Erika is nyomatékosította: minden egyes ember számít, sőt, minden apró lépés. Egy ilyen lépést tett tegnap a teszvesz.hu-is.

Örülök, hogy a csapat része lehettem.

Karafiáth Orsolya

Szerző: TeszVesz Tünde

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.