Postázás karácsony előtt

Bárhogy nézegetem a naptáramat, bizony már csak 10 munkanapunk van az ajándékok beszerzésére! Nem tudom Te hogy vagy vele, de én évről évre szívesebben vásárolok online. Így sokkal kényelmesebb, viszont a szállítás több odafigyelést igényel, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mikor ér ide a csomag. A karácsonyt megelőző hetek az egyik legpörgősebb időszak a posták és a futárcégek életében, éppen ezért nem szabad úgy kezelni a levél(csomag)feladást, ahogyan eddig, hiszen egyre jobban szorít az idő! Mit tehetsz azért, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket?

  • Vásárlás előtt mindenképpen tisztázd az eladóval, hogy karácsonyra szeretnéd az árut, mert elképzelhető, hogy nem tudja vállalni a gyors postázást.
  • Vásárlás után a lehető leghamarabb utald el az összeget, hiszen banktól függően az utalás több napot is igénybe vehet.
  • Ne felejtsd el, hogy csak az üzletek vannak ünnepi nyitvatartásban! Sem a posták, sem a bankok nem dolgoznak hétvégén!
  • Számolj azzal is, hogy ha nem vagy otthon a kézbesítés időpontjában, a bedobott értesítővel már csak másnap (munkanap) tudod átvenni a csomagot.
  • Az utolsó időszakban érdemes elsőbbségivel vagy garantált kézbesítési idejű csomaggal kérni a postázást.

Mindegy hogy vásárló, eladó vagy esetleg futár, a karácsonyi időszak mindenki számára megterhelő. Legyünk mindig megértőek és toleránsak egymással!

Kellemes és békés készülődést kívánok!

Lentebb megtalálod a posta és a futárok díjtáblázatait, illetve bemásoltam a Posta hivatalos üzletszabályzatának az átfutási időre vonatkozó pontját.

Postai díjszabás »
TeszVesz GTR futár díjtáblázat »
TeszVesz PPS futár díjtáblázat »

Részlet a Magyar Posta Küldeményforgalmi Üzletszabályzatából

6.1.Átfutási idők belföldi forgalomban

A Posta tevékenységét úgy szervezi és működteti, hogy belföldi forgalomban, valamint nemzetközi szolgáltatások belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények végponttól végpontig mért útvonalára vonatkoztatott továbbítási időtartam a következők szerint teljesüljön:

a) Az elsőbbségi levél és levelezőlap 85%-a a feladást követő munkanapon, 97%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen,

b) a postacsomagok 80%-a a feladást követő munkanapon, 95%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen,

c) a címzett reklámküldemények és nyomtatványok, valamint az a) pontba nem tartozó levélküldemények 85%-a a feladást követő harmadik munkanapon, 97%-a a feladást követő ötödik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, feltételezve azt, hogy a postai hálózatba való elhelyezés az aktuális hozzáférési pontra meghatározott tárgynapi utolsó gyűjtési időpont előtt megtörténik.

Külön köszönet Írisznek, aki mindig segít, ha postázásról kerül szó a TeszVesz Blogban! ♥

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek, Összes

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.