Takarékoskodik a világ!

Kétféle ember létezik a Földön. Van, aki képes fizetésétől függetlenül takarékoskodni és van, akinek ez egyáltalán nem sikerül. Szerintem az utóbbi csoportban többen vagyunk… Te hogy állsz a spórolással?

Ha máskor nem is, de október utolsó munkanapján mindig központba kerülnek a megtakarítási lehetőségek, hiszen ekkor van a takarékossági világnap. Ilyenkor százával jelennek meg a témába vágó cikkek és jó tanácsok. Fentebb már jeleztem, hogy nem tartozom a szakértők közé, így ezekből az írásokból szemezgettem magunknak, hátha segít megtölteni néhányunk malacperselyét.

A nagyobb kiadásokat mindig tervezd meg előre!

Soha ne vásárolj hirtelen felindultságból drága dolgokat és főleg ne hitelre! Állítólag ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk pénztárcánk ellen! Tervezd meg előre az ilyen nagyobb kiadásokat és próbálj meg gyűjteni rá. Vásárlás előtt ajánlott körülnézni a TeszVeszen is, mert lehet, hogy több ezer forinttal olcsóbban megkapod ugyanazt, mint az áruházban!
Soha ne dobj ki olyan dolgot, ami még javítható és eladható!

Attól, hogy neked már nem kell, másnak még szüksége lehet rá! Tedd fel a TeszVeszre és ha sikerül eladnod, akkor máris pénzt csináltál az eddig csak a helyet foglaló vagy polcon porosodó tárgyakból. Kezdj el teszveszelni és máris megtetted az első lépést a takarékoskodás útján!

Ne pocsékold az energiát!

Lehet elsőre hihetetlen, de egy kis odafigyeléssel hosszútávon lecsökkentheted a közüzemi számláidat. Vedd lejjebb a fűtést éjszakára, ne folyasd feleslegesen a vizet és csak ott világíts, ahol szükség van rá! Használj energiatakarékos izzókat és ha új háztartási gépet veszel, akkor válaszd az „A+” energiaosztályos készülékeket.
Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

Régi közmondás, de minden betűje igaz! Ne akarj olyan dolgokat vásárolni, amire elmegy félhavi fizetésed. A tapasztaltabb teszveszesektől azt tanultam, hogy az új dolgok vásárlása előtt mindig adjam el a régit. Így nem indulok nulláról, hiszen csak annyival kell kiegészítenem, hogy megvehessem az újat. Próbáld ki Te is! Hidd el, nemcsak a pénztárcádnak tesz jót az efféle üzlet, hanem az önérzetednek is!
Mindig használj bevásárlólistát!

Manapság lista nélkül elindulni vásárolni kész kamikaze akció! Ember legyen a talpán, aki ellen tud állni a sok akciónak, újdonságnak. Viszont, ha lista alapján vásárolsz, akkor időt spórolsz és nem veszel meg olyan dolgokat, amikre amúgy semmi szükséged nincs.

Így visszaolvasva nem tűnnek annyira nehéznek a fenti tanácsok. Te mit gondolsz? Lehetséges, hogy némi odafigyeléssel, tervezéssel és teszveszeléssel tényleg lehet takarékoskodni? Neked milyen spórolási praktikáid vannak?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.