Kérdezz-felelek a műkörömről

Van, akinek életében nem volt és van aki szinte élni sem tud nélküle. Sokan úgy gondolják nincs rá szükségük, de még többen élnek a tartós manikűr adta állandó ápoltsággal. Mivel nekem nincs sok tapasztalatom ez ügyben, így inkább megkérdeztem egy hozzáértőt a Kéz-, láb- és körömápolás kategóriából. Ezúton is köszönöm puppancs85-nek, hogy válaszolt a kérdéseimre.

Miért jó a műköröm?
A kéz szépségéhez nem csak az ápolt bőr, hanem az ápolt körmök is hozzátartoznak. Sajnos nem mindenkinek adatik meg a szép, kecses, formás köröm. Ilyenkor lehet megoldás a műköröm. Esztétikus megjelenést biztosít a kezeknek, önbizalmat ad, akár 4-6 hétig sem kell vele foglalkozni. Valamint kitűnő segítség azoknak is akik hosszú körmökre vágynak, de valami miatt nem tudják megnöveszteni (gyenge, törékeny körmök esetén). A tévhittel ellentétben nem roncsolja a saját körmöket, teljesen ártalmatlan.

Szerinted melyik az a körömtípus, amit nyugodt szívvel ajánlanál egy anyukának, háziasszonynak?
Egy rövid igényes, francia – zselés vagy porcelán műköröm az édesanyáknak és a háziasszonyoknak kiváló választás lehet. Aki esetleg mégis idegenkedne a műkörömtől, azoknak ideális a tavaly megjelent hibrid alapanyag a lakkzselé. Ezt az anyagot csak a saját körmön alkalmazzák, ugyanúgy mint a hagyományos körömlakkokat, de sokkal tartósabb, akár 4-5 hétig is tökéletes marad a körmökön.

Milyen sűrűn kell karbantartani a műkörmöket?
Ez a köröm növekedésétől függ, átlagosan elmondható, hogy 4-6 hetente kell töltésre járni. Ezen kívül semmilyen más karbantartást nem igényel.

Milyen alapvető kéz- és körömápolási termékeket használjunk otthon?
Az egyik legfontosabb ápoló termék a kézkrém. A mindennapi tevékenységek, a munka, az időjárás megviselik a kezeket és a körmöket, ezáltal könnyen kiszáradhat a bőr, a körmök betöredezhetnek. Ilyenkor nagy segítség a kézkrém, ugyanis hidratál, és védi a kezeket. Különböző pakolások és bőrradírok segítségével már otthon is selymesen puhává varázsolhatjuk a bőrt.

Melyik műköröm stílusnak van a legnagyobb sikere?
Még mindig a klasszikus formák hódítanak – főként francia véggel, továbbra is ezek a legkeresettebbek. Azonban egyre nagyobb teret kapnak az extrém formák, mint például a stiletto (tűsarok), az edge (háztető köröm), és a pipe (cső), valamint a színes – merészebb díszítések.

Miután végig olvastad muszáj, hogy válaszolj egy kérdésemre! 😉
Neked volt már műkörmöd?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Nincs kategorizálva

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 
  • Rácz Valéria szerint:

    Puppancs 85-től szeretném megkérdezni-már többször volt műkörmöm,a sajátomat,de egy idő után a műkörmöt is lerágom-miért látom nagyon művinek az egészet.Kicsit se hasonlít azeredeti körömre,fehér ragacs körbe-körbe,pedig már több manikűrösnél is voltam.Ezért rágom le egy idő után,mert alakítani akarok rajta.Tudsz tanácsot adni? Pl.rágás ellen is. Nagyon köszönöm,Szép napot! valeria50

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.