Játékok babáknak a TeszVeszről

Szerintem a családalapítás egyik legszórakoztatóbb része a játék vásárlás és úgy gondolom, hogy ezt a remek tevékenységet nem lehet elég korán elkezdeni. Jómagam nagy pocakkal képes voltam órákig nézelődni a játékboltok polcain (de jó lett volna, ha akkor ismertem volna a TeszVeszt), mire megleltem a legjobbat leendő kisbabámnak.

A szülőknek és rokonoknak köszönhetően általában már a kórházból való hazatéréskor jó néhány bébi játék helyet kap a kiságy környékén, amelyek aztán a hónapok múlásával szépen lassan átveszik az uralmat a lakásban. A kavalkádban nem egyszerű feladat, hogy éppen melyik játékot válaszd csemetédnek. Ezen szeretnék segíteni az alábbiakkal.

0-3 hónapos

Az első hetekben a kisbaba elkezdik felfedezni az őt körülvevő világot. Fontos, hogy a látását és hallását stimuláló játékok vegyék körül, persze csak módjával.
Kiságy fölé zenélő forgó – ágyra szerelhető játék

3-6 hónapos

Az érzékszervek után elindul a mozgás! Ebben a korszakban a baba már szándékosan megfogja a játékokat, rugdalózás közben pedig rázza a csörgőt. Az ötödik hónap tájékán nagy szolgálatot tehet egy remek játszószőnyeg, amin a kicsi biztonságosan mozoghat, foroghat.
Csörgő – rágóka – rongyi
Játszószőnyeg

6-9 hónapos

A kúszás és mászás után már tud ülni a baba. Fogása egyre biztosabb és ügyesebb, ezáltal a neki adható játékok választéka is bővül. Ebben a korban fontosak a mozgás- és készségfejlesztő játékok.
Mászást segítő játék
Interaktív játék 6 hónapos kortól
Készségfejlesztő játékok
Babahinta
Textil babakönyvek

9-12 hónapos

Ezekben a hónapokban általában már fel tud állni a baba, de van olyan is, aki már az első lépéseit is megteszi. Egyre okosabb, kezdi érteni a tárgyak közötti kapcsolatot és összefüggést. Tapsol, összeütögeti a tárgyakat.
Építőjáték, torony
Járássegítők
Tolom, húzom, gurítom

12-18hónapos

Most már hatalmas a baba mozgásigénye, ilyenkor kerülnek elő az első kismotorok. Ebben a korban tanulja az összehasonlítást és a különbségtételt, így nagyszerűek lehetnek a különböző formaválogatók és építőkockák.
Kismotor, bébitaxi
Fürdőjáték
Formaválogató játék
Interaktív, tanulójáték
Babakönyv

Remélem segíthettem egy kicsit! Mindenesetre mielőtt nekilátnál a vásárlásnak, készíts be némi rágcsát és üdítőt, mert hihetetlen mennyiségű játék aukciót találsz a TeszVeszen! Várandósoknak a lábfelpolcolás kötelező!
Babajáték kategória a TeszVeszen »

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.