Köszöntsük az édesapákat!

Father, athair, père, pai, padre, vader, baba, ama, édesapa… Minden nyelven ugyanolyan szépen cseng. Anyák napja méltó párjaként világszerte minden évben, júniusi harmadik vasárnapján köszöntjük az apukákat, szerencsésebbek a nagypapákat és dédapákat is. Az első apák napját pontosan 101 évvel ezelőtt ünnepelték az USA-ban, egy hat gyermekét egyedül nevelő háborús veterán emlékére.

Itthon még nem annyira elterjedt ez az ünnep, bár évről évre egyre többen gondolják úgy, hogy az édesapák ugyanúgy megérdemlik az extra napos figyelmet, mint az édesanyák. Gondolj csak a kislányát széltől is óvó vagy a fiút éppen focizni tanító apukára, aki aggódva figyeli az első lépéseket és könnyes szemmel örül az első kimondott szónak. Köszöntsük hát sok szeretettel az édesapákat !

És hogy mivel szokás ilyenkor kedveskedni? Nem kell hatalmas nagy dolgokra gondolni. Tökéletesen megfelel egy palack jó minőségű bor vagy egy új illat nyárra, esetleg egy izgalmas könyv. A nagyobbacska gyerkőcök készíthetnek apukájuknak  saját gyártmányú meglepetést vagy szavalhatnak neki egy pár soros verset is. A lényeg, hogy szeretettel kapja és együtt legyen a család. ♥

Te mit gondolsz erről az itthon még újkeletűnek számító ünnepről?

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Nincs kategorizálva

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.