Nyári olvasmányok

Voltál már úgy, hogy nem mertél elkezdeni egy könyvet, mert tudtad, hogy a huszadik oldal után tutira megzavarnak és le kell tenned? Egy jó könyv esetén ez nagyon rosszul tud esni, én inkább el sem kezdem, így marad a sóvárgás. Viszont lassan itt a nyár, beindulnak a szabadságok és vele együtt a jól megérdemelt pihenés. Arra gondoltam, mi lenne, ha indulás előtt becsempésznék néhány áhított könyvet a bőröndbe? A gyerekek egész nap strandolni fognak, a férjem pedig estig el sem engedi majd a pecabotot, így bőven lesz időm az olvasásra. Van még pár hetem arra, hogy beszerezzek a meglévő könyvek mellé néhány újabbat. Hosszas kutakodás és válogatás után ezekre a regényekre vetettem szemet.  Te olvastad már őket?

Spiró György: Feleségverseny

Lesz a jövőben egy Magyarország. Múltjában közösnek mutatkozik az általunk ismert hazával, viszont a mi mostani jelenünk ebben a regényben már a közelmúlt. Olyan múlt ez, amely nem hozott megoldásokat. A megoldások a regény idejében születnek.
Az író további művei»

Márai Sándor: Az igazi – Judit… és az utóhang

A két szorosan összekapcsolódó regényben Márai a szerelemről, a szenvedélyről, az élet végső értelméről mondja el gondolatait. Az író a szokványos polgári házassági „háromszög” történetét izgalmas mélylélektani drámává alakítja.
Az író további művei»

Wass Albert: A funtineli boszorkány

Erdély, havasok alja, vadászatok, pásztorok és prepegyitok világa bontakozik ki Wass Albert leghíresebb regénytrilógiájában. Főhőse, Nuca a zord világ ellentéteként maga a lelki szépség: a természet hűséges leánya. Látóasszonyi képessége személyes akaratán túli, végzetszerűsége mintegy isteni törvény megtestesítőjévé teszi.
Az író további művei»

Szabó Magda: Drága Kumacs! – Levelek Haldimann Évának

„ …őszinte fájdalommal vagy éppen sugárzó derűvel számolt be mindarról, ami történt vele és körülötte, hétköznapi életéről, utazásairól, betegségeiről, közéleti szerepéről, egyházról, pályatársakról, az irodalmi életről a rendszerváltás előtt és után, sikereiről és az őt érő méltánytalanságokról, imádott férjéről, Szobotka Tiborról, kedvenc kutyáiról-macskáiról, egyszóval bármiről, ami csak barátok közt felmerülhet.” Az író további művei»

Vámos Miklós: A csillagok világa – Mesés regény

Mondhatnánk A csillagok világá-t családregénynek is, mert bár kevéssé követi e műfaj hagyományait, egy család különös világába kerül az olvasó, ennek minden előnyével és hátrányával, fájdalmával és izgalmával. Néhány előre aligha kiszámítható meglepetéssel.
Az író további művei»


Még néhány érdekes darab:

A Te bőröndödbe milyen könyvek kerülnek be idén? Van olyan kedvenced, amit minden nyáron elolvasol?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.