Modern kincskeresés

A geocaching mottója:
Ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, Ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomodat; Ne ölj meg semmit, csak az idődet.”

Végre itt a jó idő, a túrázások és kirándulások ideje! Hallottál már a geocachingről (ejtsd:”geokesing)? Ez amolyan modern kincskereső játék, ami eredetileg Amerikából indult, de már itthon is 10 éves múltra tekinthet vissza. Kortól és nemtől függetlenül bárki elkezdheti a játékot. Felszerelésként a hagyományos túrázási-, kiránduló kellékek, mint a vízálló túrabakancs és a kényelmes ruházat tökéletesen megfelelnek. A GPS is fontos kelléke a geocachingnek, de nem kötelező. Ebben az esetben viszont szükséged lesz egy jó térképre. Na de lássuk hogyan is működik a kincskeresés:

A játék során a tapasztaltabb játékosok egy számukra fontos vagy nekik tetsző helyszínen elrejtenek egy ládát, majd a doboz GPS koordinátáit és a helyszín leírását közzéteszik a játék internetes oldalán. A többi játékos feladata, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján felkutassa a ládikát, majd a dobozban rejlő jelszóval bizonyítsa a kincskeresés sikerességét a weboldalon. Emellett minden kincsvadász elmesélheti a kutatási élményeit és feltöltheti a helyszínen készült fotóit. Az évek során temérdek információ gyűlt össze, így érdemes kutakodni az izgalmas kiránduló helyszínek után.

És, hogy mit rejtenek az titokzatos ládikák? Ezt direkt nem írtam le, derítsétek ki Ti!

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.