10 környezetvédelmi tipp TeszVeszeseknek

Hallottál már a tengerentúlról indult Föld napja mozgalomról? Április 22-én ezen a napon világszerte rendezvények ezrei hívják fel a figyelmet Földünk megóvására. Egyre többen gondolkoznak és élnek eszerint és végre a hétköznapi ember is elhiszi magról, hogy tehet a bolygónk érdekében. De mit tehetsz Te, mint egyszerű TeszVesz felhasználó?

1. Remélhetőleg energiatakarékos laptopot használsz! Tudtad, hogy egy laptop harmadannyi áramot fogyaszt, mint egy PC?

2. Ha tudod, hogy legalább egy órát nem leszel gépnél, akkor kapcsold ki! Éjszakára mindenképpen érdemes az összes technikai kütyüt áramtalanítani.

3. Az elavult, régi asztali gépedet ne dobd ki, másoknak még jól jöhet! Ajánld fel egy közeli iskolának vagy egyszerűen csak tedd fel a TeszVeszre jelképes összegért!

4. A nyomtatót és a szkennert csak akkor kapcsold be, amikor használni szeretnéd!

5. Csak akkor nyomtass, ha tényleg szükséged van rá! Vedd igénybe a papír mindkét oldalát és használj környezetbarát nyomtatópapírt!

6. Szerezz be kapcsolóval ellátott elosztót és hosszabbítót, így egy mozdulattal leválaszthatod a hálózatról az éppen nem használt készülékeket! Akár időkapcsolót is használhatsz!

7. A mobiltelefon akkumulátortöltője akkor is fogyasztja áramot, ha a telefon akkumulátora már feltöltődött! Ne felejtsd el kihúzni a konnektorból! Alternatív megoldás lehet a napelemes mobiltelefontöltő.

8. A fényképezőgépbe használj akkumulátort! Az aksikat akár már napelemes akkutöltővel is feltöltheted!

9. Tartsd meg jó állapotban lévő csomagoló anyagot, borítékot vagy dobozt és postázáskor használd fel újra őket!

10. Személyes átadásra (ha az áru mérete engedi) menj gyalogosan vagy tömegközlekedéssel!

Maga az aukciózás is környezetbarát, hiszen nem dobod ki a szemétbe a számodra már kevésbé szeretett vagy használt tárgyakat, hanem odaadod egy másik embernek, akinek pont ezekre van szüksége. Neked mi a véleményed erről?

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.