Irány a kert!

Függetlenül attól, hogy focipálya méretű vagy csak egy zsebkendőnyi zöld terület adatott meg nekünk, mindenki szeret kint lenni a szabadban. Hiszen nincs is annál jobb, mint nyárestéken grillpartit rendezni a barátoknak, a puha fűben mezítláb focizni a gyerekekkel vagy egyszerűen csak elnyúlni a napozóágyban kedvenc könyvünkkel. Tudtad, hogy van a TeszVeszen egy olyan kategória, ahol szinte mindent megtalálsz a kertépítéshez? Kivitelezés és vásárlás előtt gondold végig tulajdonképpen mit is szeretnél majd csinálni a kertben és eszerint létrehozni a saját elképzelésedet.

Csupa-csupa zöld

Egységes zöld terület, néhány örökzöld, esetleg egy-két virágosbokros résszel kiegészítve. Tökéletes családosoknak, kutyásoknak, hiszen könnyű karbantartani. A növények locsolása mellett elég két-három hetente lenyírni a gyepet ahhoz, hogy gyönyörű és tiszta kerted legyen. Amire még szükséged lehet: fűnyíró gép, esőztető, szegélynyíró és metszőolló.

Veteményes és gyümölcsös kert

Saját tapasztalatból állíthatom, hogy nincs annál fantasztikusabb, amikor egy nyári reggelihez csak kisétálsz a kertbe és „learatod” az illatos paradicsomokat. Sőt egy pici odafigyeléssel akár saját epret is termeszthetsz! Ennek előnyeit a fantáziádra bízom. Érdemes tehát próbálkozni különféle vetőmagokkal vagy gyümölcsfákkal, mert (igaz, hogy némi pluszmunkával jár) a siker nem marad el, sőt akár még pénzt is spórolhatsz. Amire még szükséged lehet: kerti szerszámok, locsoláshoz eszközök, gumicsizma és kesztyű.

Kerti partik színhelye

Emlékszel még a tavaly nyári szombat estékre? A barátokkal való közös sütögetésre-iszogatásra és a hosszú beszélgetésekre kint a szabad ég alatt? Barátokkal nem szolgálhatunk, de ezen kívül mindent megvehetsz a TeszVeszen, amire szükséged lehet egy jó kerti partihoz: asztal, székek (minél több, annál jobb), poharak, evőeszközök és tányérok. A kényelemhez puha párnák és hangulatos világítás. És persze a lényeg: maga a sütő, illetve néhány szakácskönyv és koktél recept, hogy mindenkit elkápráztathass!

Gyerekek paradicsoma

Szerencsésnek mondható az, akinek gyereke és kertje is van egyszerre! A kicsiknek hatalmas élmény, ha egész nap a friss levegőn lehetnek és mozoghatnak kedvükre. Fontos azonban, hogy biztonságos legyen a kert. Ne legyenek mérgező bogyók és növények, ne legyenek kiálló, éles tárgyak a fűben és a veszélyes szerszámokat is tartsd biztos helyen. Amire még szükséged lehet: szabadtéri játékok, járművek, trambulin, medence és persze egy kényelmes hintaágy. Ha szeretnél most nyáron egy igazi gyerek-birodalmat a kertbe, akkor kattints erre az oldalra, itt mindent megtalálsz!

Sziklakert és halastó

Bármilyen meglepő, de ezeket akár kis kertben is létrehozhatod. Egészen különleges hangulatot és nyugalmat adnak, viszont itt már a cselekvés előtt elkél a szakértelem! Mielőtt nekilátnál sziklakertet építeni vagy halastavat telepíteni, olvass némi szakirodalmat, ártani nem árthat. Amire még szükséged lehet: kerti tóhoz szükséges kellékek és a sziklakerthez szükséges kellékek.

Lebegő kert

Néhányunk otthonában csak pár négyzetméternyi felület jutott a szabad levegőnek, használjuk ki ezt a területet is! Fantasztikus pihenőhelyet alakíthatsz ki akár egy pici erkélyen is! Amire szükséged lehet: virágládák és kaspók, virágok és bokrok, összecsukható bútorok.

A Föld védelmében

Te, mint egyszerű kerttulajdonos is figyelhetsz a környezetvédelemre. A levágott fűhöz és ágakhoz használj komposztálót, locsoláshoz pedig gyűjtsd az esővizet műanyag hordókba! A kert megvilágításához pedig használd a nap energiáját!

Neked milyen a kerted vagy az erkélyed? Fotózd le és mutasd meg nekünk!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.