Olvasni jó! Mesélni jó!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy különleges kategóriaország a Játék üveghegyen túl, de még a Mobiltelefon nevű város előtt. Könyvországban rengetegen éltek együtt békésen és jókedvűen,  hiszen a céljuk ugyanaz volt: boldoggá tenni, tanítani és szórakoztatni azokat akik megvásárolták őket.

Egészen furcsa kavalkád alakult ki ezen a helyen, hiszen az olvasmányok különböző korosztályú és érdeklődésű embereknek készültek. Ebben a zajos világban éltek édes-illatos süteményes könyvek, dudorászós verses kötetek, néhány okoskodó lexikon,  sőt néhány fura kiejtésű angol szótár is, de a legnagyobb zsivaj mégis a gyermekkönyvek felől szűrődött. Nem csoda, hiszen az ott lakó könyvekből csak úgy áradt a mese és a varázslat. Néha egészen a főoldalig kihallatszott a tüzet okádó sárkány hangja, az éppen békát csókoló királykisasszony cuppantása, a lovon száguldó herceg trappolása vagy a seprűjén repülő boszorkány halk kuncogása. Hiába a nagy hangzavar, soha nem haragudott rájuk senki, hiszen mindenki tudta, hogy nemes cél érdekében vannak itt a TeszVeszen.

Fontos, hogy minden gyermek megtapasztalhassa a könyvek varázslatos világát, ahol saját fantáziájukból születnek a képek és nem a televízió által kreált látvány tárul eléjük. Ha időben megkedvelik a könyveket, későbbiekben könnyebben boldogulnak az iskolában. Mutass gyermekeidnek jó példát! Olvass és mesélj nekik minden nap!

Lépj tovább a gyermekkönyvek oldalára!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, Összes

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.