A zárt (privát) aukció

Zártnak (privátnak) az olyan aukciókat hívjuk, amelyen csak az eladó engedélyével lehet licitálni. Mikor érdemes ilyet indítani? Például ha csak olyan érdeklődőnek szeretnéd eladni a terméket, aki rendelkezik bizonyos számú értékeléssel, esetleg a termék olyan jellegű, hogy vásárlás előtt mindenképpen szeretnél információt megosztani róla. Mivel az aukción csak akkor tud bárki licitálni, ha fel van véve a meghívottak listájára, így eladás előtt lehet az érdeklődőkkel üzenetet váltani. De előfordulhat az is, hogy egyszerűen valakinek félre szeretnél tenni egy terméket és biztosítanád, hogy más ne tudja megvenni.

Nos, lássuk, hogyan állíthatsz át zárttá egy már futó aukciót (a leírást az 1-es pont elhagyásával új aukció indításakor is alkalmazhatod):

1. A meghirdetett termékeidnél keresd meg azt, amelyiket zártra szeretnéd tenni, majd a sorában levő „További lehetőségek” opción belül kattints a „Változtatás az aukción” linkre!
2. Az eladási űrlapon láthatod az aukciód adatait (itt módosíthatod például az árat arra, amit előzőleg megbeszéltél a vevővel). Ha készen vagy, a lap alján található „Tovább” gombra kattintva lépj át a következő oldalra!
3. Ezen a helyen állíthatod be az esetleges kiemeléseket és itt találod a „Díjmentes szolgáltatások”-nál a „Zárt aukció” lehetőségét. Pipáld ki a dobozt és a „Tovább”, majd a következő oldalon a „Küldés” gombokkal mentsd el beállításaidat!

4. Nyisd meg az aukciódat! Ha minden sikerült, akkor egy zárt aukciós sávot kell látnod a licitáló dobozok alatt. A vevők az itt található linken keresztül jelentkezhetnek.

5. Licitálási jogot anélkül is hozzáadhatsz, hogy az érdeklődő meghívást kérne! Lépj a Saját oldalaim » Beállítások » Eladási beállítások » Zárt aukció oldalra, majd írd fel a Meghívottak listájára a vásárlód felhasználónevét. A „Mentés” gombra kattintva automatikusan az Engedélyezettek listájára kerül. Minden meghívott értesítést kap a rendszertől. Fontos tudni továbbá, hogy az engedélyezett felhasználók az összes privát aukciódra tudnak licitálni (régebben ez nem így volt).

Remélem hasznát vetted a bejegyzésnek!

Te mennyire szoktál élni ezzel a lehetőséggel? Neked milyen tapasztalataid voltak eddig a zárt aukciókkal kapcsolatban?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek, Összes

Facebook hozzászólások

3 hozzászólás

 
  • Vidra Brigitta szerint:

    sziasztok, a regi rendszer nekem jobban tetszett, ott tudtam is privatra tenni.az ujban nem tudok pipalni, mert biztos nem a megfelelo rendszerem van, igaz megirtatok mit hogyan kene, de en alapszintu felhasznalo vagyok…a regi valtozatot jobbnak talalom 🙁 most lattam a hirlevel blogokat, a postai dij es merettablazatok tenyleg hasznosak, koszi!

  • RozsasTamas szerint:

    Már nem elérhető ez a privát eladási funkció??

  • TeszVesz Tünde szerint:

    Kedves Tamás!Sajnos ez a funkció már több éve megszűnt. Üdv!

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.