TeszVesz tippek: Szállítási információk csoportos módosítása

A héten már olvashattál egy bejegyzést, ami a 2011-es postaköltségekről szólt. Most bemutatom a TeszVesz egy új funkcióját, ami abban nyújt óriási segítséget, hogy a változás miatt ne kelljen egyenként módosítani az aukcióidat.

Lépj a Saját oldalaim » Beállítások » Eladási beállítások » Szállítási és fizetési sablon oldalra. Mivel a módosítást csak úgy tudod végrehajtani, ha előtte létrehozod az új sablonokat, így ha ezt még nem tetted meg, ajánlott elkezdeni. Amennyiben már van sablonod, érdemes abból kiindulni. Add meg a fizetési módot, annak díját, valamint ha szeretnél, állíts be kedvezményeket. Kicsivel lentebb 500 karakter erejéig megadhatsz minden további tudnivalót. Pipáld be az “Új szállítási sablon mentése” sorban levő négyzetet, adj nevet a munkádnak, majd kattints a “Sablon mentése” gombra. A folyamatot érdemes minden súlykategóriára elvégezni, valamint a nevet is ajánlott úgy választani, hogy egyértelműen kiderüljön, mit is tartalmaz a sablon (pl. 100-250 gramm).

Az elmentett sablonok több dologra jók. Egyrészt segítségükkel új aukció indításakor, futó aukció módosításakor is könnyen megadhatod a szállítási információkat, másrészt a csoportos módosításnál is ezeket fogod használni. Amint felvetted a szükséges sablonokat (korábban maximum 8-at lehetett, most nincs korlátozás), jön a következő lépés. Görgess lejjebb a lapon, egészen a “Szállítási és fizetési beállítások csoportos módosítása” részig.

Mint láthatod, három szempont szerint tudod módosítani aukcióidat.Lássuk mit jelentenek a pontok:

Az összes aktív terméket: a változás minden futó aukciódat érinteni fogja, amelyen nincsen licit.
Egy kategória összes aktív termékét: kiválaszthatsz egy kategóriát, alkategóriát, amelyen belül minden aukciód módosításra kerül.
Adott szállítási sablont használó aktív termékeket: minden olyan aukciód módosulni fog, amely a választott szállítási sablont használja.

Jelen esetben, a postaköltségek 2011-es emelésekor, talán a harmadik tűnik a leghasznosabbnak. Ha minden súlykategóriára volt már sablonod, akkor csak annyi a dolgod, hogy elkészíted azok párját, immár az új díjakkal, majd az opció segítségével lecseréled őket! Abban az esetben, ha még nem használtál szállítási sablonokat, az előző két lehetőséggel tudsz ügyeskedni.

A szállítási mód csoportos beállítására szolgáló gomb néhány “Eladás” fül alatti menüpontban is megtalálható. Jó tudni, hogy megnyomásukkal a már bemutatott oldalra jutsz és mindegy, hogy előtte kijelöltél-e aukciót, a változtatások kizárólag az említett három módon hajthatók végre.

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést. Sikeres aukciózást kívánok az egész 2011-es évre!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Összes, TeszVesz tippek

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.