Az automata licit

Nem érti, mint a kezdő TeszVeszes az automata licitet!

Ezzel a már közmondássá vált mondattal nyerte meg Lora0-1 a TeszVesz Murphy pályázatunk különdíját. Megkérdeztük Tőle, hogy miért merült fel benne az ominózus mondat.

“Ha megnézitek a blogot, akkor a nyertesek kihirdetésénél is hozzászólt egy “újonc”, aki azért “NEM KAPCSOLTA BE” az automata licitet, mert attól félt, hogy a licit felmegy az egekig. Ebből is látszik, hogy nem annyira egyértelmű az automata licit lényege az új vásárlóknak. Ez sokszor vicces tud lenni, de néha bosszantó is. Sőt, úgy vélem emiatt több bevételtől esünk el, mert valóban sokan nem értik miről is van szó. Erre szerettem volna viccesen kitérni kicsit, mellesleg ez volt az első ami bevillant, amikor elolvastam a kiírást.”

Levontuk a tanulságot és úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk egy mini leírást készíteni segítségül az új vásárlóknak. Kérünk Benneteket, hogy ha találkoztok olyan felhasználóval, aki nem érti az automata licit működését, mutassátok meg neki ezt az oldalt!

Az automata licit lényege szövegben:

Az automata licit lényege, hogy licitálásnál előre megadhatod azt a maximális összeget, amennyiért még megvennéd a terméket. Ezáltal nincs szükség folyamatos figyelésre (nem kell a gépnél ülnöd), mert ajánlatod mindig a szükséges legkisebb összeggel automatikusan felülírja a többi felhasználótól érkező licitet. Ez persze csak addig működik, amíg a másik licitáló nem éri el a te összeghatárodat. Ebben az esetben már csak akkor van esélyed megnyerni az aukciót, ha újra licitálsz.

Az automata licit használata képekben:

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek

Facebook hozzászólások

3 hozzászólás

 
  • Suzypecs szerint:

    Tündi! Szuper, de fogadjunk egy 100-asba, hogy így se érti, hogy lesz az 50ft-os licit hirtelen 2500, ha ő 3000-et írt be…. 🙂 Talán azt is modellezni,-magyarázni kellene, ha nem az övé lesz a magasabb licit… ;-)Példával! 🙂 Csak ötlet, bár a nagyon freshek, még a licitálást sem nagyon értik.

  • RSunny szerint:

    Igaza van Suzypecs-nek! Én többen is mernék fogadni… Ez a film csak azt mutatja, hogy hova kell beírni a licitet… Lépésről-lépésre kell megmutatni példával: hogy mondjuk indul egy eladás 1ft.-ról, és 50ft a licitlépcső. Pl. amikor bekapcsolódsz már 1500 ft-nál járnak. Neked megér 5000 ft-ot. Beírod. Ha senki nem rakott rá automatikus, vagy magasabb licitet, akkor egyelőre te leszel a nyerő 1550 ft-tal (y) ! Ha közben volt valakinek automatikus, de alacsonyabb max. licitje pl. 3000 ft, akkor is te vagy a nyerő 3050 ft-tal (clap) ! De ha valaki nálad magasabb licitet tett 🙁 , akkor annak az összege jelenik meg! Mert csak így lehet megérteni, hogyan lesz 1500 ft után 3050 ft a tétem, és miért pont annyi? Ezt is képekben kellene megmutatni!

  • RSunny szerint:

    Igaza van Suzypecs-nek! Én többen is mernék fogadni… Ez a film csak azt mutatja, hogy hova kell beírni a licitet… Lépésről-lépésre kell megmutatni példával: hogy mondjuk indul egy eladás 1ft.-ról, és 50ft a licitlépcső. Pl. amikor bekapcsolódsz már 1500 ft-nál járnak. Neked megér 5000 ft-ot. Beírod. Ha senki nem rakott rá automatikus, vagy magasabb licitet, akkor egyelőre te leszel a nyerő 1550 ft-tal 😉 ! Ha közben volt valakinek automatikus, de alacsonyabb max. licitje pl. 3000 ft, akkor is te vagy a nyerő 3050 ft-tal 😀 ! De ha valaki nálad magasabb licitet tett 🙁 , akkor annak az összege jelenik meg! Mert csak így lehet megérteni, hogyan lesz 1500 ft után 3050 ft a tétem, és miért pont annyi? Ezt is képekben kellene megmutatni!

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.