A Rubik kocka napja

Rubik kocka napja 2010

 

Szerintetek létezik olyan ember Magyarországon aki még nem próbálta megfejteni a Bűvös kocka rejtélyét? Közismert, hogy a Rubik kocka kirakása különleges logikát igényel, éppen ezért kifejezetten dicsőségnek számít, ha valakinek sikerül. Büszkék lehetünk a magyar versenyzőkre, hiszen szinte mindig az élmezőnyben szerepelnek a manapság már világszerte megrendezett Rubik kocka bajnokságokon.

 

Ezen a héten (október 28-án) lesz 34. éve annak, hogy szabadalmaztatásra került ez a fantasztikus magyar találmány. Tudtátok, hogy eredetileg oktatási célra, térbeli mozgások szemléltetéséhez építette Rubik Ernő a Bűvös kockát? Az egyes részeket azért jelölte meg külön színekkel, mert így jobban láthatóvá vált az egymáshoz viszonyított mozgásuk. A feltaláló – saját bevallása szerint – csak a végleges konstrukciós és formai kidolgozás után ismerte fel, hogy a kocka nem kizárólag az eredeti célra alkalmas, hanem remek logikai játék is. Rubik Ernő tökéletesen ráérzett a kockában rejlő üzleti lehetőségre, hiszen a szabadalom utáni évben közel egymillió Bűvös kocka talált itthon gazdára, a későbbiekben pedig világszerte elérte máig is töretlen hírnevét.

 

Ha esetleg megjött a kedved a játékhoz, a TeszVeszen számos Rubik-találmány kapható kirakott és összkevert változatban is – csak rajtad múlik, melyiket választod!

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

1 hozzászólás

 
  • MiskeyS szerint:

    Hát igen. Sok ilyen “agyas” feltaláló kellene Magyarországnak. Biztos van néhány találmány amik támogatás hiányában enyésznek el.
    Ez a találmány sorozat legismertebb tagjai: 2 x 2 , 3 x 3, 4 x 4, 5 x 5 kocka, a Mirror változat, valamint a gömb, a twist (kígyó) a tiramid, a golyó és talán nem is volt teljes a felsorolásom

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.