Mennyi legyen az ára?

Ha már túl vagy a termékleíráson, lefényképeztél és lemértél minden apró részletet, akkor jön talán a legkényesebb, de egyben a legfontosabb kérdés az eladás során. Mennyi legyen a termék ára? A feladat nem egyszerű, de a megfelelő ár kialakításával elkaphatod azt a keskeny határt, ahol az eladó (Te) és a vevő is jól jár. Ha ez nem sikerül, akkor vagy veszteséges lesz az eladásod vagy nem lesz annyi érdeklődő a portékádra. Egyik lehetőség sem túl barátságos, ezért az ár kialakítása előtt érdemes figyelembe venni néhány szempontot.

1. Fontos, hogy mindig szabj egy alsó határt, ami alatt nem szeretnéd eladni az árut! Ha nem fér bele még gondolatban sem, hogy odaadd valakinek 1 Ft-ért a termékedet, akkor ne erőltesd ezt az aukciótípust!

2. Mielőtt kitalálnál egy árat, nézz körül az oldalon, hogy mások mennyiért árulják ugyanezt vagy másik, de hasonló terméket. Ezzel elkerülheted, hogy áron alul add el kedvenc ruhádat vagy horribilis összeget kérj például egy régi könyvért.

3. Eladásnál kizárólag az aukció adatlapján feltüntetett, valós postaköltséget számolhatod fel a vevőnek, semmi mást! Tehát az esetleges csomagolási költséget vagy az egyéb kiadást mindig a termék eladási árába kalkuláld bele.

4. Figyelj az aukció megszerkesztésére. Egy alapos termékleírással rendelkező, sok fényképpel bemutatott terméket jóval magasabb áron lehet eladni!

5. Tartsd szem előtt a kereslet-kínálat alakulását! Minél nagyobb a kereslet valamire, annál jobb áron adhatod el. Illetve minél több van valamiből a piacon, annál kevesebbet fogsz kapni érte.

Ettől függetlenül sose felejtsd el, hogy a TeszVeszen vagy, tehát bármi megtörténhet! 😀 Jártál már úgy, hogy egy számodra nem túlságosan értékes dolog számodra is meglepően magas összegért kelt el? Vásároltál már úgy, hogy az adott termékért szinte bármennyit képes lettél volna kifizetni, annyira megtetszett? Ha igen, meséld el nekünk a sztorit!

Sok eladást és még több nyereséget kívánok Nektek!

Kapcsolódó bejegyzés:

Kíváncsi vagy hogyan lehetne csökkenteni az eladási árat? Olvasd el a Csomagolási ötletelés blogbejegyzést, hogy megtudd milyen házi praktikák léteznek a költségkímélő csomagoláshoz.

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.