Kirándulj a TeszVesszel!


Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy végre megérkezett a jó idő! Több hete ácsingózunk a napsütés után, így kifogásoknak már nincs helye… Pakoljuk össze a családot, és irány a szabad levegő!

 

Teljesen mindegy, hogy gyalogosan vagy két keréken indulunk útra, a lényeg hogy végre kimozduljunk a négy fal közül! Hogy tényleg jól sikerüljön az aktív pihenés, szükség van némi előkészületre:
Elsőként találjuk ki a célt, és szerezzünk be az útvonalról minden szükséges információt. Ehhez használhatunk térképet, útikönyvet vagy GPS-t. Ha ritkán szoktunk kirándulni vagy gyerekekkel mennénk, akkor érdemesebb elsőre rövidebb túraszakaszt választani.

 

Ha kirándulni indulunk, mindig az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködjünk. Az sem árt, ha mindez kényelmes és jól szellőző, legyen az nadrág, póló vagy akár pulóver. Tartsuk szem előtt, hogy nem divatbemutatóra készülünk, tehát a sminktáskát és a magassarkút nyugodt szívvel hagyjuk otthon!

 

A vérbeli természetjárók azt állítják, hogy egy túrához a bakancs a legfontosabb kellék. A lényeg, hogy kényelmes legyen és valamelyest vízálló. Egy minőségi lábbelivel könnyedén falhatjuk a kilométereket. Érdemes vízhatlan lábszárvédőt használni, így a magasabb, harmatos fű sem foghat ki rajtunk.

 

Egy jó hátizsák is nagy szolgálatot tehet a kirándulás alatt, főleg ha gyerekekkel indulunk útra. Készítsünk be megfelelő mennyiségű vizet és szendvicset, esetleg szőlőcukrot. Túlzásokba ne essünk, nem kell a fél hűtőt magunkkal cipelnünk!

 

Vegyük sorra azokat a kiránduláshoz való kiegészítőket. Ezekre ugyan nem biztos, hogy szükségünk lesz az út során, viszont ha mégsem visszük őket magunkkal, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy nagyon megbánjuk. Ilyenek lehetnek az alábbiak: napszemüveg, rovarriasztó, sapka, esőkabát, zseblámpa, gyufa, sebtapasz és naptej.

 

Mindenképpen pakoljuk el a fényképezőgépet, hogy az összes természeti szépséget megörökíthessünk, és persze, hogy a nagyszülőknek is előrukkolhassunk egy újabb unokás fényképalbummal. Ne felejtsük el előtte feltölteni az akkumulátorokat, és betenni a memóriakártyát a gépbe!

 

Ha esetleg kerékpárral indulunk útnak, gondoskodjunk a védőfelszerelésekről, (bukósisak, térdvédő stb.) és a pumpát se hagyjuk otthon!

 

Kattints ide, és töltsd le a turistajelzések leírását! Nyomtasd ki, és vigyétek magatokkal a kirándulásra! Jó szórakozást kívánok!

 

Ha most nem tudsz még csak gondolni sem a kirándulásra, mert éppen nyakig ülsz a munkában, akkor se keseredj el! Nem dőlt össze a világ, hiszen a jó idő még csak most fog igazán elkezdődni! Hmm… Már alig várom a nyáresti grillezéseket…

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.