Csomagolási ötletelés

Még kofáskodásom elején mindig zavarba ejtett egy kérdés. Vajon hogyan lehetne a legegyszerűbben és legolcsóbban becsomagolni az eladott termékeket? Persze azért arra is odafigyelve, hogy ne úgy nézzen ki a szegény csomag, mintha a kukából startolt volna.
Mivel Nektek is biztosan van hasonló gondotok, megpróbálok segíteni. Nézzük először azokat a csomagoló anyagokat, amiket egyszerűen beszerezhetünk. Nincs semmi más dolgunk, csak besétálni egy sima háztartási boltba és kérni az alábbi dolgokat.

 

Háztartási csomagolópapír:
Általában 10nagy ív van belőle egy csomagban (80×120). Ez az a bizonyos barna csomagolópapír, amivel kultúrálttá lehet varázsolni mindenféle dobozt és nem utolsósorban a postán is szívesen látják. Az ára kb.300 Forint körül mozog.

 

Barna ragasztószalag:
Lehet belőle átlátszót is kapni, de szerintem felesleges, hiszen nem ajándékot csomagolunk. A celluxot felejtsük el, postai küldemény ragasztásához teljesen alkalmatlan (Nekem nem fogad szót tekeredik, csavarodik stb.). Az ára 200 Forint körül mozog.

 

Uzsonnás zacskó:
Minél több van egy dobozban annál jobb. Nyugodtan választhatunk olcsóbb kategóriájú zacsit, a lényeg hogy megvédje az árut a kosztól és az esetleges nedvességtől. Semmiképpen ne próbálkozzunk használt péksüteményes morzsás zacskóval! Akár még egy semleges értékelést is beszerezhetünk ilyen esetben. De az biztos, hogy legközelebb messziről elkerül minket a kedves vevő.

 

Folpack:
A titkos kedvencem! Egyszer véletlenül került a kezembe, amikor elfogyott a zacskó otthon. Ruhaneműnél teljesen ki lehet nyomni a levegőt a csomagból és tökéletesen véd a koszolódástól is. A folpacknak köszönhetően még a Barbie babás plexi doboz is teljesen karcolásmentesen érkezett meg a vevőhöz.

 

Lássuk most azokat a csomagolási ötleteket, amik ott hevernek az orrunk előtt, de mégsem vesszük észre őket.
Reklámújság:
Temérdek mennyiségben kapjuk mindennap, érdemes ezeket is felhasználni a csomagoláshoz. Példa: áru az uzsonnás zacskóba, belegöngyölve reklámújságba, majd egy fehér fénymásolópapírt ráragasztva (erre mehet a címzés és a feladó) nyugodtan feladhatjuk a postán. Sokszor használom a laponként összegyűrt reklámújságot “tömésként”, ha kisebb dolgot adok fel dobozban.

 

Fénymásolópapír:
Kicsi dolgokhoz tökéletes, szép és tiszta. A címzéshez szinte minden ajánlott levelemhez, és csomagomhoz ezt a fehér papírt használom körberagasztva ragasztószalaggal a szélein.

 

Buborékos és egyéb védőfólia:
Biztos vagyok benne, hogy mindegyikünk vesz néha háztartási gépet vagy híradástechnikai terméket amiknek a csomagolására nagyon ügyelnek. Ezeket a védőfóliákat még véletlenül se dobjuk ki, jól jöhet bármikor, ha valamilyen kényes vagy drága dolgot kell csomagolnunk. Ékszereket lehet még esetleg háztartási vattába, illetve mosogatószivacsba rejteni (természetesen nem használtba..).

 

Dobozok, minden mennyiségben:
Tény, hogy a legcsinosabb csomagolást a dobozokkal érhetjük el. Lehet cipősdoboz, de nyugodtan használhatunk üres kekszes, kukoricapelyhes, tápszeres, rizses dobozokat is. Szerezhetünk szuper jó dobozokat boltokból is, de inkább a kisboltokban próbálkozzunk, mert a multiknál nem nézik jószemmel az üres karton kunyerálását. Már jártam úgy, hogy a kasszás néni leordította a fejem, hogy mit képzelek.. Szóval irány a kisközért! Ott még örülnek is, ha elviszed a dobozokat. Ha viszed a postára, ne csak középen ragaszd le a dobozt, hanem körbe a tetejét és az alját is ahol nyílás van (ezt kérte tőlem múltkor a postásnéni).

 

Előfordul, hogy nagyobb dolgokat (pl.babakocsi) kell feladnunk postán. Vehetünk nagyméretű vastag szemeteszsákot, vagy ragaszthatunk több dobozból egy nagyot, de azért ez nem annyira egyszerű feladat. Érdemes lehet beszerezni egy guriga ipari fólia tekercset, amivel aztán bármilyen nagyságú és formájú dolgot körbe tudunk tekercselni. Hasonló mint egy sima folpack csak 50cm széles és erősebb. Tökéletesen véd a nedvesség és a piszok ellen, árban sem durva kb. ezer Forint körül mozog egy tekercs ára, ami száz évig elég.

 

Érdemes tehát körbenézni a lakásban mielőtt fejvesztve rohannánk az áruházba papírboxokat és borítékokat vásárolni. Sőt azokat a csomagoló anyagokat is érdemes elpakolni, amikben mi kapjuk meg a megnyert cuccainkat. Általában észre sem veszzük, hogy spórolás közben a környezetünket is védjük, hiszen újrahasznosítjuk azokat a dolgokat, amik nagy részben a szemétben kötnének ki.
Héé, grínpísz kérjük a tapsot!

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek

Facebook hozzászólások

15 hozzászólás

 
 • valerka78 szerint:

  Műenyag DVD-tok:
  Nem én vagyok az ötletgazda, de már kaptam így bizsut, apró, de törékeny cuccokat. Használtan talán 50 ft, de a kicsit karcosabb, leselejtezett otthoni darabokat erre a célra még bőven fel lehet használni.

 • teszvesztunde szerint:

  Hmm… Köszi, ez jó ötlet! 😀

 • adrizsofi-2 szerint:

  Sokan panaszkodnak,hogy az apróbb dolgok ki esnek a borítékból,mert a tárgy kiszúrja,kiszakítja a borítékot, vagy rosszabb esetben ‘kilopják’ a borítékból a “cuccot”..Én a kisebb terméket/termékeket beleteszem nejlon zacskóba,és belülről a boríték közepére ragasztom egy darabka ragasztószalaggal,hogy fixen álljon ne tudjon elmozdulni elcsúszni.
  Előtte persze megnézem,hogy hova tudom helyezn,hogy betudjam zárni a borítékot.

 • Blondyfashion szerint:

  Na igen, nekem is esett már szét így tesz-veszes kisboríték, amint kivettem a postaládából. Ezért az ilyen tárgyakat azóta a műszaki cikkekről gyűjtött bubis fóliába, és vékony szivacsbarabokba tekerem, majd jól összecelluxozom. Az árukról leszedett tiszta vékony celofántasakok is jól hasznosíthatók a csomagolás során.

 • hupisz szerint:

  Sziasztok!
  Én jobbára cipőket árulok amik ugye ha csak neylonba és csomagolópapírba teszem akkor könnyen megsérülhetnek.Amit nem dobozban küldök azt a következő képpen csomagolom.
  1.nylon zacsi,az aljára és tetejére kartonlap…álltalában dobozokat vagdosok apróra ….és az egészet barna házt. papaírba csomizom.
  2. nylon és ez http://i40.tinypic.com/10yiah2.jpg
  és erre jön a csomi papír.

  Sok cipőt így 1 kategóriával olcsóbban eltudok küldeni,mintha dobozba tenném. 🙂

 • andy1226 szerint:

  Sziasztok!
  hupisz ez mekkora ötlet:-)Eszembe sem jutott volna a tojástartó felhasználása.köszi

 • Reca88 szerint:

  Ez tényleg nagyon jó ötlet:)
  Eddig ez nekem miért nem jutott eszembe:)
  köszi hupisz:)

 • TEdith szerint:

  énis javasolnék egy ötletet amit majdem mindig alkalmazok..

  2 db A4-es lap.
  az egyik megcimezve…
  utána a szélek összetüzögépezve..
  cucc beletesz…letüz..és kész

  az anyagár szinte fillér..

  hozzáteszem bármilyen nagyságu lap alkalmas..
  kisebb ..nagyobb…
  fénymásolópapir..irodábol megmaradt papirok..akár elrontottak is..

  sosem volt olyan hogy felnyitották volna..pedig nem kevés eladásom van..

  szerintem igy esztétikusabb mint ragasztgatni a vastag ragasztókkal..

 • skinny89 szerint:

  Sziasztok..Valaki segítsen nekem hogy törékeny dolgot hogy csomagoljak biztonságosan eddig nem volt gond a csomagolásommal de az utobbi 1 hétben két visszajelzést is kaptam h törötten kapták meg a terméket..köszi

 • bognaraniko szerint:

  Sziasztok!
  Egyre szomorúbb vagyok! 🙁 Sajnos a postán nem fogadták el most már 2 “levelemet” sem! Az egyiket, mert reklámpapírba csomiztam és azt nem tudom mikortól de TILOS! A másikat pedig, mert selyempapírba és persze azt is TILOS! Úgy hogy mindenki gondolja át mibe csomagol! További szép napot Mindenkinek!

 • neanita szerint:

  Szia! Én a mai napig újságpapírba csomagolom az eladott termékeket. Eddig még egyik postán sem szóltak, hogy nem lehet.

 • VODIKA szerint:

  Sziasztok!
  Én is nyitott szemmel járok a boltokban, ahol vásárolok, és elkérem a dobozokat. De, amit nem is kell kérni és simán elhozhatod, az a tartós tej tartó doboz. Az a fajta, amit fóliáznak. Ha ebből kettőt egymásba illesztesz nagyszerű kis dobozod lesz, csak körbe ragasztod, s mivel fehér már címezheted is. Ruhaneműnek ideális, de vigyázni a súllyal, mert egyszer-kétszer már megjártam.
  Jó vadászást.

 • Ancsa szerint:

  Sziasztok!

  Én mostanában előszeretettel csomagolok bevásárló szatyorba, ebbe a vastagabb fajtába (nem a kisnájlon, hanem a nagyobb szatyor, multik használják). Olyat keresek, ami nem átlátszó és vastagabb anyag. A súlya elhanyagolható, viszont nagyon biztonságosan véd, uzsizacskó se kell alá. Széles ragasztószalaggal leragasztom, A4-es papír negyedéből a címzés rákerül és kész.

  Remélem, segítettem valamit. 🙂

 • Fülöp Renáta szerint:

  Sziasztok! 🙂
  Ruhákat szeretnék feladni, mibe csomagoljam hogy minden rendben legyen vele? Feltétlenül doboz kellene?
  Előre is köszönöm a segítséget!:)

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.