Éves szezonnaptár


Többször előfordult már velem, hogy otthon az eladandó cuccok után matatva kezembe került olyan dolog, amiről biztosan tudtam, hogy el lehetett volna adni az előző hetekben. Azután még mérgesebb lettem, amikor rájöttem, hogy legalább még egy évig feküdhet a megtalált kincs a szekrény aljában, mire ismét lesz olyan ember, aki licitálna rá. Ekkor döntöttem el, hogy elkészítem a saját bejáratú, egy évre szóló TeszVeszes szezonnaptáramat, amit szem előtt tartva biztosan nem járok így soha többé.

 

Január
Egy kicsit nehéz eset, mert mindenki kiüríti a pénztárcáját az ünnepek alatt, de azért naptárakra (képes, asztali, fali stb.), és határidőnaplókra biztosan szükség van minden év elején. Ne feledkezzünk meg a sok újévi fogadalomról sem! Ha van eladó fitneszgépünk, vagy fogyókúrát elősegítő termékünk, biztosan sok érdeklődőre fogunk találni.

 

Február
Ez a hónap a szerelmesek és a farsang jegyében zajlik. Ha az aukcióink között van szexi fehérnemű, ékszer, parfüm, esetleg egy különleges utazási ajánlat akkor az is előfordulhat, hogy meglepően jó forgalmat fogunk elérni februárban. Ne felejtsük el, hogy ebben a hónapban érdemes a megmaradt farsangi jelmezeinktől is megszabadulni!

 

Március
Előkerülhetnek a tavaszi ruhák a szekrény aljáról. Élénk és vidám színű anyagokkal ebben az időszakban biztos, hogy aratni fogunk. Ha esetleg temérdek mennyiségű kokárdát halmoztunk fel az évek során, most elajándékozhatjuk őket az eladott dolgaink mellé.

 

Április
Ez a hónap általában a Húsvét ideje. Éppen ezért, ha van megunt dekorációnk vagy isteni receptes könyvünk (amit már kívülről fújunk), akkor most tegyük fel aukcióra. Ha szeretünk kreatívkodni, most kiélhetjük magunkat és még pénzt is kereshetünk vele.

 

Május
Ez a hónap a ballagások és érettségik időszaka, ezért érdemes előkapni az ünneplős ruhákat a gardróbból. Hivatalosan a strandok is nyitva vannak már, így nyugodt lélekkel feltehetjük a nyári rucikat és a fürdőruhákat is a fehér ingek közé.

 

Június
Ilyenkor már tombol a hőség, így jöhet az összes velejárója is. Naptejek, napszemüvegek, matracok, úszógumik, medencék stb. A megunt kerti játékok esetében most van a legnagyobb esélyünk arra, hogy eladjuk a Teszveszen. Ugyanez a helyzet a kerti dolgokkal is, legyen ez grillezéshez használható dolog vagy akár egy napágy.

 

Július
Nyár közepén biztos, hogy már mindenki a szabadságát várja vagy készül rá, így érdemes a kallódó sporttáskákat és bőröndöket leráncigálni a padlásról. Sokan szeretnek kempingezni, és sok gyerek indul ilyenkor táborba. Ha van elfekvőben hálózsákunk vagy sátrunk, akkor most megszabadulhatunk tőlük.
Ha van olyan fényképezőgéped vagy a kamerád, amit már nem használsz, akkor itt az idő licitre tenni!

 

Augusztus
Ebben a hónapban már mindenki készülődik az iskolakezdésre. Ilyenkor szokott kiderülni, hogy gyermekünk a szünet alatt minden ruhájából kinőtt. Ismét jönnek az évnyitók és ezzel együtt az ünneplők. Sokan keresnek tankönyvet, iskolatáskát, füzeteket és mindenféle iskolakezdéssel kapcsolatos dolgot.

 

Szeptember
Ezekben a hetekben lehet az utolsó esélyünk arra, hogy túladjunk a szabadidős, kirándulós cuccainkon. Jöhetnek a túrabakancsok, biciklik, hátizsákok és még sorolhatnám.

 

Október
Ha túléltük a szeptembert, kerítsük elő a szekrényből a gumicsizmákat, az esernyőket és az esőkabátokat. A ruhás zsákokból nyugodtan előszedhetjük a téli ruhákat is, ilyenkor már van rá kereslet. Az időjárás miatt egyre többet vagyunk otthon, ezért ilyenkor nagyobb kedvvel licitálunk filmekre, könyvekre, és zenei CD-re.

 

November
Legyünk résen, mert bármikor beindulhat a havazás és röpködhetnek a mínuszok! Ha van felesleges korcsolyánk, sílécünk vagy szánkónk és bármilyen téli sporthoz való kiegészítő, akkor most tegyük fel az oldalra. A téli overallok, sapkák, csizmák eladásai ilyenkor dübörögnek igazán.

 

December
Innentől kezdve szinte már bármit érdemes feltenni a TeszVeszre! Ez az időszak már a karácsonyi készülődésről szól, így ebbe a kategóriába szinte minden belefér. Ha nem vagyunk szívbajosak, most nyugodtan megszabadulhatunk a tavaly karácsonyra kapott félresikerült ajándékainktól is.

 

Természetesen ez a lista nem törvényszerű! Előfordulhat, hogy valakinek december végén szüksége lesz egy citromsárga kék csíkos bikinire, de azért erre elég kicsi az esély. Biztos vagyok benne, hogy jó néhány dolog nem jutott eszembe.
Nektek van saját szezonnaptáratok?

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék:
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.