A hét kereskedője: knandor

blog_tv_0208_knandor

Nándor azon szerencsés emberek egyike, akik a hobbijukból is tudnak profitálni. Irigylésre méltó kereskedői tehetséggel megáldott eladónk az Xbox 360 szerelmese, s ebből az elköteleződésből bontakozott ki jól menő vaterás vállalkozása. Mostanra 7220 adásvételt bonyolított le, s megannyi elégedett, visszatérő vásárlóval büszkélkedhet.

Szerencsés hobbi

„2007 májusában regisztráltam a Vaterára. Eleinte csak vásárlóként voltam jelen: Xbox 360 játékokra vadásztam, s jó néhányat bespájzoltam magamnak. Általában többre tartottam a játékokat, mint amennyiért vettem őket, így egyszer csak gondoltam egyet, és az egyiket feltöltöttem az oldalra, annyiért, mint amennyit gondoltam, hogy ér. Jól becsültem fel az árát, ugyanis nagyon gyorsan elkelt. Ekkor kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy akár egy jó kis mellékbevételi forrást is kialakíthatnék magamnak, ha rendszeresíteném ezt a tevékenységet. Ha úgy vesszük, tulajdonképpen teljesen a véletlen műve volt, hogy kereskedésre adtam a fejemet.” – mesélte nekünk mosolyogva Nándor.

Ha egyszer beindul egy üzlet…

„Rövid idő alatt komoly adásvételi mennyiséget értem el, szinte csak úgy kapkodtam a fejemet, magam sem hittem el.” – emlékezett vissza Nándor vaterás pályafutásának kezdeti időszakára. – „Mivel nem főállásban foglalkozom a dologgal, sosem rendelkezem akkora árukészlettel, hogy megengedhessem magamnak, hogy minden termékem licitálás útján találjon gazdára. 99%-ban fix áron adom el őket, de azért olykor figyelemfelkeltés céljával töltök fel 1 Ft-ról induló aukciókat is. Azt vettem észre, hogy amikor épp van fent licitálásra bocsátott árum, olyankor mindig megnő az érdeklődés a többi termékemre is. A Vatera egy nagyon jó kiegészítő kereseti lehetőséget nyújt számomra. Mindig vannak sűrűbb és kevésbé forgalmas időszakok, de mindenképpen megéri csinálni.”

Az értékelési rendszer a bizalom alapja

Nándor úgy véli, hogy a Vaterán kialakított értékelési rendszer hatalmas segítséget nyújt a vásárlóknak és kereskedőknek egyaránt. „Az értékelési rendszer megalapozza a bizalmat a két fél között. Senki sem szeretne látatlanban pénzt utalni egy teljesen ismeretlen ember számlájára, ami teljesen érthető. Viszont ha valaki látja, hogy a korábbi vevők véleménye alapján megbízható egy eladó, akkor sokkal bátrabban veszi fel vele a kapcsolatot, és mindez fordítva is igaz. A visszajelzések hamar megmutatják, hogy milyen az adott kereskedő problémakezelése, és szinte már előre lehet tudni, hogy milyen lesz a tőle rendelt áru.”

Fontos a termék iránti elköteleződés

Nándor kulcsfontosságúnak érzi karrierje szempontjából az Xbox 360 iránti elköteleződését. „Az az igazság, hogy nem tartom vérbeli kereskedőnek magam, ugyanis nekem egyáltalán nem mindegy, hogy mit adok el. Én kifejezetten az Xbox 360 játékok miatt vagyok jelen a Vaterán. Ez az a termék, amelyhez szakmai szemmel is hozzá tudok szólni, és amit magam is szívesen megvennék. Valójában azt sem bánom, ha néha rajtam marad egy-két példány, hiszen akkor legfeljebb én játszom velük.” – vallotta be nevetve végtelenül szerény és kedves eladónk.

A vevők is segítik a kereskedőket

„Rengeteg kitűnő üzleti kapcsolatra tettem szert a Vaterának köszönhetően, sőt, még néhány barátságot is köszönhetek ennek a rendkívül befogadó és segítőkész közegnek.” – mesélt nekünk Nándor a Vaterán kialakult kapcsolatairól. – „Sok törzsvásárlóm van, akiktől rengeteg segítséget kapok a termékeimmel kapcsolatban: sokszor plusz információkkal látnak el, illetve több dolgot is az ő biztatásukra kezdtem el árulni, például memóriakártyát és egyéb Xbox 360 tartozékokat.”

A legnagyobb büszkeség

Búcsúzóul megkérdeztük Nándortól, hogy mire volt a legbüszkébb az eddigi vaterás pályafutása során, legyen szó akár egy konkrét eladásáról, akár másról. „Egy kereskedő általában arra a legbüszkébb, ha valamit jó profittal tud eladni. Természetesen engem is felvidít, ha valamin sikerül jó áron túladnom, viszont közel sem tölt el akkora örömmel, mint amikor olajozottan mennek a dolgok. Nincs annál jobb érzés, mint amikor a vásárlóim időben megkapják a rendelt csomagjaikat, még extrém helyzetekben, például karácsonyi felfordulás alatt is. Egyszóval nincsen olyan konkrét eladásom, amire a legbüszkébb lennék, hanem összességében az elégedett és hálás visszajelzések tesznek boldoggá.”

Nándor rengeteg helyen megfordul Budapesten belül, ezért több címen is személyesen átvehetőek a tőle rendelt termékek. Ha Te is Xbox 360 rajongó vagy, mindenképpen tartsd a szemedet az árucikkein!

Jövő héten ismét jelentkezünk!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló, PEP

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.