Hullócsillag lesen

csillag

Ez a pár nap nem csak az olimpia miatt izgalmas! Tudtátok, hogy Föld a Nap körüli keringése során minden évben ebben az időszakban találkozik a Perseida-meteorrajjal? Különleges látvány, ahogy a meteoritok a légkörhöz érve csodálatos hullócsillaggá válnak. A hagyomány szerint az ilyenkor kívánt dolgok mind valóra válnak. ♥

Augusztus 12-én éjjel, tehát ma éjszaka a maximumra készülhetünk, éjfél és hajnali négy óra között láthatjuk a legtöbb hullócsillagot, akár 50-nél is többet óránként! A szakemberek azt állítják, hogy nincs szükség semmilyen optikai eszközre a megfigyeléshez, viszont a tökéletes látványhoz elengedhetetlen a mesterséges fényektől mentes égbolt.

Tehát, akkor éjjeli túrára fel! A városlakók keressenek egy dombot vagy mezőt, ami messzebb esik a közvilágítástól és viszonylag nagy részen belátni az eget. A többiek (nevezzük őket csak mázlistáknak), akár a saját kertjükből, ablakukból is kereshetik az égi tűzgolyókat. Mindenképpen gondoljunk a fázósabb, nyűgösebb csillaglesőkre, készítsünk be számukra egy-egy pokrócot és hálózsákot. Néhány elemlámpa, sőt némi elemózsia is jól jöhet, főleg ha egész éjszaka lesni szeretnénk a hullócsillagokat. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk és jó néhány kívánságot kipipálhatunk ma éjjel! Az olimpiai döntők úgyis csak hajnalban kezdődnek és addig még rengeteg időnk van! Ti mit kívántok?

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.