Ingyenes szórakozási lehetőségek családoknak Budapesten

BP-i_programok

Időnként előfordul, hogy nem tudunk elutazni a családdal. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre a fővárosban, hogy elszórakoztassuk az aprónépet. Íme, néhány ingyenes program, hogy a játék után még bőven maradjon fagyira való is.

Margitsziget

Augusztus végéig minden szombaton és vasárnap délelőtt ingyenes színházi programokkal, bábelőadásokkal és koncertekkel várják a kisebbeket és nagyobbakat a három platánfa árnyékában, illetve a Szent Margit kolostor romjainál. Ha már ott vagytok, vétek lenne kihagyni a Vadasparkot!

Ferencváros

Kézműves foglalkozások és színházi előadások várják a gyerekeket minden szerdán a József Attila lakótelepen, valamint csütörtökönként a Kerekerdő parkban. Mindkét helyszínre ingyenes a belépő!

Újpest-központ

Augusztus közepéig óriáshomokozó, csocsó, társasjáték, óriás sakk, kosárpalánk és még sok játék áll az aprónép rendelkezésére a Polgármesteri Hivatal mögött. Nyitva tartás: hétköznaponként 9-től 19 óráig, hétvégenként 15-től 19 óráig.

Gazdagrét

Ingyenes kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket július végéig a gazdagréti könyvtárban (1118 Nagyszeben tér 1.) minden pénteken 17 órától.

KÖKI Terminál

Repülőgép mániás gyerkőcöknek erősen ajánlott! A „Felhők felett” címet viselő repüléstörténeti kiállítás megtekintése teljesen ingyenes a bevásárlóközpont 2. emeletén.

Tranzit Kert Alibi Filmklub

Nincs olyan gyerkőc, aki ne szeretne mozizni! Minden szerdán este 7-től gyermekfilmek a Kosztolányi Dezső téri a Tranzit Kertben. A vetítések ingyenesek!

Sport Mindenkiért Klub

Sport Mindenkiért Klub nonprofit szervezet több helyszínen, ingyenes programokkal és edzésekkel várja a mozogni szerető kicsiket. A választható sportágak: judo, kosárlabda, ökölvívás, fit-móka, foci, gombfoci, asztalitenisz és néptánc. A folyamatosan frissülő programtáblát ide kattintva találjátok.

Tematikus játszóterek

Szünidőtől függetlenül városszerte egész évben elérhetőek az egy-egy téma köré épült játszóterek. Érdemes mindet kipróbálni! Jó szórakozást! 🙂

  • Rumini játszótér – I. ker, Mária tér (homokforgató lapát, óriás bárka, egér város)
  • Vuk játszótér – Gellért-hegy, Szirtes utca – Bérc utca sarka (rókavár, óriás sakk, csúszka-pálya, lengőhíd)
  • Cerka-firka játszótér – Gellért-hegy régi „kőcsikós” játszótér helyén (óriás ceruzák, mókuskerék, talajba épített trambulin)
  • Pom pom játszótér – Naphegy tér (megjelenített térbeli mese elemek, mintha csak belecsöppentünk volna a mesébe)
  • Olimpia parki játszótér – (guruló domb, nagy mászókás-hálós hajó, kosárpálya, bringatároló és mosdó)
  • Kalózhajós játszótér ÚJ! – Csepel Hollandi út 141. (több emeletes kalózhajó, ágyúk, csónakok, árnyékos homokozó, baba-mama hinta, kerekesszékkel használható hinta)
  • Vizes játszótér – Újpest, Szilas park (folyómeder, dombokkal, teknősökkel, farönkhíd)
  • Vizes játszótér – Újbuda, Bikás park (vizezős-homokozós rész, trambulin, gumidombok, fagyizó és mosdó)

A lista korántsem teljes, biztosan vannak még olyan ingyenes programok és játszóterek, amelyekre érdemes ellátogatni. Ha tudtok ilyenről, írjátok meg nekünk! Köszönjük a teszveszes gyerkőcök nevében is! 🙂

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.