Csao, chia mag!

 

blog_tv_chia

Aztékok és maják ősi kincse, szuperélelmiszer, nagy erő egy kicsiny magban. Ilyen és ehhez hasonló módon magasztalja szinte mindenki mostanában ezt az apró magocskát. Első ránézésre kicsit furának tűnt, de mivel ódákat zengtek róla, így gondoltam kipróbálom. Hihetetlen mennyiségű recept kering a neten, most szeretnék veletek megosztani kettőt, ami pofonegyszerű, cukormentes és nem mellesleg isteni finom! Fontos tudni a chia magról, hogy teljesen íztelen, ezért érdemes valamilyen szezonális gyümölccsel párosítani a tökéletes eredményért. Nálam most az epres változat a nyerő, de ha van jó chia magos receptetek, akkor ne tartsátok magatokban! 🙂

Epres chia-puding

♦ 4 púpos evőkanál chia mag
♦ kis pohár görög joghurt (a sima joghurt is tökéletes)
♦ ízlés szerint édesítő (1 teáskanál eritritolt használtam)
♦ néhány szem eper
 chia1
A chia magot beáztatom dupla mennyiségű vízbe, majd hagyom hogy jól bezselésedjen (ez néhány óra a hűtőben). A joghurtba édesítőt keverek és hozzá kutyulom a chia magot. Néhány szem epret összevágok kicsire és azt is bele zuttyintom, a tetejét szeletelt eperrel díszítem. Ebből az adagból nekem két pohárral lett.

 

Chia magos eperdzsem

♦ 500g eper
♦ 2 evőkanál chia mag
♦ ízlés szerint édesítő (2 evőkanál eritritolt használtam)
♦ 1 kávéskanál vanília őrlemény (nem kötelező)
 chia2
A megtisztított, összevágott epret egy picike vízzel elkezdem melegíteni, majd amikor elkezd rotyogni, hozzáteszem a chia magot és az édesítőt. Néhány percig főzöm, amíg a magok kicsit megduzzadnak, majd botmixerrel pürésítem az egészet. A végén befőttesüvegbe töltöm (nekem egy üveg lett belőle) és a tartósítás érdekében zsupsz, fejre állítom.

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.