Kiszámolt postai díjak 2013

Nyomtatható változat (PDF), kattints ide a letöltéshez!

Hivatalos postai táblázat (PDF)

Szerző: TeszVesz Tünde

Facebook hozzászólások

33 hozzászólás

 
  • Krisz szerint:

    Nemsokára itt van az osztrák posta,ott nem lesz eltűnt csomag és olcsóbb is lesz.
    A Magyar Postának annyi……..

  • misi mesi szerint:

    Valahol be kell hozni a jóléthez a pénzt.A birka Magyar meg csak tűr,és hallgat.Németországban is olcsóbb a posta,ami igen csak nevetséges,és egyben szomorú is!A leépítések is mennek a postán,így még több pénz marad a zsebükbe.

  • nocsak szerint:

    Nem a posta drága, hanem a fizetésünk kevés. Egyáltalán nem jó az nekünk, ha ez az ágazat is “idegen kézbe” kerül. Számtalan példa van, amikor bejött/beengedték/átadták/átvették/majdazjobblesz/ stb… és pár év alatt lerabolt mindent, miközben MAGYAR dolgozókat lapátoltak ki a mhelyekről. Szóval MAGYAR embereknek MAGYAR posta! Lássatok már tovább az orrotoknál MAGYAROK!!!

  • Hercegnő szerint:

    Október 29.-én veszett el az ajánlott küldemény, amit egy teszveszes vevőnek postáztam. Új overall volt, nem olcsó és nagy terjedelmű, nem egy kis boríték. Megreklamáltam, 50 nap után született meg a határozat, hogy tényleg eltűnt, még a felvevő postán. Most pedig a következő 45 nap telik el, mert a határozat “megszületése” után még ennyit kell várni arra, hogy a kártérítést megkapjam. Természetesen ezzel is kivárják az utolsó napot. A vevőnek kénytelen voltam újra elküldeni a terméket, úgyhogy türelmetlenül várom, hogy a rengeteg utána járás után végre megkapjam a pénzemet…
    Ennyit a magyar postáról!

  • Szabina Győr szerint:

    Angliából egy csoamgot tegnap 1700 ért hoztak el…. Félelmetes,hogy milyen drága a magyar posta :((((((((

  • Sanyi szerint:

    Köszönöm, hogy feltették a díjakat, mert a Magyar Posta honlapján szigorúan TITKOSÍTVA VAN! egyszerűen hozzáférhetetlen, letölthetetlen, csak az idióta önreklámozásukhoz férsz hozzá!!!!!!!

  • szilvio szerint:

    Két évig vateráztam és semmim sem tűnt el soha szerencsére.

  • erzsoaa szerint:

    A legvérlázítóbb,hogy az ajánlott levélért sem vállalnak felelősséget,és eltűnik a csomag! Töredékét fizetik vissza a valós értéknek!

  • Juckó szerint:

    Drága Sanyi!
    Azért ennyire nem kell köpkölődni, csak nézni kéne, vagyis látni…
    posta.hu-n a díjszabásoknál (Küldeményforgalmi díjszabás)
    >Belföldi postai díjak kivonata
    >Nemzetközi postai díjak kivonata
    Nem ici-pici és abszolút nincs eldugva, sem titkosítva!

  • Ildikóóóó szerint:

    Én úgy jártam tavaly a postával,hogy dec.28-án adtam föl a csomagot,a hölgy nagyon segítő kész volt,de a csomag csak jan 7-én érkezett meg.Meg is kaptam az értékelést a tesz-vesszen,hogy hazug,szava hihetetlen össze vissza hazudozó ember vagyok,és ne vásároljanak tőlem. Mikor ezt elolvastam,dühömben meg fogadtam,hogy nem postázok soha többet,méreg drága a posta,a csomag a fene tudja hol volt.És még elkellet tűrnöm egy másik ember megalázó véleményét amit nem nekem kellet volna címezni,hanem a postának.Én úgy gondolom,hogy ha a magyar postát választjuk azért elvárhatnánk viszonzásul egy kicsit többet.Mer ha nem postázunk akkor nem lesz kinek emelgetni a posta költséget,hiszen belőlünk élnek.

  • Hajnalom szerint:

    Sziasztok!
    Az ajánlott postai díjak botrányosan drágák lettek 🙁 Ajánlom nézzétek meg a teszvesz/vatera futár MPL postai futárszolgálat lehetőségeit: 2 kg-ig, ha postától postáig kéred (postán adod fel és a vevő vállalja, hogy bemegy érte a postára), akkor 760,- Ft-ért viszik a pakkot! Az ajánlotthoz képest ez kedvezőbb. A feladót otthon kell kinyomtatni, amire a postán a súlyt írják rá, ill. lebélyegzik. A fele papír megy a csomagra, a másik felét visszaadják. A feladási díjat a postán kell kifizetni. Azért írom így le, mert a pákozdi postán 3. alkalomra sikerült felvetetnem ezt a csomagot/szolgáltatást, mert a postavezető elsőre közölte, hogy ő nem veszi fel, mert sose látott ilyet, nem tudja mit kell vele csinálni :s

  • Zoltán szerint:

    Sajnos az osztrák cég kötődik a Postához.
    Először én is örültem,hogy végre kikerül a posta a monopol helyzetből.
    Ez még várat magára.
    Tényleg nagyon sokba kerül a feladás.
    Postai alkalmazottaknak nem is igazán tetszik sok esetben,ha az ember csomagot ad fel.
    (Tisztelet a kivételnek)
    Pedig munkájuk csak úgy van az alkalmazottaknak is.
    Jó lenne,ha végre megértenék és elfogadnák az alkalmazottak,hogy szolgáltató iparban dolgoznak!

  • Magdi szerint:

    Hát én is épp most számoltam össze rendeltem pár dolgot 8300-ft értékben !Postaköltséggel együtt majdnem 15.000 !!! Én h*lye meg még örültem hogy egy két dologhoz milyen jó áron hozzájutottam !

  • manka szerint:

    vatera futárral 1000-2000ft

  • Zsuzsa szerint:

    Sziasztok!Már jó ideje adok, veszek az interneten és most először jártam úgy hogy a csomagom nem érkezett meg két heti várakozás után sem. Mindig sima postával kértem a termék feladását, és nem volt gond eddig, most az eladó feladta simán és eltelt két hét és még nem kaptam meg. Ebben az esetben tudtok segíteni? Meg fog jönni még, vagy tudok esetleg vkit hívni, posta? Köszi

  • Kornélia szerint:

    Nem sikerült megfejtenem, hogy a német posta miért kerül fele annyiba, mint a magyar. Egy 20kg-os csomag innen 32€ és 5 munkanapra vállalják, otthonról ide 17000Ft, majdnem a duplája.
    Egy ajánlott levél ide 2 hét, de az elsőbbségit 2 nap alatt kihozzák, természtesen nem a rendes postás, hanem a futár már reggel kézbe adja.

    Egy levél innen 55 cent, othonról 260 ft, majd a duplája. Igaz itt a szegény németek szombaton is dolgoznak, mert az itt hivatalosan munka nap.

  • inga szerint:

    Zsuzsa, ha simán kérted, annak annyi, valaki lenyúlta.
    Sima levelekre abszolút nincs garancia, ha ajánlottan adod fel akkor tudod csak kerestetni és ha elveszett kb 2 hónap múlva a feladási díj 15x-ösét kapod vissza.

  • Noémi szerint:

    Ne haragudjatok,de olvasom itt a bejezéseket,mindenki drágának tartja a Magyar Posta szolgáltatását.
    Valószínűleg szerencsés embernek mondhatom magam. Nap ,mint nap postázom, és vásárolok, sima,és elsőbbségi postával. Még egy csomagom sem tűnt el, és minden időben megérkezett.
    Azonkívül a napokban Zalaegerszegből kellett elszállítaniuk egy csomagot Komáromba ,melynek postaköltsége 1130 Ft volt.
    Hóban, hidegben, megérkezett a csomag ,én a lábamat sem tettem ki a meleg otthonomból, és nem fizettem súlyos ezreket a benzinre, nem kockáztattam az életem a csúszós veszélyes utakon.
    Nekem megérte,és nem csodálkozom a postadíjakon.

  • femkutya szerint:

    “Sima levelekre abszolút nincs garancia, ha ajánlottan adod fel akkor tudod csak kerestetni és ha elveszett kb 2 hónap múlva a feladási díj 15x-ösét kapod vissza.”

    Sziasztok!

    A bemásolt hozzászóláshoz annyit, hogy nekem idáig egyszer tűnt el ajánlott levelem. A két hónap keresgélés/szarakodás megvolt, viszont semmiféle 15x-es díjat nem kaptam, kizárólag a feladási díjat térítették meg.
    Én is így tudtam, hogy ennyit adnak, ha eltűnik a levél, azonban a postán éppen csak nem nevettek ki, amikor erre rákérdeztem. Kizárólag akkor járt volna kártérítés, ha értéknyilvánított lett volna a levél – persze plusz xxx forintért… 🙁

  • Zsuzsa szerint:

    femkutya-nak

    Szia!
    Téged kirázott a posta…A posta ÁSZF. II.kötet 5.1.2 pontja értelmében, ha egyetemes postai szolgáltatás keretében a könyvelt, de nem értéknyílvánítás különszolgáltatással feladott küldemény elvész, a Posta kártérítési átalányt fizet. Ez a szolgáltatásért fizetendő díj tizenötszöröse, ezt viszont igényelni kell/ett tavaly, idén automatikusan kiutalják!!

    Ha viszont értéknyílvánítás volt rajta, akkor azt az összeget kapod meg!

    Ha megvan a papírod, amin értesített a posta, hogy nem tudja kimutatni a kézbesítést, akkor menni kell vele!!

  • Éva szerint:

    Szerintem botrány az is, hogy sima levélre sincs garancia! Ennyi erővel a boltok is működhetnének úgy, hogy kitehetnének néhány dobozt, aztán vagy van benne zsemle/cipő, stb., vagy nincs, előbb vedd meg, aztán majd otthon kiderül, hogy szerencséd volt-e! Engem felháborít, hogy van sima meg ajánlott levél, aki simán adja fel, az gyakorlatilag zsákbamacskát vesz??? Az is ugyanúgy azért fizet, hogy odaérjen a csomagja, mint az, aki ajánlottan adja fel.

  • Huha szerint:

    De legalább lehet csokit, meg plüssmacit is kapni….. 😀

  • Nóra szerint:

    A postakész nagy méretű sima elsőbbségire +50 ft-ot számolnak fel,tehát a sima 215 ft,az elsőbbségi 265 ft! 🙂

  • Bogi szerint:

    Éva, teljesen igazad van!!!!

  • Zola szerint:

    Éva!
    Ez olyan mint ha úgy vennél a vonatra jegyet hogy vagy oda ér vagy nem :-))
    És csak az IC helyjegyeg lenne rá garancia hogy tényleg elvisz oda ahová utazol

  • Erzsó szerint:

    Sajna most már meg nem is lehet csomagot levélként fel adni csak ajánlottan!A méret köv.a leg nagyobb boríték nagysága a magassága meg 2 cm -nél nem lehet vastagabb!Így most már mindent csak ajánlottan tudunk küldeni illetve vásárolni a vaterárol!

  • Nagyné Irén szerint:

    Olvasván az előttem szólókat, teljesen egyet értek azzal, hogy sokkal drágább a postai szolgáltatás díja, mint amilyen szolgáltatást kapunk érte. Nekem is tűnt el ajánlott levelem még tavaly novemberében. Azt válaszolták, mikor kerestettem, hogy levélszekrény útján kézbesítették, és mossák kezüket. Ha ilyet lehet, minek ajánlva feladni a küldeményt. Akkor mehet simán, azt is csak a levélszekrénybe dobják be. Ráadásul fontos, és pótolhatatlan iratok voltak benne.
    Másik téma : a postát nem az osztrákoknak kellene átvenni, hanem ők is létrehozhatnának egy saját kézbesítői hálózatot, csak úgy az egészséges versenyszellem érdekében. Az ügyfél meg választhatna, kinek a szolgáltatását veszi igénybe. A hangsúly a szolgáltatás szón van. Aki szolgáltat, az van az ügyfélért, nem az ügyfél érte. Ezt sem ártana a postának fejben tartani.

  • Cinema5 szerint:

    Sziasztok! Ha egy felsőt belerakok egy nagy méretű borítékba, azt fel tudom adni síma levélként? 250 gr alatt van.

  • Imre szerint:

    Az utóbbi 20-25 évben minden küldeményt megkaptam a világ minden tájáról! Úgy, hogy soha nem volt még problémám a Magyar Postával! Sajnos minden évbe drágább és drágább! Ez tény! De most betették a kaput, hogy ha nem fér be a küldemény a postaládába akkor csak ajánlva lehet feladni! Ez abszurd! Rablás! Ha a címzett nincs otthon, úgy is be kell menni neki a postára! Külföldi küldeménynél mit foglalkoznak azzal, hogy be fér e a postaládába?! Mi van a postafiókkal?
    Megjegyezném, hogy a Magyar Posta külföldre ki ill. be gyors! Elsőbbségivel az EU országaiba 2-5 nap alatt megérkezik a küldemény! -Persze itt a kinti posta gyorsasága is számít!
    A holland, a dán, a francia, az olasz v. a spanyol postai díjszabásokhoz felzárkóztunk sajnos! Még aránylag olcsó az angol ill. a német posta! Bár néha a németek is megkérik az árát!
    Nem biztos, hogy jobb lesz az Osztrák Posta!

  • Imre szerint:

    Kedves Cinema5!

    A küldemény mérete: 324 x 229 x 24 mm. De a postai dolgozótól is sok függ! 🙂

  • Mcosta szerint:

    Sziasztok!
    1190ft-ért adtam fel egy 4,5kg-os csomagot. Lehetséges, hogy erről a postán nem kellett kapnom semmilyen papírt? Úgyanis nem kaptam, a címzett pedig nem kapta meg a csomagot. Szóval semmit nem tudok tenni.

  • miri szerint:

    Kellett kapnod, mert ez az összeget tekintve ajánlott küldemény,
    tehát könyvelt…
    Szerintem nem figyeltél, letette a pultra, nem vetted át…
    Így jártál, nem tudod így keresni, mivel nincs ragszámod.

  • Sedido szerint:

    Kedves Mcosta,

    biztosan megkapta a csomag feladóvevényének másolatát, azzal be tud menni a postára és meg tudják keresni a csomagot. Olyan nincs, hogy nem kap róla semmilyen papírt, csak biztosan jól eltette, hogy meglegyen 🙂
    Sajnos azonban feladóvevény hiányában nem tudnak Önnek segíteni.

    üdvözlettel:

    sedido

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.