Kiszámolt postai díjak 2012

Boldog új évet minden kedves TeszVeszesnek!

letölthető változat (PDF)
hivatalos postai táblázat (PDF)

Szerző: TeszVesz Tünde

Facebook hozzászólások

44 hozzászólás

 
  • kisildi77 szerint:

    Köszönöm szépen!:)

  • Peti szerint:

    Az a vicc hogy a posta hivatalos oldaán a díjkalkulátor még a régi árakat öklendezi ki magából, igy meglepetés ért ma reggel,amikor többet fizettem. Ez egyenesen az ügyfél becsapása, hadd ne mondjam meglopása!

  • Lívia szerint:

    A Posta Belföldi levél díjkalkulátor oldalán már a megváltozott árak vannak és nem ennyi, mint itt!

  • Horváth-Orbán Erika szerint:

    Én egyik vevőmnek az első mailba jeleztem,hogy,jan.tól ugye drágább a posta és jól felháborodott,hogy miért nem csinálom úgy a terméklapot,hogy azon aktuális árak legyenek….
    hát ez van…

  • Kanyár Istvánné szerint:

    Azért emeli a posta is az árakat, mert ebből osztogatnak maguknak milliós jutalmakat. De nem erre hivatkoznak. 2002-ben a 8 milliárdos kárt csináló vezérigazgató 176 milliós végkielégítéssel távozott. Ugyanakkor az FHB vezére, Baranyai 240 milliós végkielégítést kapott. Most újra ott van. Mindezt nekünk kell megfizetni.

  • ARic szerint:

    OFF
    Re: Kanyár Istvánné
    Nem FHB, hanem MFB, és hozzátartozik az ügyhöz, hogy az egyik kormány váltotta le, és a jelenlegi nevezte ki újra.

  • ARic szerint:

    Ja, és az összeg sem stimmel.
    A “nem osztogatnak, hanem fosztogatnak” esete 🙂

  • ginkgo szerint:

    1. Én is ráfizettem a tavaly eladott dolgok postai díjára, mivel még nem volt feltöltve az új lista.Ma tudtam meg a postán, hogy mennyit változott.
    2. Néhányszor nekem is tűnt el csomag, vagy levélcsomag.Nos a posta volt egy eset, amikor az én diktálásomra az árat kifizette.Másodjára viszont a meg nem talált csomagot próbálták bebizonyítani, hogy náluk nem veszett el.Az itteni posta is végig zongorázta a nyomot, egészen az elosztóig, onnan már nem az itteni posta feladata nyomon követni, viszont onnantól megszűnt a csomag.Most vagy kétségbe vonom a vevőt, hogy átvette csak engem akar átvágni, vagy belenyugszom, hogy nincs megszünt, duplán bukok.A vevőt ki kell fizetni, a posta nem csinál semmit.
    Elég sok szemétség van a posta körül, amivel mi kisemberek nem sokat tudunk kezdeni csak lenyelni.Hát ennyi…..

  • Apoka716 szerint:

    Burai Tamásnak!

    Nekem értékbiztosított törékenyen kezelt festményt tett tönkre a Posta. Mikor kértem a kártérítést, egy hónap múlva válaszoltak, hogy csak annyi kártérítést adnak, amennyit bizonyítani tudok. Javíttassam meg, üvegeztessem be restauráltassam és amennyi számlát benyújtok akkor azt a jogi osztály felülvizsgálja és döntenek a kártérítés összegéről. Mivel a festmény használhatatlanná és értékesíthetetlenné vált, lemondtam róla a Posta javára és kértem a teljes értékbiztosítás megfizetését. Ennek három hete, választ még nem kaptam. Hány ennyit a Postáról és az értékbiztosításról, nem beszélve arról az esztétikai veszteségről, amit a festmény meg nem léte okoz.

  • agathe7 szerint:

    Én már rutinosan írtam mindenkinek aki tavaly vásárolt és még nem utalta újév elött pár nappal, h. ha 30-áig beér az utalása akkor még a 2011 es árakon viszem aznap postára, ha utána fog utalni,akkor számoljon megnövekedett postaköltséggel, amit senki helyett nem fogok kifizetni!!! Az elveszett ajánlott küldeményért pedig a posta fizet kártalanitást. igaz jó párszor el kell menni a postára intzkedni. a feladási díjnak max 15szörösét fizetik ki. Ha egy csomag az elosztoban v. postán veszik el az is a posta sara. Ugyanis nem mondhatják, h. átvette a címzett, ha nincs ott a listában az aláírása h. felvette a csomagot. A kisméretű ajánlott borítékokat a postások már be szokták dobni a postaládába, a postán már védekeznek, h. hát miért nem Lnk -val(levélszekrény nélküli kézbesítés) lett feladva. De ha ajánlott, akkor az ajánlott kell legyen, vagyis meg kell érkezzen a címzetthez. A postás a saját szakállára dobhatja a postaládába. ott is kártérítés kérhető (vagyis én így tudom). Remélem tudtam segíteni 🙂

  • Ciklon_2009 szerint:

    Még ma este sem jó a posta díjkalkulátora 🙁
    Köszönöm a segítséget

  • MarKris szerint:

    Én eladó vagyok a tesz-vesz-en és a vaterán is, de ha valaki akár 5 Ft-al is többet utalt postaköltségre, azt visszautaltam a számlájára. Volt olyan alkalom is, hogy becsomagolva az áru már egy másik kategóriába esett át pár grammal. Nem szóltam a vásárlónak, mert ha 580-Ft-ot mondtam, akkor egy nap múlva nekem sem tetszene, ha 650 lenne. Veszíteni is tudni kell és egy jó eladónak néha be kell nyelnie dolgokat ahhoz, hogy az eladás gördülékenyen menjen és mindenki elégedett legyen.

  • licnis szerint:

    Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is volt, hogy buktam a postaköltségen, de ez az én saram. Valóban nagyon körültekintőnek kell lenni, mind az eladónak, mind a vásárlónak. A netes vásárlás leginkább a bizalmon alapul, ezért nem mindegy, hogy milyen véleménnyel vannak az eladóról, vagy a vásárlóról.

  • erás szerint:

    Én is buktam már postaköltségen, de benne van, az én hibám. Sajnos minden szolgáltatást ki kell fizetni! Én azért adok-veszek neten, hogy spóroljak, és nem is keveset sikerült már. Mindennek emelik az árát, a kenyéren, tejen… nem tudok spórolni, így teszem azt a ruhán és a játékokon…Nekem még minden csomag megjött és el is ment. Szóltam a kézbesítőnknek, hogy semmit ne tömjön be, legyen szíves ideadni, vagy értesítést dobni. Tettem ezt normális hangnemben és azóta a sima levélként érkezett csomiknál is becsenget és ideadja. Sőt a múltkor egy sima 500 g körüli levelet át vitt a szomszéd néninek, mert nem voltunk itthon, pedig be fért volna akár a ládába is. Teszi ezt felebaráti szeretetből, minden + honorárium nélkül. Nekem jó tapasztalataim vannak, meg kellett osztanom!!!:)))

  • Dikó Károly szerint:

    sajnálatos, hogy a posta nyúlja le a kisebb értékű áruk, hasznát, az eladótól, vagy a vevőtől. Az eladó a szállítási költség miatt nagyon olcsón kénytelen eladni a dolgot, a Vatera piacon.

    Sajnálatos, hogy minden szolgáltató önkényeskedhet, és semmi jogorvoslata nincs. Ettől csak reménytelenebb lehet.

  • György szerint:

    Az is érdekes dolog, hogy miért jóval (~400 Ft) drágább egy 750 grammnál nehezebb utánvétes levél, mint a sima utánvétes csomag. A szolgáltatás pedig egyenértékű egymással ha azt nézzük…
    Gusztustalan hogy ez a rabló gazdálkodás, lenyúlás megy mindenhol…

  • a. szerint:

    Én már nem merek semmit “sima” levélként kérni, mert rendre “eltűnik”…amikor meg esetleg megpróbálnék utánaérdeklődni, h mégis milyen utat jár be a levél, hol veszhet nyoma, akkor nem tudnak felvilágosítást adni. A múltkor meg akkora pofátlan választ kaptam a helyi postán, mikor egy meg nem érkezett Next pulcsiról érdeklődtem, h majd’ elájultam: “Nyilván már hordja valaki”. Szóval nem csak drága, de megbízhatatlan is a Posta.

  • Nagy Imréné Mária szerint:

    Mostanában több árút vettem. Mivel vidéken lakok nincs módomban bejutni a városban levő postafiókhoz, hogy utalni tudjam a megvett árú árát. A napokban három csekken adtam fel pénzt, közel ezer forintos értékekben. Meglepődve, és felháborodva tapasztaltam, hogy a postai díj, fele a megvásárolt árú árának. Ezt nem értem! Miért jó az a postának, ha nem szállítanak pénzt, hiszen ilyen feltételek mellett mindenki más módot választ a kifizetések megoldására.

  • H.Ildiko szerint:

    En 13 evig voltam postas. Akkor meg buszke voltam arra hogy postas lehetek. De most szegyellem magam miatta mert a szolgaltatas sokkal dragabb mint akkor volt viszont egyre silanyabb lett. En Amerikaba szoktam csomagot kuldeni a noveremnek amolyan “Europan kivulre” boritekban aminek meg ugyan 1000.-ft alatt van az ara kezbesitessel egyutt es annyi sulyu dolgot lehet belerakni amennyit elbir a boritek de rendszerint kiraboljak. Karacsonyra kuldtem tobb mint 7.000.-ft erteku CD-t a tesomnak par csokival mellekelve. A boritek osszegyurve, osszeragasztozva uresen jott vissza nekem. A kedves posta kifizette nekem a boritek arat es mellekelte a szokasos szoveget… “Remelik ez nem vette el a kedvem attol hogy tovabbra is igenybe vegyem a szolgaltatasukat”! De! Igen elvette mert ez mar nem az elso eset!!
    Amit a tesom kuld neha csomagot nekunk tobbszor is megdezsmaljak itt M.orszagon a Posta kicserelo uzemeben. Legutobb ket es fel hete adtam fel neki Piros mogyoros csokikat 9 db-ot mert Amerikaban ilyet nem lehet kapni es o nagyon szereti. Mar most latom hogy ennek is lottek mert a mai napig nem kapta meg meg! Borzalmas lett a Posta szolgaltatasa es ahhoz hogy a dolgozokat jol lakassam csokival nekem ez eleg draga mulattsag! Szoval ennyit a postarol! Koszonom hogy ott dolgozhattam ennyi evet! Akkor meg minden mas volt..! Most mar inkabb letagadom.

  • zvara tiborné szerint:

    Tisztelt tesz-vesz 4

    Én most árultam önöknél először de utoljára.
    Felháboritonak tartom hogy 15400 ft kaptam ennyit árultam
    és önöknek 11800 ft ot kellett befizetnem, ez az üzlet ?
    Ez kinek jo önöknek ?
    Igy kár árulni mindenem oda adtam 3600 ft maradt ennyi cuccot vétek volt
    oda adni, utánna jártam 3% irtak nálam 15400 ft nak a 3% nem 11800 ft.
    Kiváncsian várom válaszukat.

    üdv. klári

  • TeszVesz Tünde szerint:

    Kedves Klári!

    Biztosíthatom, hogy ez valami félreértés lesz, valószínűleg más szolgáltatást is igénybe vehetett.Itt sajnos nem tudok segíteni, kérem, hogy írjon a hivatalos ügyfélszolgálatunkra, hogy segíthessenek a kollégák! Előre is köszönöm szépen!
    http://www.teszvesz.hu/help/contact.php

    Üdvözlettel,
    TeszVesz Tünde

  • Mirci szerint:

    okulás kedvéért:

    többen kijelentik az eladáskor, hogy kizárólag ajánlottan hajlandóak postázni, ami jelentős többletköltséggel jár
    tegnap dobtak be egy ajánlott küldeményt a ládámba, anélkül, hogy egyszer is megkísérelték volna formálisan kézbesíteni
    a borítékban egy ezüstgyűrűnek kellett volna lennie, ám a boríték az oldalán egy szikével fel volt vágva és egyértelműen látszódott a gyűrődésekből, hogy ott lopták ki a gyűrűt belőle,
    reklamáltam – jegyzőkönyv – sajnálkozás … stb.
    a kishölgy elmondta a postán, hogy az eset gyakori, és ne számítsak semmi extrára, kapok egy emailt kb. 2 héten belül, hogy mennyire sajnálják, se pénz visszatérítés, se semmire nem számíthatok…
    … megéri ajánlottat kérni? a papírok szerint minden rendben volt és átvettem a küldeményt… :-((((

  • Krisztina szerint:

    Tisztelt TeszVesz!

    Többször kerültem már olyan helyzetbe, hogy a lemért csomagomért nem is annyit fizettem mint amennyit itthon kiszámoltam. Valamikor kevesebbet, valamikor többet. A kérdésem igazból az lenne, hogy pl egy 620g-os cipősdoboz ami be van csomagolva postai csomagolóba az levél áron 915 forint lenne vagy az már csomag és 1115 forint? Adtam már fel könyvet postai csomagolóba becsomagolva és levél díjat (súlyának megfelelőt) fizettem érte. Most akkor hogy is van ez?

  • Krisztina szerint:

    Sziasztok 🙂
    Nekem a Posta 3 x fizetett kártérítést eltűnt levélért!!!!! A feladás 15 x -ét kell fizetniük.!! Tehát érdemes ajánlott ként feladni mert csak azt tudod bizonyítani sima levelet nem.

  • Kiss Andrea szerint:

    Sziasztok!
    Az én hozzászólásom csak annyi,hogy azért néhanapján a kedves eladók is bepróbálkoznak, és többet kérnek postaköltségként. És ugye,80-90 Ft nem számít, de aki sokat vásárol,mint én is,sok kicsi sokra megy. Ha meg rákérdezek,hogy biztos ennyi? még én vagyok az akadékoskodó.Ha megjön a levél,úgyis meglátom,mennyi bélyeg van rajta…Csak ugye,utólag pár Ft-ért nem patáliázok.Én ha kevesebbet adtam fel,utólag korrigáltam. Ne vagyunk egyformák. Egyébként a posta valóban csapnivaló,lassan már én is csak személyes átvételt kérek,csak így leszűkül a vásárlás lehetősége. Üdvözlettel: Andi

  • nostri szerint:

    Kriszta! Ez ajánlott küldeménynek számít, 2000 gr-ig, egy cipősdoboz
    mérete is belefér még, mert a hosszúság+szélesség+magasság
    bele kell férjen 90 cm-be .

  • nostri szerint:

    Az én kérdésem az lenne: ha ajánlottba belefér a küldemény(súly és mérethatár)ilyenkor mennyi a törékeny díj, vagy az már csomagnak számít? Ha igen, mennyi HU ?

    Segítene valaki? Köszi.

  • Vig Orsolya szerint:

    Sziastztok! Nekem ez a kiszámolt táblázat nem jött be. 517 gr-ra ajánlottan nem 650 Ft-ot hanem 915 Ft-ot kértek a postán. Nagyon kellemetlen volt a vevőmmel szemben!!!!!

  • Pékné H. Adrienn szerint:

    Szerintem a posta igazán kitalálhatna valami külön díjszabást,mert szerintem elég sokat segítünk nekik azzal,hogy a postát használjuk.

  • Timi szerint:

    Kedves Víg Orsolya!

    A táblázat pontos, csak Te nem értelmezted megfelelően. Az 517 g, már túl megy az 500g-ig kategórián, ezért egy szinttel feljebb ugrik és már csak a 750g os kategóriába fér bele, ezért fizettél többet. Tehát a gramm kategóriák az “-ig”-et jelentik. 250g-ig, 500g-ig, 750g-ig. Timi

  • Zoli szerint:

    Levelet 2kg-ig lehet feladni a kérdésem az lenne h mérete az mekkora lehet? válaszokat előre is köszönöm.

  • Kimi szerint:

    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nem vagyok gyakorlott postázó, csekken kívül eddig nagyon nem adtam fel semmit. A múltkor buktak kb. 200 forintot egy könyv küldésével. Az én hibám volt, elnéztem valamit, tanulópénznek tekintem. Viszont most, hogy ne járjak így, szeretnék érdeklődni! Ha egy cipőt adok fel a dobozában, becsomagolva, kb. 550 g-osan, az mennyibe kerül nekem? Előre is köszönöm a segítséget.

  • Hilde szerint:

    Pest megyében, Budapesthez, Váchoz, Gödöllőhöz közeli kicsiny faluban élek. Itt évek óta “mobil posta” van, délelőtt érkezik és a kb. két órán keresztül tartózkodik a községben. Mondanom sem kell, nem éppen a minden igényt kielégítő szolgáltatással működik.
    Ami azonban ma végképp felháborított, az, hogy 500 Ft-ot kellett fizetni egy helyben kézbesítendő tértivevényes levélfeladásért!

  • sanyikabacsi szerint:

    Sziasztok!
    Sajnos nekem is sok negatív tapasztalatom van, volt olyan, hogy 1 csomagomat 2X is visszavittek a feladónak. Mikor először jött, nem hagyott értesítőt a postás, és ugye csomagért amúgy is csak 5 napig lehet menni. Majd átutaltam az eladónak a visszapostázás és újbóli postázás díját. Feladta újra és ugyanaz volt a helyzet. Tehát ötszörös postadíjért kaptam meg! Azóta mindenkinek írom, hogy ha feladta a csomagot, írja meg, hogy figyelni tudjam. És most hónap eleje óta betegállományban itthon vagyok, a múlt héten becsöngetett a postás, és természetesen át tudtam venni amiket kértem, de a héten be sem csöngetett. Amikor megláttam az értesítőket, kértem a postán az újrakézbesítést – ami persze újabb díj, hogy a telefonálásról ne is beszéljek, mert az értesítőn megadott szám nem jó, amikor hívod, ott mondják meg a csomagosok számát.
    Olyan szerencsére nem volt, hogy elveszett volna, de sérülten érkező volt néhány. Egy kozmetikai csomagban összetört a púder, pedig bubis borítékban volt, egy ruhacsomag kiszakadt, de abba visszapakoltak mindent, de azért rá szokták írni, hogy elnézést – azon nem volt rajta.
    én nagyobb értéknél é nehezebb csomagnál inkább a futárt szoktam kérni, mert lehet az átvételről időpontot egyeztetni, és ha épp nem vagy otthon, kiviszik máskor, az egyeztetett időpontban, valamint – pláne, ha nincs autód – nem kell vele cipekedni vagy taxizni, ami drágább lenne, mint a futár.
    A Vatera- Teszvesz és a többi netes oldal miatt egész jól emelkedett a posta forgalma, talán nem kellene ennyit emelni!
    Mindenkinek további sikeres adásvételeket!
    sanyikabacsi

  • Lengyel szerint:

    A csomagdíj iszonyú drága. És nem kellene a 0-20 kg kategóriát szétosztani? Gondoljunk már bele, hogy aki felad 5 növénymagot 20 gr súllyal, ugyanannyit fizet, mint aki két 10 kp-os súlyzót ad fel!
    Ez a díjszabás egy bírság jelleget mutat, nem szolgáltatással arányos díjat! Ez gyakorlatilag egy erőfölénnyel megvalósított csalás bűncselekmény. Szerintem…

  • Pm szerint:

    A posta monopol helyzetben van, tehát olyan díjszabást használ, amilyet akar, és jónak lát.
    Van még alternatívaként a futárszolgálat, de nekik még drasztikusabbak az áraik, és otthon kell lenni a kézbesítéskor.
    A postán én is adtam fel – először és utoljára – hülye, balga módon és jóhiszeműen étkezési utalványt, többszörösen becsomagolva, át nem látható vastag borítékban. Hm…. valahogy mégsem érkezett meg a rászoruló címzetthez… érdekes. Soha többé nem bízok értéket a postára, mert ha nem is a hivatalban dolgozó hölgyek és urak, de a háttérintézményben garázdálkodó elosztó, szétosztó vagy tudomisén milyen helyen erre szakosodott szarkák tuti, hogy kirabolják a borítékokat. Azt nem tudom, hogy röngent, vagy mit használnak, de érdekes, sima írott levél még nem tűnt el nekem….

  • Krisztina szerint:

    Igen, valóban nagyon drága a posta. Én egy ruhát küldettem haza csomagban,amiért fizetnem kellett 2650Ft-ot. Pofátlanság!

  • Tóth Erzsébet szerint:

    Az én sztorim is érdekes, vártam egy csomagot amit ajánlottan adtak fel nekem egy hétfői napon, pénteken még semmi. Fől hívtam a feladót és elkértem a ragszámot, telefonáltam az ügyfélszolgálatra és kiderült a szám alapján hogy már rég a postán van a csomag. Elmentem a postára és már kettő csomag várt engem, kérdem én hogy értesítő bedobása nélkül honnan is kellene tudom hogy csomagom jött. Következő hét szerdán megkaptam az értesítőt is.

  • Kovács Gizella szerint:

    Sziasztok! Sajnos én is jártam már igy ,hogy már rég a postán volt a küldemény mikor a ragszám alapján reklamáltam! Nem kaptam értesitőt! Szeretném felhivni a figyeleteket az MPL futár szolgáltatásra a Postánál! Nagyon kevesen ismerik és használják, pedig ez sokkal olcsóbb és ez értékbiztositott! Csak egy nyomtatóra van szüksége a feladónak! Ugyanugy a Postán lehet feladni és a cimzett, a lakhelyéhez legközelebbi Postán veheti át. Ez értékbiztositással csak 760 ft, 2 kg-ig. A feladóvevényt a Neten kell kitölteni, ezt kell kinyomtatni és indulhat a feladás. Ezután cimzettel tudatni kell, hogy mikor keresheti. Próbáljátok ki és terjesszétek ezt a lehetőséget, mert ez sokkak kedvezőbb!

  • Rebeka szerint:

    Sziasztok! Nem tudjátok, hogy 2013-tól milyen árban lesz a belföldi postai díjszabás?
    Köszönöm!

  • Anikó szerint:

    Hogyan van ez a postai futárszolgálat?
    Kovács Gizella írta, hogy 760 Ft 2 kg-ig.
    De én ennél sokkal drágább árakat láttam.
    Tud valaki erről valamit?
    Köszi!

  • gabi szerint:

    Elég sokat adok-veszek vaterán és más oldalakon is, amit tapasztalok: kínából többszöri átszállással, hetekig tartó szállítás alatt semmi baj nem éri a terméket, azonban ha feladok pesten egy csomagot aminek debrecenbe kell mennie kiszakad, összenyomódik. Sajnos történt már olyan is, hogy mivel levélként adtam fel dobozba csomagolt, puha béléssel biztosított hógömböt nem engedték hogy ráirassam hogy törékeny ezért én magam kézzel ráfirkantottam hogy legalább az aki kiviszi a házhoz ne dobja be a kapun, erre kisatírozta a kedves hölgy mondván hogy ez SZABÁLYELLENES. tudtommal azt irok a saját csomagomra amit akarok, de mind1. Természetesen mire 3 nap alatt odaért meg is sérült a termék. köszönöm Magyar Posta

  • Zsuzsa szerint:

    Sziasztok!Már jó ideje adok, veszek az interneten és most először jártam úgy hogy a csomagom nem érkezett meg két heti várakozás után sem. Mindig sima postával kértem a termék feladását, és nem volt gond eddig, most az eladó feladta simán és eltelt két hét és még nem kaptam meg. Ebben az esetben tudtok segíteni? Meg fog jönni még, vagy tudok esetleg vkit hívni, posta? Köszi

  • Kriszta szerint:

    Olvasom a hozzászólásokat, és komolyan, néhányatokat nem értem… Én is sokat veszek, és néha adok is el itt, mindig mindent megkaptam, és célba ért… Szapuljátok az árakat? Gondoljatok bele egy kicsit! Én például tegnap kellett elküldjek két darab etetőszéket egy vevőnek, nagy kihívás volt, sikerült egy óriási dobozba belepakolni, amiért idejött a postás – ez az előnye a kis falvak mobilpostájának – és potom 1875 forintért (csak az utánvét miatt volt ilyen “drága”) elvitte a vevőnek a közel 20 kilós böhöm csomagot, ami ma meg is érkezett… És tökmindegy, hogy a vevő 100 vagy akár 400 kilométerre lakik tőlem… Ezért a pénzért meddig autózol el?

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.