Hogyan zárhatok le egy futó aukciót?

Ha foglalkozol eladással is a TeszVeszen, akkor biztosan kerültél már olyan helyzetbe, amikor a licitáló kéri az aukció lezárását, Te pedig elfogadod az ajánlatát. Anno lehetőséged volt lezárni azonnal az adott aukciót, de nézzük meg jelenleg hogyan tudod ezt a helyzetet megoldani.

Egy licitáló esetén

1. Lépj a meghirdetett termékeidre és az adott aukció További lehetőségek lenyíló dobozban kattints az Aukció lezárása linkre!

2. Az aukció nem zárul le azonnal, még 24 órán keresztül futni fog, tehát valamilyen módon meg kell „védened” az aukciót attól, hogy mások licitáljanak rá. Használd ki a zárt aukció lehetőségét, melyet a Változatás az aukción linkre kattintva állíthatsz be. Ha nem vagy tisztában a beállításokkal, ebben a bejegyzésben bővebben leírtuk a zárt aukció alkalmazását. Mivel nem szeretnéd, hogy további érkezzen licit az aukcióra, nem kell meghívnod senkit sem.

3. Írj üzenetet a licitálódnak és nyugtasd meg, hogy csak az övé lehet az aukció, más már nem licitálhat rá! Biztos lehetsz benne, hogy 24 óra múlva nem csak egy eladott árut, hanem egy hálás vásárlót is nyertél magadnak!

Ha még nincs licitáló

Ha találsz egy számodra megfelelő aukciót, de nincs rajta fix áras lehetőség, akkor ne licitálj, beszélj előbb az eladóval! Kérd meg, hogy állítson be Neked egy fix árat az aukción (amíg nincsen licitáló ezt megteheti), így azonnal leütheted és nem kell várnod 24 órát.

Több licitáló esetén

A lezárást több licitáló esetén is megteheted (fent bemutatott módon). Minden licitáló automatikus értesítést kap az aukció korábbi zárásáról, így lehetősége van „harcba szállni” a kiszemelt áruért. A lezárt aukción bárki licitálhat! A zárt aukció is megengedett, bár nem túl etikus, ha a többieket kizárod a licitálásból és az sem biztos, hogy jól jársz. Ne felejtsd el, hogy kizárólag azon az áron adhatod el az árut, amennyiért a vevő megnyerte!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek, Összes

Facebook hozzászólások

3 hozzászólás

 
  • Suzypecs szerint:

    Sziasztok!
    Örülök, az ilyen bejegyzéseknek, mert mindig megtudok valami újat amit eddig nem! 🙂 Pl.: nem tudtam, hogy a nyertesnek lehet üzenni. 🙂 Bár még nem teljesen értem mire jó, de örülök, hogy tudom, ha arra kerül a sor üzenhetek! Kérjük vissza a régi teszveszt! 😈

    Bocs! 😳 Néha kijön belőlem….

  • csukuebuka szerint:

    Több licitáló esetén aukciót lezárni szerintem nem hogy nem túl etikus, hanem egyenesen felháborító. Hova tünt a fair play? Vagy Én vagyok naív, hogy ebben a világban még ilyenre vágyom?? Remélem, nem vagyok egyedül, aki így vélekedik, mert akkor elásom magam! Én is kérem vissza a régi teszveszt!!!!!!!

  • Sanyó Klára szerint:

    Sziasztok!
    Jártam már úgy hogy a aukció tárgyán akkor vettem észre a hibát mikor már volt rajta licit,és amilyen a formám nem is egy.Szerettem volna kiírni valahova hogy bocsi most vettem észre hogy folt van a ruci elején és nem megy ki akármit csinálok vele.De nem tudtam értesíteni a licitálókat.Én örülnék ha ez is megoldható lenne.Üdv extravaganza64

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.