Képméretező program használata

Az alábbi videón egy, az eladási űrlapon ajánlott szoftver használatát szeretnénk bemutatni neked, melynek segítségével internet nélkül, még eladás előtt átméretezheted fotóidat. A telepítésnél szükséged lesz egy tömörítő programra (pl: WinRAR), amivel kicsomagolhatod a letöltött mappát. Itt találod a setup.exe nevű fájlt, amire kattintva elindíthatod a képméretező telepítését. Használata egyszerű, ha valahol mégis elakadnál, írj nekünk a hozzászólásokon keresztül!

Gyors és egyszerű munkát kívánunk!
A videó megtekintéséhez kattints a lenti képre vagy erre a linkre!

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Videók

Facebook hozzászólások

2 hozzászólás

 
  • MiskeyS szerint:

    Szerintem alapból jó ez a program, de mindenképp nagyfokú fényképezési rutint kíván. Kíván azért is mert a képkitöltés nem változtatható, a kép ezzel a szoftverrel nem vágható. Szerintem egy jó képből, ha nem is tölti ki a teljes engedélyezett 640 x 480-at akkor sem a háttérre kíváncsiak a vásárlók, hanem a termékre.
    Örülök a felajánlott lehetőségnek, de a felsorolt korlátai miatt a több munkával járó, de szerintem eredményesebb GIMP szoftvernél maradok.
    Egy ártatlan megjegyzésnek szánom, de ha igazán jó lehetőséget kívánnak ajánlani akkor a régi PST 1 programban levő képvágó rendszert kellene ezzel a lehetőséggel párosítani. A kettő együtt megadná a lehetőséget a lényeget kiemelő képek elkészítésére, nem jelennének meg bélyeg méretű képek, és nem a háttér uralná a megjelenő termék-képet. Persze a lehetőségek változtatását is meg kellene oldani, mármint, hogy a 640-et vagy a 480-at jelölöm meg átméretezési irányelvnek.
    Mindenesetre a szándékban nagyfokú segítőkészséget látok, de ha lehet szeretnék maximalista lenni

  • MiskeyS szerint:

    Biztosan nagyon sokan örülnek ennek a programnak, mert használatával lecsökkenthető a feltöltési idő. Látom a jó szándékot, de szeretném némileg kritizálni. A videón látható kép a képernyő, ill. a 640 x 480 méretarányú kép képkitöltését tökéletesen megoldja. A probléma számomra ott jelentkezik, hogy nagyon sok kép nem illik bele ebbe a képméretbe , arányba. Ezekben az esetekben a képen akár 80% háttér és 20% kép látszik ami nem biztos hogy szerencsés, mert nem lényegre törő és a bemutatott tárgy könnyen elvész egy nem jól kiválasztott háttér esetén. Valamikor a PST1 programhoz tartozott egy csúszkásan állítható vágó program aminek a használata lehetővé tette a tárgy kiemelését, esetleg lényegesnek tűnő részletek kiemelését, mert vágás után optimalizálta a képméretet. Mivel lehetőség van sok kép feltöltésére ez egy jól használható opció lenne. Elkerülhető lenne a gyengébb minőségű gépekkel történő és a rossz képelhelyezésből adódó holtterek látványa. Sajnos ez az opció elérhetőségét nem ismerem és a PST1 sem működik már a testvéroldalon.
    Akiknek ilyen igényük van azoknak javasolom a GIMP nevű ingyen letölthető program használatát amivel ezek a feladatok elvégezhetőek. Persze az igazi az lenne, ha rendelkezésre állna egy olyan progi ami vágna és képméretet beállítana, ezért ha élhetek javaslattal akkor a fejlesztést ebbe az irányba kellene folytatni.
    Köszönöm, ha elolvassák és megfontolják.
    Üdv Miskey Sándor

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.