Aukciók megmentése az archiválástól

Sokszor elfelejtjük, hogy a lejárt aukcióink 60 nap után automatikusan törlődnek saját oldalunk nem eladott listájáról. Rettentően elkeserítő tud lenni, ha már csak a hűlt helyét találjuk a sok munkával elkészített aukcióknak. Erre a problémára szeretnék most Nektek egy viszonylag egyszerű megoldást ajánlani. Ne ijedj meg, nem bonyolult! Csak egy kevés előkészítést igényel, és az aukciók már mehetnek is számítógépedre téli álmot aludni. Lássuk akkor ehhez, mit és hogyan készítsünk elő:

 

Elsőnek keresd meg gépeden a jegyzettömböt. Ne lepődj meg, ilyen mindenkinél van! Start menü -> Minden program (alul) -> Kellékek -> Jegyzettömb (Kattints rá!)
Ezután keresd meg teszveszes termékfotóidat a számítógéped könyvtárában és rakj rendet közöttük! Elsőként az eladott aukciók fotóit töröld ki a gépről, hiszen nincs már rájuk szükséged!
Ezután a hibernálásra váró aukciók képeit különítsd el egy új mappába! Ha sok aukciód van, a mappán belül akár külön almappákat is nyithatsz. Adj mindegyiknek nevet, így később is könnyebben eligazodsz majd az aukciók között! Pl. téli ruhák, nyári ruhák, sportszerek, stb.

 

Teszveszes oldaladon válogasd ki a nem eladottak közül azokat az aukciókat, amiket szeretnél egy időre kivonni a forgalomból.
A hibernálásra váró aukciónál kattints a “termék ismételt meghirdetése” opcióra!

 

Ekkor megnyílik az eladási terméklap az összes információval együtt. A termékleírásnál állítsd a szövegszerkesztőt HTML nézetre és jelöld ki a szerkesztő ablakban lévő összes szöveget. Másold ki az egészet(Ctrl+C), majd illeszd be(Ctrl+V) a megnyitott üres jegyzettömbbe. Lépj vissza az eladásból!

 

 

Adj nevet az újdonsült “jegyzetednek”! Az egyszerűség kedvéért érdemes ugyanazt a nevet adni, mint ami az aukciónk megnevezése volt. Mentsük el jegyzetünket abba az előkészített mappába, ahol a hozzátartozó termékfotók vannak. Ezzel készen is vagyunk a hibernálással!

 

Később, amikor szeretnéd újra feltenni a terméket a Teszveszre, akkor az eladásnál egyszerűen csak megnyitod a hibernált mappát. Feltöltöd a termékfotókat és megkeresed a hozzátartozó jegyzetet. A jegyzetben elmentett kódot bemásolod a szövegszerkesztő ablakba(HTML nézetben) és már készen is vagy!

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Hasznos linkek

Facebook hozzászólások

7 hozzászólás

 
  • tyukocska szerint:

    Ez egy kicsit bonyolult egy egyszerű felhasználónak.

  • Adrienn1976 szerint:

    szerintem jó ötlet 🙂

  • balatonom007 szerint:

    én ezt sokkal egyszerűbben csinálom.
    persze ez is munkával jár, de minden laikusnak értehető.
    a dolgokat, melyek már majdnem belépnek a 60 napba:

    újból beállítgatom és mire a listám végére érek, leállítom sorba az egészet “stopp”-pal… és újból 60 napig a nem eladott listámon maradnak.

    remélem sokaknak segítettem.

  • vstriczky szerint:

    Lehet, hogy túlságosan szőke vagyok, de mit értesz az alatt, hogy “újból beállítgatom”?

  • Labdarozsa szerint:

    én sem értem,hogy újból beállítgatom…pedig a probléma akut…én most utoljára szándékoztam a nyáriakat meghosszabbítani….sokat már most is csak kínomból tettem, de nem tudtam, mit csináljak velük….

    labdarozsa

  • teszvesztunde szerint:

    Szia Labdarozsa!
    Elvileg egy megoldást olvashatsz a bejegyzésben is. 🙂 Vagy nem jó a leírás?
    Köszi
    Tünde

  • kisildi77 szerint:

    A HTML kódot akár Word-ben is el lehet menteni, ugyanezzel a módszerrel – csak nevet kell neki adni itt is, a fotók pedig úgyis fenn vannak a gépen, nem igaz?:)

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.