PEP sorozat: A fórumozók

Ezen a héten a TeszVesz két különösen kedvelt Profi Eladóját szeretném Nektek bemutatni. Zsani7702 nagyrészt gyerekruhákkal foglalkozik, leposacsilla pedig gyönyörű lábbeliket árul. Mindketten az aktív és ismert fórumozók közé tartoznak. Elég csak egy percre bepillantani a topikok közé, hamar rájuk lelhettek. Hozzászólásaik száma is mutatja, hogy bármikor érdemes tőlük tanácsot vagy véleményt kérni, biztosan őszinte és segítő válaszokat fogtok kapni. Lássuk akkor, hogy ők miként vélekednek a Profi Eladók Programjáról!

 

1. Mit jutott először az eszedbe, amikor megkaptad a PEP meghívót?

zsani7702

Nagyon örültem neki, hiszen rengeteg és nagyon kemény munka gyümölcse ez. Aki ilyen szinten csinálja gyerekek és munka mellett, az tudja, hogy miről beszélek. Én nagyon komolyan veszem ezt már a kezdetektől fogva. Mindig arra törekszem, hogy elégedettek legyenek a vevőim. Ha bármi problémájuk van, én várok és segítek, megoldjuk. Persze ez csak akkor működik, ha normálisan kommunikálunk. E nélkül nem megy…
Ugyanakkor volt egy kis kétely is, hogy ki merjem-e rakni az ikont a nevem mellé… Ugyanis eleinte sokan nagyon támadták ezt a dolgot.

leposacsilla

Először az jutott az eszembe, hogy ez nem biztos, hogy kell nekem! Amikor a fórumon kirobbant a híre ennek az úgymond megkülönböztetésnek (hogy majd lesz ilyen), akkor még senki nem tudta pontosan mi is ez, de már akkor vitát váltott ki a fórumozók között. Egyből elment a téma a kereskedő, KONTRA kismama téma felé. 🙁
Aztán jöttek a számomra fontos emberek, és azt mondták, hogy tegyem csak ki, mert ez egy jó dolog lesz, higgyem el. Hát kitettem…

 

2. Tapasztaltál valamiféle pozitív, illetve negatív változást azóta, hogy Profi Eladó lettél?

zsani7702

Igen, pozitív! Még jobban ösztönöz a még több eladásra és a még pontosabb, precízebb terméklapokra. Még több terméket igyekszem felrakni folyamatosan. Csak márkás és minőségi termékeket a vevőim legnagyobb örömére. 🙂 Negatív dolgot nem tapasztaltam eddig, kivéve az egy-két beszólást. 🙂

leposacsilla

Igazából amióta kitettem az ikont, csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Nagyon sokan gratuláltak hozzá mikor meglátták, hogy van. 🙂 Ez egy nagyon jó érzés volt, mert rengeteg munkám van vele, és a sok pozitív értékelés mellett kaptam egy plusz visszajelzést arról, hogy jól csinálom azt amit csinálok. Egyébként azóta sem ért semmi rossz, semmi csípős megjegyzés! Mindenki ugyanolyan kedves velem, mint előtte 🙂

 

3. Mennyire tudtad eddig kihasználni azokat a plusz lehetőségeket (statisztika, kiemelt ügyfélszolgálat, TOP keresőszó), amiket nyújt a Profi Eladó Program?

zsani7702

Rendszeresen nézem a statisztikákat, mert lehet belőle következtetni pl. hogy mikor érdemes aukciót indítani stb… A kiemelt ügyfélszolgálat is remekül működik, tényleg gyorsabban kapok választ a kérdéseimre. Bár a “sablon szöveggel” nem vagyok még mindig kibékülve, de talán ez is megoldódik hamarosan.
Én úgy gondolom,hogy ezeket a dolgokat a “nem” profiknak is lehetővé kellene tenni, és akkor őket is jobban lehetne ösztönözni a még több eladásra.
Valamint hiányolom azt (anno talán szó volt róla és úgy tudom más oldalakon így van), hogy a profik kapnak kedvezményt a listadíjból. Itt ez nincs, és mivel sok az eladásunk szerintem sokat is fizetünk havi szinten. 🙂

leposacsilla

Bevallom még annyira nem éltem a helyzet adta lehetőségekkel. A kiemelt ügyfélszolgálatot még nem vettem igénybe (nem kellett szerencsére). A Top keresőt azért nem használom, mert nekem megvan egy adott vonal, amit követek (a lábbelik). Így én nem az alapján állítom össze az aukciós termékeimet, hogy mik a legkeresettebb termékek a TeszVeszen.
A statisztikát nézegetem, de azért ennyi idő alatt még nem tudom, hogy ez mennyire mutat hiteles képet. Majd kiderül. 🙂

 

4. Tényleg több a vásárlód, amióta PEP-es vagy?

zsani7702

Igen, érezhetően. Sokkal többen nézik a termékeim, de hónapról hónapra mindig több az eladás is.

leposacsilla

Nem hinném, hogy azóta több a vásárlóm. Nekem sok a visszatérő vevőm. Ők akkor is visszajönnek, ha van jelecském, ha nincs. 🙂 Bár lehet, hogy 1-2 vevőm azért kattintott a nevemre, mert esetleg egy felhasználó értékelései közt látott egy ilyen jellel megtoldott nevet, és gondolta megnézi ez mit jelent. És ha már megnézte a jelet, akkor esetleg megnézte az oldalaimat is.

 

5. Ha lenne lehetőséged rá, akkor mit írnál le mindenképpen egy rövid üzenetben a kezdő eladóknak?

zsani7702

Csak az alap dolgokat: Pontos, precíz terméklap, jó kommunikációs készség, jó fotó a termékről, választék és a legfontosabb a szabályok ismerete és betartása.

leposacsilla

Hűha, lehet, hogy ez most csúnyán fog hangzani, de csak a szabályzat olvasgatása után kezdjen bele mindenki, mert e nélkül nem fog boldogulni. Az elején mindenkinek nehezen megy, ilyenkor jól jön minden segítség. Amit a fórumban is megkaphat. 😉
Szerintem azért, hogy visszatérő vevői legyenek valakinek, a lényeg a rugalmasság és a már elcsépelt kommunikáció. De ez tényleg nagyon fontos, hogy meglegyen. Kommunikáció nélkül nem fog menni hosszútávon. És ez majd magával vonzza a további új vevőket.

 

Nem elfelejtendő a postázás sem. Célszerű minél könnyebb csomagolást választani, hiszen a postai díjak sajnos nem olcsók és ez bizony a vevőnek sem mindegy.
A későbbi vita elkerülése érdekében célszerű még előre tudatni a postázási módot is.

 

Mivel internetes kereskedelemről van szó, ajánlatos egy bankszámlát nyitni, sőt egy netbank-szolgáltatás is előnyt jelent.
Minél több és jól látható képet feltenni az eladásra kínált termékről, pontos adatokkal, nem kell kisregényt írni róla, csak a lényeget, hiszen itt nem tudja megfogdosni, felpróbálni az adott terméket a vevő. Az pedig sok vevőt elrettent, ha esetleg az utolsó percben kell mérést kérnie valamire. Lehet, hogy inkább továbblapoz, ha nincs lemérve az áru, és így egy esetleges vásárlótól estünk el.
Az aukció oldalára érdemes választani szerintem egy jó kis hátteret (vannak nagyon ügyes felhasználók, akik szívesen segítenek ezt megformálni). Még hasznos lehet a saját oldalon való tömör, de lényegre törő bemutatkozás is. Itt meglehet esetleg említeni, hogy nyugodtan nézelődhet még a vásárlás után a következő feltöltésből, mert ha talál valamit, akkor jobban megéri neki a postaköltség.

folyt.köv.

 

PEP sorozat: A nagyágyúk (mucli és neszta)
PEP pro és kontra (kriszko-78 és szunda)

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: PEP

Facebook hozzászólások

33 hozzászólás

 

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.