Egy aranyvasárnapi párbeszéd tanulságos esete

illusztráció

 

Tegnap este egy barátnőmtől tartottam hazafelé a metrón. Aranyvasárnap lévén, szardíniásdobozként működött a metrókocsi, tele emberekkel és csomagokkal. A tömeg véletlenül mellém sodort két velem egykorú, harmincas anyukát. Mindkét nőnek szatyrok tömkelege lógott a kezén és a vállán. Nagy valószínűséggel testvérek lehettek, mert nagyon hasonlítottak egymásra. Kissé elgyötörten, de rém hevesen mesélték egymásnak az idei karácsonyi ajándékvásárlás viszontagságait. Az élménybeszámolójukat hallgatva, úgy gondoltam, hogy mindenképpen megosztom veletek ezt, a számomra is tanulsággal záródó rövid párbeszédet.

 

– Jaj, úgy örülök, hogy végre sikerült minden ajándékot megvennem!
– De jó neked, nekem egyik tervem sem jött be! Egyik játékból sem maradt már az xyz áruházban… Pedig olyan jó lett volna!
– Ne szomorkodj, mindig ez van! TV reklám, behülyítik a kicsiket, aztán mégsem rendelnek belőle eleget a boltok… Még szerencse, hogy én csak a xy boltban vásárolok minden évben! Lehet, hogy sokkal drágábban kaptam meg mindent, de legalább sikerült megvennem azt, amit szerettem volna. Igaz, így már nem lesz elég pénzem arra, hogy nagy fenyőfát vegyek, de most már mindegy…
– Látod, akkor mégsem jártál olyan jól! Remélem a lányok majd ezeknek az ajándékoknak is fognak örülni… Már nincs időm elmenni máshova vásárolni, és a nagyi is csak most ért rá, vigyázni rájuk! Egyszerűen már nem tudom, hogy mikor kellene elkezdenem a készülődést, hogy mindent idejében meglegyen.

 

A beszélgetést hallgatva olyan elégedettség töltött el, mint még soha. Nem vagyok egy mintaháziasszony, de már az összes ajándék napok óta becsomagolva pihen a gardrób legfelső polcán. Már több héttel ezelőtt megvettem a TeszVeszen a játékokat és a könyveket. Sőt azt a filmet is sikerült beszereznem, amire a párom már ezer éve vadászott. Nem mondom, hogy egyszerű feladat volt kikeresni a sok ezer aukció közül a megfelelőeket, de sikerült. Több napot töltöttem az oldalon nézelődéssel és a válogatással, de még így is jobban jártam, mintha a mínuszokban és a tömegben kergettem volna a köddé váló eladókat, és a már elfogyott termékeket…

 

Sokan azt gondolják, hogy sokkal drágább az online vásárlás, mert postaköltséget kell fizetni a termékek után. Ez egy kissé becsapós, mert ha összeszámolod a benzinköltséget, a parkolójegyet vagy akár a buszjegyeket, máris egyensúlyba kerül a mérleg. Ráadásul a személyes tapasztalatom szerint biztosan fogok olyat is vásárolni az üzletben, ami nem volt betervezve!

Még emlékszem a tavalyi bevásárlós hétvégére… Brr!
Idén néhány csésze kávéval, és enyhén zsibbadó hátsóval sikerült megúsznom a karácsonyi bevásárlást!

 

Nektek milyen típusú ajándékokat sikerült beszereznetek szeretteiteknek idén karácsonyra? Esetleg valamilyen CD-t, DVD-t, vagy inkább könyvet? Vagy valami egészen mást? 😉

 

Már csak kettőt kell aludni!!

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Kategóriák: Ajánló

Facebook hozzászólások

14 hozzászólás

 
  • SusieSonic szerint:

    én anyukámnak pénztárcát, tesomnak laptop matricát, apukámnak takarot vettem

  • Perillustris szerint:

    “Több napot töltöttem az oldalon nézelődéssel és a válogatással”

    Hát, ezt az időt bátran forintosíthatod, akkor már nem biztos, hogy olyan jó az egyenleg. Persze ha munkaidőben tudod intézni, netán amúgy is otthon vagy, akkor oké, de egy átlagos életvitelbe ez nem igazán fér bele (vagy a munka, vagy gyerek, stb. miatt).

  • jumping73 szerint:

    Nálunk is minden meg van, szépen becsomizva. 🙂 Időben elkezdtem a nézelődést és a vásárlást is. A Tesz-en amiket szerettem volna, egyiket sem találtam. De a közelünkben mindent meg tudtam venni személyesen.
    Én speciel szeretek nézelődni, tapogatni, szagolgatni, amit a neten keresztül nem tehetek meg. 😛

  • teszvesztunde szerint:

    Nézelődni én is szeretek! Viszont a tömegtől, meg a sorban állástól kész vagyok… 🙄 Ezért nekem a neten vásárlás maga a Kánaán… 😆

  • jumping73 szerint:

    😀 Amikor nézelődtem még nem volt tömeg. 😉 Október-novemberben letudtam a javát. Most itt is mindenhol őrültek háza van…

  • SusieSonic szerint:

    amit jumping ír abban van valami 🙂
    meg szerintem azért lehet kockázatos tesz en keresztül venni mert lehet nem jön meg időben, nem olyan amilyenre gondoltál stb..rakás probléma lehet vele..én speciel mindet rendeltem de volt b-tervem hogy mit rohanok el venni ha beüt vmi probléma

  • teszvesztunde szerint:

    Pontosan ezért muszáj már több héttel előbb elkezdeni a vásárlást, hogy ha esetleg hasonló gubanc lenne, akkor még kitudjuk bogozni karácsonyig… 😉

  • Andrew30_ szerint:

    Én vettem neten, és boltban is…. mindkét világot szeretem:)

  • jatekbirodalom szerint:

    Én nem vettem, hanem eladtam és igyekeztem mindent aznap postára adni, ahogy kifizették 🙂
    Nincs semmi gond a neten vásárlással csak tudni kell kitől vegye az ember. Erre vannak többek között az értékelések.

  • Katacska82 szerint:

    Hát nekem is nagyon jó élményem van a TeszVeszel kapcsolatban. Novemberben elkezdtem böngészni a különböző játékáruházak weboldalait. mert arra már gondolni sem gondoltam, hogy én tömegben, áruházban vásárolgassak. Az én gyermekeim Thomas és Pókember rajongók, amik köztudottan nem az olcsó kategóriába tartoznak. Homlokomra csapván, hogy regisztrált tag vagyok itt már nem volt kérdés. Amit rászántam összeget itt többet is tudtam venni belőlük és így nagyobb volt az öröm, minden szuper volt, köszönöm ezúttal is. És ezután is itt böngészek. :))))))

  • picike00 szerint:

    Hát én nem tudom ,de például én is mindent itt vettem meg a családomnak.Valahogy nem volt kedvem a bacik és vírusok közt rohangálni a 9 hónaposommal.Áruházat pl. már 2 hónapja nem láttam belülről. Lehet ,hogy gagyi de mindenki vadi új dolgokat kapott.B.U.É.K!!!

  • puhamaci szerint:

    Sajnos nekem nem jött be ez a dolog. A férjemnek rendeltem karira egy GPS-t, december 2-án ütöttem le,másnap megkaptam a számlaszámot, azonnal utaltam. (Az eladó szerint még 12-én is ráért volna.)Ma január 3-án még mindíg “jön” a csomag.

  • szunda szerint:

    Kedves Tünde!

    Volt valami gond az ajándékokkal, és azért nem értékelt téged senki, és te sem? 😀 😛

  • baba_gyerekholmi szerint:

    Végre megtudtam venni a kisfiamnak a Darth Wader hangátalakitós sisakot,potom 3000Ft+postáért.Aki ismeri tudja 25000Ft boltaban és annyi pénzem sose lett volna rá.Igy nagy siker lett mert mindenki egy kicsit szent estén Darth Wader lehetett a tesó,apuka,nagyapa és a sogór is :-)))

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.