PEP pro és kontra

Októberben indult útjára a PEP (Profi Eladók Program), nem kis indulatokat keltve a felhasználók között. Sokan ellenezték, de sokan örültek ennek a lehetőségnek, hiszen az úgynevezett profisághoz nemcsak egy ikon tartozik, hanem még sok olyan szolgáltatás is, ami az eladó munkáját és eredményességét segíti.

Nézzük meg, mik azok a szolgáltatások, amikben részünk lehet, ha bekerülünk a Profi Eladók közé!

 

Mint látható, a program komoly eladási statisztikával rendelkezik (akár óránkénti bontással is). Az eladó például nyomon tudja követni, hogy melyik napon és melyik órában volt a legtöbb eladása. Vagy egyetlen gombnyomással lekérheti az éppen aktuális TOP keresőszavakat – időszakokra és kategóriára bontva is. A Profi Eladók keresgélhetnek továbbá a konkurenciát jelentő, már eladott termékek között is, így könnyedén kideríthetik, hogy az adott kategóriában milyen termékek voltak a legkelendőbbek. Ezek a funkciók mind-mind hatékonyan segítenek abban, hogy a PEP programhoz tartozó eladók sikeres aukciókat indítsanak az oldalon, hiszen minden adat a rendelkezésükre áll, ami az eredményes aukcióindításhoz szükséges. A további előnyökhöz tartozik, hogy a Profi Eladó ikon kikapcsolható. A TeszVesz ügyfélszolgálata kiemelten foglalkozik a profi eladókkal, vagyis igyekeznek minél gyorsabban és hatékonyabban segíteni a munkájukat.

 

Mivel a PEP meghívásos alapon működik, jelenleg nem lehet rá jelentkezni. Akik megfelelnek a feltételeknek, azokat a TeszVesz vezetősége keresi meg.

 

Személy szerint nagyon becsülöm a profi eladókat, hiszen sok és nem egyszerű feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy ezt a címet valóban kiérdemeljék. Ráadásul ezeket a feltételeket tartani is kell, ami talán még nehezebb feladat…! Egy biztos: sok és kemény munka van azoknak a felhasználóknak a háta mögött, akiknek a neve mellett ott díszeleg a Profi Eladó-ikon.

 

De hogy ne csak egy oldalról lássuk a dolgokat, megkértünk két PEP-es felhasználót, Kriszko-78-at és szundát, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre:

 

1. Mit jutott először az eszedbe, amikor megkaptad a PEP meghívót?

 

Kriszko-78

Örültem a meghívónak, megtiszteltetésnek tartom! Sok év kemény munkája fekszik benne. Nagyon nehéz maximálisan megfelelni minden leendő vásárlónak, hiszen minden embernek más az igénye, mást várnak el. Ugyanakkor gondolkodóba estem: Merjem-e kitenni a „Profi eladó” jelet a nevem mellé, vagy jobb ha nem teszem…?

szunda

Kíváncsi voltam, vajon milyen változásokat fogok azáltal tapasztalni, ha a nevem mellett meg fog jelenni a Profi eladó ikon.

 

2. Tapasztaltál valamiféle pozitív, illetve negatív változást azóta, hogy Profi Eladó lettél?

 

Kriszko-78

Voltak akik az értékelésbe beírták „nem semmiért profi” vagy „nem véletlenül profi”. Negatív változást nem tapasztaltam, de ne fessük az ördögöt a falra…!

szunda

Pozitív változást nem tapasztaltam. Talán egy esetben említette meg az egyik vevőm, hogy tényleg profi vagyok 🙂 Illetve, mikor megkaptam a Profi eladó ikont, többen gratuláltak, ami őszintén meghatott.

 

3. Mennyire tudtad eddig kihasználni azokat a plusz lehetőségeket (statisztika, kiemelt ügyfélszolgálat, TOP keresőszó), amiket nyújt a Profi Eladó Program?

 

Kriszko-78

A legnépszerűbb keresési funkciót nagyon jó dolognak tartom, hiszen ezáltal láthatóvá válik, mit keresnek leginkább a felhasználók. Az ügyfélszolgálat valóban gyors, hamar érkezik tőlük a válasz: kedves, megbízható Adminok segítik munkánkat. Köszönet Nekik érte!

szunda

Szoktam nézegetni a statisztikákat. Az ügyfélszolgálatra szerencsére nem nagyon van szükségem. A TOP keresőszavak lekérdezése is jó dolog.

 

4. Ha lenne lehetőséged rá, akkor mit írnál le mindenképpen egy rövid üzenetben a kezdő eladóknak?

 

Kriszko-78

Először is: mind így kezdtük, „kezdő” eladóként. Véleményem szerint, ha valaki eladni szeretne, mindenképp legyen bankszámlája, hiszen manapság rengetegen utalással rendezik a fizetést – ugyanakkor, ha teheti, hagyja meg a rózsaszín csekkes fizetés lehetőségét is (lakcímre postázva)! A mérleg rendszeres használata is fontos szerepet tölt be, hiszen ennek segítségével tudja megadni a pontos postaköltséget. A postázásnál fontosnak tartom még, hogy a csomagolásnál vegyük figyelembe a praktikus csomagolási lehetőséget: kíméljük a vásárló pénztárcáját, amennyire lehet! Egy póló vagy egy gyereknadrág például belefér egy postakész borítékba is, így ennek a postázása mindössze 285 – 345Ft, ennek hiányában azonban 365- 495Ft. Törekedjenek továbbá a minél megfelelőbb kommunikációra 🙂
Hamar a TeszVesz rabjává válik az ember, és bizony nehéz szabadulni… – sőt, nem is lehet! 🙂

szunda

A legfontosabb, hogy eladás előtt (is) olvassák el a Felhasználási Feltételeket, de a későbbiekben is igazán hasznos segítség. Szerintem a korrekt eladói hozzáállás is nagyon fontos: részletes tájékoztatás, pontos postaköltségek, rugalmas problémamegoldás. Ne feledjük, még mindig az eladók vannak a vevőkért, és nem fordítva! 🙂 (Én például a mai napig minden egyes eladásomnál „meglepődök”, hogy a sok ezer termék közül miért pont az én árumat vette meg valaki…)

 

5. Tényleg több a vásárlód, amióta PEP-es vagy?

 

Kriszko-78

Szerintem igen, de erre a kérdésre még nehéz pontos választ adni, hiszen még nagyon az elején vagyunk.

szunda

Nem, egyáltalán nincs több vásárlóm. Sőt, hónapról hónapra sajnos egyre kevesebben vannak. Ez az eladott darabszámban is jól kimutatható, de forintosítva még inkább…

 

Szerző: TeszVesz Tünde
Cimkék: ,
Kategóriák: PEP

Facebook hozzászólások

23 hozzászólás

 
  • Hajni_Paz szerint:

    Cső csajok!

    A probléma soha nem az irigykedés volt, hanem vannak eladók,, nem ti,, hanem akik nem minőségi termékeket árulnak. Hogyan lehetne az profi akinek a termékei nem felelnek meg alapvető követelményeknek… Van ahol a legszívesebben vásárolok profiktól, a biztonság miatt és a termék megbízhatósága minősége miatt.. nekem egyébbként szimpatikus, az aktatáska is tetszik jópofa 🙂

  • szunda szerint:

    Cső Hajni 😀

    Nehéz kérdés ez, de nagyon remélem, hogy egy idő után kiszóródnak azok, akik nem tisztességesen árulnak.
    Az, hogy mi a minőségi és mi nem az, sajnos eléggé szubjektív, ez alapján nem hinném, hogy valaha is szelektálna a teszvesz.

  • neszta szerint:

    Sziasztok!
    Egy profi eladó is hibázhat,szokott is.Legalábbis én szoktam hibázni,de megpróbálom úgy rendezni,hogy mégis mindenki jól járjon.Nem találkoztam még olyan profi eladóval(pedig sok vásárláson túl vagyok)akinek a terméke nem felelt volna meg a leírásnak.
    Szép napot:Anna

  • szunda szerint:

    Persze, hiszen csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
    Nem akkor van gond, ha egy eladó hibázott, hanem ha a reklamációt nem kezeli megfelelően.

  • szunda szerint:

    Egyébként elhatárolódnék a blogbejegyzés képétől, bár igen figyelemreméltó a statisztikája 🙂
    Kíváncsi lennék, ki lehet ő és mit árulhat itt.
    Tudoom, a kíváncsiságom az is marad 😛

  • teszvesztunde szerint:

    Sziasztok!
    Annyira tudtam, hogy kiszúrjátok a statisztikát… 😈 😀
    De hogy teljesen megnyugodjatok, még én sem tudom kit takarnak a számok, sőt soha nem is fogjuk megtudni! 😉

  • szunda szerint:

    Tünde 🙂

    Nem tervezitek az értesítő bevezetését is ide, ha új hsz érkezik? Valamint az átláthatóbb fórumot?

  • teszvesztunde szerint:

    Tudom nagyon kényelmes lenne a belső levelezés, de a jelenlegi helyzetben ez sajnos teljesen kizárt.. 🙁

  • neszta szerint:

    Nem tudom ki lehet,de sok kisebb értéket árul,biztos 1ft-ozik és gyerekruhás.Nem találkoztam még profival aki 99,7%-os.Én nem vagyok az biztos.

  • Timi05 szerint:

    Sziasztok lányok!

    Először is gratula minden itt megszólalt Profinak 🙂 🙂
    Neszta! Emlékszel? Még az őskorban volt egy bizniszünk, pár centivel kisebb volt a gatyó, mint a lemért centik (mindenki hibázhat, emberek vagyunk), és tök korrektül intézted a dolgot, visszavetted a gatyót!!! Nem fényezni akarlak, csak leírtam, hogy így is lehet 🙂

    Nekem is az a bajom, mint Hajni Paz-nak, hogy vannak olyan Profik, akik nem épp tisztességesen “játszanak”. Jó lenne, ha a Profi címet csak az erre tényleg rászolgált eladók kaphatnák meg. Aki félrevezet, netán hamisítványt árul, vagy egyszerűen nem éppen azt postázza, mint ami a leírásban szerepel, stb ne lehessen már Profi!!!

    Szunda az a statisztika engem is érdekelne 😀

    Csajok csak így tovább!!!!

  • Monacica szerint:

    Sziasztok!
    Nekem tetszik a program.De néha találkozok olyan profi eladóval,hogy elgondolkozok,miért is kapta meg.Pl. volt egy olyan,aki a reklamációkat nem kezelte,a csalódott vevők negát adtak,erre visszakapták.Ugyanezen eladónál találtam egy olyan értékelést,amely válasz volt arra a semlegesre amelynek a lényege,hogy sajnálja,hogy az ő hibájából nem jött létre az üzlet,de így kapja vissza a jutalékot.No már most elég görény dolog így értékelni,ha már ő nem tudja biztosítani a terméket,a másik dolog az,hogy nem tudja melyik oldalon is van.Persze,hibázni lehet,de ezt nem a legelején tette,hanem több ezer pontosan,kb. 1 hónappal a profi eladói státusz megkaphatósága előtt.Szóval nagy kérdőjelek vannak a fejemben,hogy akkor az értékeléseket nem nézik meg döntéskor?:(

  • szunda szerint:

    Hááát, szerintem fizikálisan képtelenség átolvasni minden egyes profi eladó több száz, esetleg több ezer értékelését a programba bekerülés előtt.

    Laikusan azt gondolom, talán a későbbiekben az esetleges visszajelzésekből kiindulva lehet majd finomítani a szűrőn.
    Tényleg nem ismerem a kiválasztás pontos menetét, azt sem tudom, ember vagy gép (esetleg ezek keveréke :)) válogatja ki az eladókat.

  • Monacica szerint:

    Itt nem kellett volna több ezret végignézni,csak a negatív és a semleges értékeléseket:(Kb.20-20 van mindegyikből.Mivel itt a vevő,aki önhibáján kívül kapott egy felesleges semlegest,és ezek után adott csak negatívot.Jogosan,én is kiakadnék,ha nem kapnám meg a terméket,a hír hallatán mégsem értékelném a partnerem,erre kapnék egy semlegest vagy egy negatív értékelést.Ennek a “profinak” adtam volt x határidőt,hogy változtasson a szokásain.Aki bosszúnegatívokat ad egy reklamáció nem kezelése esetén kapott negatívokra,aki úgy ad egy rossz értékelést,hogy bevallottan ő hibázott ne legyen profi eladó,csak ha megváltozott.Ahhoz meg idő kell,hogy ez kiderüljön.Minden jelenlegi és jövőbeli profi eladók érdeke,hogy a vevők tényleg azt érezzék,hogy ők tényleg profik,és ne keljen aggódniuk,hogy felhígul a rendszer.

  • szunda szerint:

    Nem tudom, lesz e olyan valaha is a rendszer, ami minden oldalról megvizsgálja az eladókat.
    Olvastam olyan profiról is, akinél nincsenek mért adatok.
    De tudom, és velem is előfordult már olyan, hogy újrahirdetésnél egyszerűen eltűntek ezek az adatok. Lehet bennem van a hiba, de nem szoktam a saját aukcióimat olvasni, ezért csak akkor szembesültem a hibával, mikor valaki valaminek a mért adatairól kérdezett.
    Akkor én is méltatlan vagyok a profi ikonra?
    Mert hogy elméletileg a profiknál az is kritérium, hogy megfelelően, részletesen tájékoztatják a leendő vevőket.

    Gondolom a te felvetésedre azt fogják írni az adminok, hogy írj a kapcs. felvételre, és majd kivizsgálják.

  • Monacica szerint:

    Előfordul már olyan valakivel,hogy az aukció leírása eltűnt?Nálam még nem.Így megelőzöm a méretek űrlapból történő eltűnése esetén felmerülő problémákat,és az aukcióleírásban is feltüntetem.Nem kell sokkal többet írnom,csináltam olyan sablont,amibe már csak a centiket kell írni,és a termék jellemzőit.
    Elvileg nem elég az,ha valaki megfelel mindhárom kirtériumnak,még számos más dolgot vizsgálnak.Ebbe nem tartozik bele az kapott negatív és semleges értékelések?És az arra adott válaszuk,illetve válaszértékelések?Az általam említett esetben csak a legutolsó negatív értékelést kellett volna elolvasni.
    Ott a mérleg másik oldalán az is,hogy több kedvenc eladóm,aki megfelel a kritériumoknak,és ezerszer jobban megfelelnének,azokhoz még nem értek el.
    Nem várom el azt,hogy minden értékelést elolvassanak akik elbírálják,csak annyit,hogy ha azt mondják a 3 kritériumon túl is vizsgálódnak,akkor ténylegesen is tegyék meg.
    Az általam említett esetben sem vontam volna meg az eladót véglegesen a profi szinttől,de adtam volna neki “gondolkodási” időt.

  • szunda szerint:

    Attól még, hogy a leírásban megvannak a méretek, a keresővel nem találják meg a cuccot.

  • neszta szerint:

    Kedves Monacica!Most komolyan engem kóstolgatsz?Mond csak ki nyugodtan,hogy rólam beszélsz.
    Nem kell körülírni.Mond ki,nem vagyok méltó a profi címre.De valamiért mégiscsak jó lehetek ha olyan sok a visszatérő vevőm,nem?Amúgy tudok legalább 10 olyan profi eladót,aki rég megkapta csak nem kapcsolja be,mert nem számít.Ha annyira zavar,hogy megkaptam ezt a címet,reklamálj az adminoknál.
    További szép estét:Anna

  • Monacica szerint:

    Dehogy is Anna!Félreértesz!Te benne vagy a kedvenc eladóim között,és azt is sérelmeztem,hogy te később kaptad meg,mint a másik felhasználó.Sajnálom,hogy magadra vetted,nem hiszem,hogy lenne olyan adott értékelésed,ahol azért adsz valakinek semlegest,mert nem tudod odaadni a vevőnek a terméket,de a jutalékot sem akarod bukni.Nem is értem,miért gondoltad azt,hogy rólad írom:)Akkor nem is vásárolnék tőled.Mint régebben is írtam neked egyik jelentkezésemkor,hogy felnézek rád.Eszem ágában sincs téged bántani:)

  • neszta szerint:

    Ne haragudj Móni,tiszta para vagyok már.Elnézést ha “felemeltem” kicsit a hangom.

    Csodálkoztam is kicsit,hiszen nem egyszer vásároltál már tőlem.

    Ezer bocs!!!

  • divat7 szerint:

    ELTÜNT RENGETEG MÉRET az aukciók leírásából!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ez most már mindennek a teteje..
    Ezért dolgozunk a leírásokkal, hogy minden megfelelő legyen, hogy elérhessük a profi szintet
    .. hogy semmit ne érjen?????
    Ennyit a profi eladók programjáról is. A szarnak egy nagy pofon!
    Köszönöm szépen.
    Hihetetlen, ha fizetünk is valamiért a technikai hátteret nem lehetne biztosítani????????????
    Iszonyatosan mérges vagyok!!!!!

    Ja és ugye a keresés is az alapján működik.
    Miért kell teljesen ellehetetleníteni embereket, és szarnak nézni a munkájukat?
    Kérek és követelek is segítséget a méretek aukcióban való visszaállításához!!!!

  • teszvesztunde szerint:

    Szia! Légyszíves jelezd a kapcsolatfelvételre is! Köszönöm!

  • divat7 szerint:

    Itt is várom a választ
    köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Monacica szerint:

    Semmi gond!Már megijedtem,hogy valami rosszat mondtam!:)
    Szundának meg elfelejtettem válaszolni:igazad van,attól még tényleg nem adja ki a kereső,de legalább megvannak a méretek,és a jelenlegi technikai méretek mellett ezt találom a legjobb megoldásnak.:)

Írd meg véleményed!

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

A Felhasználási és adatvédelmi alapelvekben foglaltakat elolvastam, megértettem, és hozzászólásommal hozzájárulok ahhoz, hogy személyes adataimat a tájékoztatóban megjelölt célból az Extreme Digital-eMAG Kft. kezelje.